LIVE φιλικό (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 2-3

28.08.2021 Αναγνώστηκε 2086 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το «Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE  φιλικό (Τελικό) ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 2-3
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης
  • Δεύτερο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασίας, μιας και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 0-0 στις 8 Αυγούστου στο ματς που έγινε στο προπονητικό κέντρο Εmileon.
    • Πέμπτο φιλικό ματς προετοιμασίας για τον ΠΑΣ. Έχουν προηγηθεί οι ήττες σε Λαμία(2-0), Τρίπολη(1-0), Θεσσαλονίκη από τον Άρη(4-1) και η ισοπαλία εκτός με τον Παναιτωλικό(0-0). Το επόμενο φιλικό για τους Γιαννιώτες είναι την ερχόμενη Τετάρτη εντός έδρας με τον Θεσπρωτό.
    • Με φιλάθλους το παιχνίδι σήμερα αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ότι θα είναι κεκλεισμένων των θυρών τελικά την Παρασκευή αποφασίστηκε να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Τσουχτερή η τιμή του εισιτηρίου (15 ευρώ) έφερε πολλές αντιδράσεις στους φιλάθλους.
    • Πρώτο παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» μετά την ανακατασκευή και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα.
    • Απόντες από το σημερινό παιχνίδι οι Μιλιντσεάνου που έφυγε για τη Μολδαβία προκειμένου να βρεθεί στη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας της χώρας του, οι τραυματίες Τριάδης Α. και Σνάιντερ, καθώς αι οι Μίνα, Ρίζος, Κύρκος που θα αγωνιστούν αύριο με την Κ 19 κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Δούμτσης.
    • Ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο Φίλιππος Ντόβας μπήκαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο και ενώ καθόταν μέσα στο γήπεδο άνοιξαν ξαφνικά τα μπεκ και ο πρόεδρος του ΠΑΣ έφυγε τρέχοντας για να μην βραχεί.
    • Ίδια ενδεκάδα όπως και στο φιλικό με τον Άρη από τον Ηρακλή Μεταξά. 
    • Παρών στο Εθνικό Στάδιο και ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης.

  • Πολύ καλός ο καιρός ιδανικός για ποδόσφαιρο.
  • Μπαίνουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες και οι γύρω 300 φίλαθλοι που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ζωσιμάδες χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά αλλά και τον προπονητή του ΠΑΣ που χειροκροτείται θερμά.
  • Η τελευταία φορά που ο ΠΑΣ αγωνίστηκε μπροστά στους φιλάθλους του, πριν την πανδημία, ήταν στο ματς με την Κέρκυρα για την Super League 2. Η προσέλευση των φιλάθλων όλο και αυξάνεται.
  • Αρχηγός του ΠΑΣ είναι ο Κάργας και του Παναιτωλικού ο Ντίαζ. 

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Κόντε, Περέα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σούλης, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Λιάσος, Μπρένερ, Σιόντης, Αθανασίου, Τριάδης, Λώλης, Καραγιάννης, Γροσδάνης

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Περέιρα, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Τσιγγάρας, Βαρόνε, Ντίαζ, Μόρσεϊ, Μεντόζα, Καρέλης.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Βέργος, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Μπελεβώνης Σ., Φυτόπουλος, Σκιαδάς, Μπελεβώνης Χ, Ντουάρτε.

  • Έναρξη αγώνα  
  • Με ροζ εμφανίσεις και σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Με διάταξη 4-4-2 παρατάσσει και σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται οι Κάργας και Εραμούσπε.  Στα αμυντικά χαφ αγωνίζονται οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Γκαρντάφσκι, αριστερό ο Μορέιρα και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης αποτελούν οι Περέα και Κόντε.

  • Από την άλλη,  ο Αρτινός τεχνικός του Παναιτωλικού Γιάννης Αναστασίου επιλέγει τη διάταξη 4-4-1-1  για την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Ροντρίγκες, Λιούι και Περέιρα είναι οι δυο ακραίοι αμυντικοί και οι Μαλής και Βργκοτς αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Τσιγγάρας και Βαρόνε είναι οι κεντρικοί χαφ, ενώ οι Ντίαζ και Μόρσει αγωνίζονται ως εξτρέμ με τον Μεντόζα να παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καρέλη που βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

  • Στο 5' ο Καραχάλιος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

  • Εκτέλεση φάουλ για τον Παναιτωλικό στο 18' με τον Μεντόζα, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και έφυγε κόρνερ.

  • ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ 18' ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΓΚΟΤΣ. Ο Mεντόζα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βργκοτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός της αγρινιώτικης ομάδας με ένα πολύ απλό άλμα πήρε την κεφαλιά και νίκησε τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. 
  • Στο 19' ο Σάλιακας από δεξιά έκανε τη μπαλιά, ο Κόντε δεν πρόλαβε τη μπάλα και ούτε ο Μορέιρα στο δεύτερο δοκάρι για να απειλήσει την εστία του Ροντρίγκες.
  • Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 24'. Ο τραυματίας Περέιρα βγαίνει εκτός παιχνιδιού και μπαίνει ο Χουχούμης. Ο Περέιρα πηγαίνει στο ασθενοφόρο για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. 
  • Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 28'. Ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ροντρίγκες έδιωξε με το γόνατο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα. Από στατικές φάσεις προσπαθεί να απειλήσει η γιαννιώτικη ομάδα μέχρι στιγμής. Δυσκολεύεται ο ΠΑΣ στο δημιουργικό κομμάτι. 
  • Διάλειμμα για να δροσιστούν και να πάρουν ανάσες οι 22 ποδοσφαιριστές. 
  • Εσωτερική αλλαγή από τον Ηρακλή Μεταξά. Ο Μορέιρα πηγαίνει δεξί εξτρέμ και ο Γερμανοπολωνός Γκαρντάφσκι αριστερό στο 35'.
  • Σέντρα σουτ του Διαμαντή Χουχούμη στο 39' η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λοντίγκιν.
  • ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΚΑΙ 0-2 ΣΤΟ 41' ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΑΖ.O Μόρσει  έκανε το σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς, η μπάλα πήγε παράλληλα και ο αρχηγός του Παναιτωλικού σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν και έκανε το 0-2. 
  • Ημίχρονο στο Ζωσιμάδες. Ο Παναιτωλικός προηγείται με 0-2 του ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας γκολ τις δυο πιο κλασικές του στιγμές στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ ήταν κακός για ένα ακόμη πρώτο ημίχρονο σε φιλικό και υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι, κάνοντας και οι παίκτες του αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Στην άμυνα παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά πρόβλημα στις στατικές φάσεις, μια εκ των οποίων άλλωστε ήρθε και το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού. Ο Περέιρα που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 

Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 46'. Ο Σιόντης μπαίνει στη θέση του Καραχάλιου.

Δυο αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Ο τερματοφύλακας Μελίσσας μπαίνει στη θέση του Ροντρίγκες και ο Βέργος στη θέση του Βαρόνε. 

Στο 52' ο τερματοφύλακας Μελίσσας κάνει έγκαιρη έξοδο και διώχνει τη μπάλα προ του Περέα.

Ιδιαίτερα κινητικός και μαχητικός στο σημερινό ματς ο Μορέιρα. Μάλιστα, στο 55' με εκπληκτική κούρσα έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά δεν βρέθηκε κάποιος για να σουτάρει και έδιωξαν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού. 

Τεράστια φάση για τον Παναιτωλικό στο 58'. Ο Καρέλης βγήκε μόνος του  απέναντι από τον Λοντίγκιν και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

Τρεις αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 59'. Ο Παντελάκης μπαίνει στη θέση του Εραμούσπε, ο Τριάδης στη θέση του Γκαρντάφσκι και ο Μπρένερ αντί του Μορέιρα.

Αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 59'. Ο Ντουάρτε αντί του Μόρσει. 

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ Γιάννινα στο 62' με τον Παντελάκη

Ο Σάλιακας εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Νώντας Παντελάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-2. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ στα φιλικά ματς προετοιμασίας μετά από αυτό που πέτυχε ο Σάλιακας στο παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης. 

Νέα καλή στιγμή στο 67' για τον Παναιτωλικό. Ο Καρέλης βγήκε πάλι μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν που είχε απάντηση, απομακρύνοντας τη μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Κίτρινη κάρτα στον Περέα στο 72' για μαρκάρισμα στον Μεντόζα.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΚΑΙ 1-3 ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΗ ΣΤΟ 73'

Ο Μεντόζα εκτέλεσε φάουλ και με κεφαλιά ο Μαλής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 Αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 74'. Ο Κορνέλιους αντί του Μαλή.

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 74'. Ο Λώλης αντί του Κόντε. 

Κίτρινη κάρτα στον Ντουάρτε στο 75' για μαρκαρισμα στον Πίρσμαν.

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 76'. Ο Οικονομόπουλος αντί του Πίρσμαν. Στη θέση του αριστερού μπακ πηγαίνει ο Οικονομόπουλος. 

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΟ 79' ΜΕ ΤΟΝ ΛΩΛΗ

Πάσα από δεξιά με τον Περέα, ο Λώλης έκανε το πρώτο σουτ από κοντά, απομάκρυνε ο Μελίσσας, ο Περέα από το ύψος της περιοχής με κεφαλιά ψαράκι έστρωσε στον Λώλη και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-3. 

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 80'. Ο Καραγιάννης στη θέση του τραυματία Σάλιακα. Δεξί μπακ αγωνίζεται ο Καραγιάννης.  

Αλλαγή για τον Παναιτωλικό στο 84'. Ο Μπελεβώνης Στάθης μπαίνει στη θέση του Καρέλη.

Στο 85' ο Ντουάρτε μπήκε από πλάγια στην περιοχή του ΠΑΣ, δεν ανακόπηκε η πορεία του από κάποιον αμυντικό, έκανε το σουτ και έδιωξε με τα πόδια ο Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό ο επιπλέον χρόνος στην αναμέτρηση.

Στην τελευταία εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΣ από τον Τριάδη που πέρασε ανεκμετάλλευτη, είχε προωθηθεί και ο Λοντίγκιν.

Λήξη της φιλικής αναμέτρησης στο Ζωσιμάδες. Ο Παναιτωλικός παίρνει τη νίκη με σκορ 2-3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον υποχρεώνει στην τέταρτη ήττα στα πέντε φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα της Ηπείρου. 

Για ακόμη ένα φιλικό οι Γιαννιώτες παρουσίασαν προβληματική εικόνα στη μεσαία γραμμή και κυρίως στην άμυνα, δεχόμενοι πολλές φάσεις από τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα από στατική φάση και πέτυχαν το δεύτερο γκολ από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ σε απόκρουση του Λοντίγκιν. Η είσοδος του Σιόντη στην επανάληψη διόρθωσε κάπως τα κακώς κείμενα της μεσαίας γραμμής. Η μείωση του σκορ με τον Παντελάκη από κόρνερ του Σάλιακα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και ο Παναιτωλικός έβγαλε αντεπιθέσεις, εκ των οποίων είχε δυο τετ α τετ με τον Καρέλη. 

Τελικά το 1-3 ήρθε και πάλι από στημένη φάση με τον Μαλή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει σε 2-3 με τον Λώλη χωρίς όμως παρά την πίεση στο τέλος να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Σχολιασμος