LIVE φιλικό(Τελικό) Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα 4-1

21.08.2021 Αναγνώστηκε 2194 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το γήπεδο" Κλεάνθης Βικελίδης" τη φιλική αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE φιλικό(Τελικό) Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα 4-1
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας
  • Τέταρτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από την ήττα στη Λαμία(2-0), την ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό(0-0) και την ήττα(1-0) από τον Αστέρα Τρίπολης.  Εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο το σημερινό φιλικό με τους Θεσσαλονικείς θα είναι μία ιδανική πρόβα τζενεράλε για τον ΠΑΣ. 
  • Εκτός αποστολής για το σημερινό φιλικό ματς έμειναν οι Αθανασίου, Τριάδης Αλ, Δούμτσης, Γροσδάνης, Κύρκος, Μίνα, Ρίζος αλλά και ο Σταύρος Πήλιος που θα δοθεί δανεικός. Επίσης, εκτός έμεινε και ο τραυματίας Σνάιντερ.
  • Στον αντίποδα, ο Άρης μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαικών του υποχρεώσεων και τον αποκλεισμό από την Αστάνα, επικράτησε σε φιλικό με τον Βόλο (4-3) και ήρθε ισόπαλος (0-0) με την ΑΕΛ.
  • Στις 19.10 έκαναν την αναγνωριστική τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του "Κλ. Βικελίδης" οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο στο γήπεδο από τους ανθρώπους του Άρη, ενώ στο γήπεδο έγινε έλεγχος από σκυλί της αστυνομίας.
  • Αρκετοί οι γνώριμοι του ΠΑΣ που βρίσκονται σε διάφορα πόστα στον Άρη. Ο Δημήτρης Νιαρχάκος είναι πλέον διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Γιάννης Πλαβούκος προπονητής τερματοφυλάκων και ο ποδοσφαιριστής Μάνος έχει αγωνιστεί στον ΠΑΣ τη σεζόν που υποβιβάστηκε η ομάδα στη Super League 2.
  • Στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, ο Άρης θα παρουσιάσει μπροστά στο κοινό του τα επτά νέα μεταγραφικά του αποκτήματα.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από την ΕΠΣ Γρεβενών, με βοηθούς τους Βασίλειο Μωυσιάδη από τα Γρεβενά και Θεόδωρο Τζιουβάρα από την Κοζάνη.
  • Θα προηγηθεί η παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Άρη πριν τη σέντρα. Τα φώτα έχουν πέσει ήδη για να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό.
  • Παρών και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης στο γήπεδο.
  • Στα φιλικά που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο στα Γιάννινα, η Κ19 του ΠΑΣ επικράτησε με σκορ 5-0 του Παναιτωλικού και η Κ17 ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1.
  • Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η παρουσίαση των νέων παικτών του Άρη στο Βικελίδης όπου μπαίνουν ένας-ένας στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιτούρμπε, Ντένις, Φαμπιάνο, Χαίροβιτς, Εντιαγέ, Λούμορ και Καμαρά, ο οποίος έτυχε αποθεωτικής υποδοχής. Οι οπαδοί του Άρη αποθεώνουν τους παίκτες. Η παρουσίαση είναι και ο λόγος που καθυστερεί να ξεκινήσει το ματς.

Οι συνθέσεις: 

Άρης(Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο,  Γκαρσία, Καμαρά.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σιαμπάνης, Χαϊροβιτς, Ιτούρμπε, Τζέγκο, Ματίγια, Γκάνεα, Δεληζήσης, Σάκιτς, Μάνος, Ντουάρτε, Ασλανίδης, Μαρμαρίδης, Χατζηπιρπιρίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Περέα, Κόντε. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σούλης, Παντελάκης,  Καραγιάννης, Οικονομόπουλος,  Λιάσος, Σιόντης, Μπρένερ, Τριάδης Π., Μιλιντσεάνου, Λώλης.

 Έναρξη της φιλικής αναμέτρησης

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΠΑΣ φοράει ο Γιάννης Κάργας.

Παρά το ότι είναι φιλικό ματς, αμφότερες οι βασικές ενδεκάδες δίνουν όρκο νίκης.

 Με 4-4-2 έχει παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα ο προπονητής του Ηρακλής Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και στο κέντρο της άμυνας αγωνίζονται οι Εραμούσπε και Κάργας. Οι Καραχάλιος και Ντομίγνκεθ αποτελούν τα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ αγωνίζεται ο Γκαρντάφσκι, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης οι Περέα και Κόντε.

 Εκτέλεση φάουλ του Κόντε στο 17', η μπάλα κοντράρει στο τείχος, στρώνεται στον Κάργα αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία.

 Ο ΠΑΣ σε αυτά τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα πιέζει ψηλά, ενώ και αμυντικά στέκεται καλά. 

Στο 22' κλέψιμο της μπάλας από τους γηπεδούχους στη μεσαία γραμμή, πάσα του  Εντιαγέ  στον Καμαρά αυτός πιέζεται και το σουτ καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Στο 30' μικρή διακοπή να δροσιστούν οι παίκτες.

Με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα ξεφεύγει λίγο το παιχνίδι από τον φιλικό του χαρακτήρα.Άλλο ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Περέα.

Στο 34' σουτ του Εντιαγέ μπλοκάρει τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

Εκτέλεση φάουλ του Γκαρντάφσκι, ο Εραμούσπε στο 35' πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Ντένις.

Δυνατό σουτ του Λούμορ στο 37' αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, όμως ο Λοντίγκιν έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 38' ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΑ

Ο Καμαρά έκανε το σουτ, ο Λοντίγκιν έδιωξε τη μπάλα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά με άπιαστο σουτ από δεξιά έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Λοντίγκιν και έκανε το 1-0. Πριν τη φάση από την οποία προήλθε το γκολ, έγινε φάουλ πάνω στον Γκαρντάφσκι που δεν δόθηκε.

Κίτρινη κάρτα στο 40' στον Λούμορ για μαρκάρισμα πάνω στον Γκαρτνάφσκι.

Εξαιρετική συνεργασία Ματέο - Μπερτόγλιο, χωρίς να σκάσει η μπάλα σούταρε, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν στο 42'.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ 2-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 44' ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Ο Σάσα έβγαλε τη σέντρα και ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ Γιάννινα στο 45+1 με τον Σάλιακα.

Ο Μορέιρα έβγαλε την μπαλιά στον δεξιό οπισθοφύλακα του ΠΑΣ και αυτός νίκησε με πλασέ από κοντά τον Ντένις, μειώνοντας σε 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Ημίχρονο στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίωρο του ημιχρόνου, ωστόσο μετά πήρε τα ηνία ο Άρης, πέτυχε το πρώτο γκολ και ύστερα είχε τον έλεγχο και θα μπορούσε να πετύχει γκολ και σε άλλες φάσεις πριν πετύχει το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ο ΠΑΣ βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να μειώσει με τον Σάλιακα σε 2-1, πηγαίνοντας με το σκορ αυτό στα αποδυτήρια.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 

Χωρίς καμία αλλαγή ο Άρης ενώ ο ΠΑΣ έχει κάνει την πρώτη του αλλαγή στη θέση του Μορέιρα μπήκε ο Τριάδης.

Kίτρινη κάρτα στο 51' σε Σούντγκρεν και Περέα, μιας και επικράτησαν κάποια νεύρα.

Πρώτη αλλαγή για τον Άρη στο 52'. Ο Ιτούρμπε μπαίνει αντί του Μπερτόγλιο.

ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 54' ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Μαντσίνι έδωσε στον Καμαρά αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Ματέο Γκαρσία απλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν και έκανε το 3-1 για τους Θεσσαλονικείς. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς του Άρη.

Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη στο 57'. Ο Ασλανίδης περνάει στη θέση του Φαμπιάνο.

Νέα ευκαιρία για τον Άρη στο 59'. Ο Ματέο Γκαρσία σε γύρισμα του Μαντσίνι σούταρε , απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Λοντίγκιν και έσωσε σε κόρνερ. Παρόμοια φάση με το 3-1 αυτή.

 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 61' ΚΑΙ 4-1 ΜΕ ΤΟΝ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Φοβερή μπαλιά του Σάσα στον Ιτούρμπε, αυτός σπάει το τεχνητό οφσάιντ και πλασάρει εύστοχα τον Λοντίγκιν για το 4-1.

 Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣ, ο οποίος είναι κακός σε αυτά τα 20 πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Δοκάρι και φοβερή ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 65'.

Ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γκαρντάφσκι έκανε το σουτ και ο Ντένις με δύσκολη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του.

Δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Κάργα στο 67' για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιτούρμπε.

 Κίτρινες κάρτες ο Τσέτσιλας στο ίδιο λεπτό μοίρασε στους Λοντίγκιν και Μπεναλουάν.

Δυο ακόμη αλλαγές για τον Άρη στο 69'. Ο Χαίροβιτς στη θέση του Καμαρά και ο Τζέγκο στη θέση του Εντιαγέ. 

Αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 70'. Ο Παντελάκης περνάει αντί του Κόντε.

 Δυο αλλαγές για την ομάδα του Άκη Μάντζιου στο 75' . Οι Ματίγια και Σάκιτς μπαίνουν στο ματς αντί των Μπεναλουάν και Λούμορ.

Πρωτάθλημα και Κύπελλο ζητούν οι οπαδοί του Άρη από τους παίκτες.

Δυο αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 79'. Οι Μιλιντσεάνου και Σιόντης αντί των Περέα και Καραχάλιου.

Στο ίδιο λεπτό, ακόμη δυο αλλαγές για τον Άρη. Μπαίνουν στο ματς οι Σιαμπάνης και Ντουάρτε στις θέσεις των Ντένις  και Ματέο Γκαρσία.

 Σουτ του Χαίροβιτς στο 81', μπλοκαρε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα ο Λοντίγκιν.

Στο 83' αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα ο Άρης, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα αλλά σωτήρια ο Παντελάκης έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Ακόμη δυο αλλαγές για τον Άρη στο 84'. Ο Χατζηπιρπιρίδης μπαίνει αντί του Μαντσίνι και ο Μαρμαρίδης αντί του Σούντγκρεν.

Δυο ακόμη αλλαγές ο ΠΑΣ. Οικονομόπουλος και Λώλης στο 87' μπαίνουν στο παιχνίδι στις θέσεις των Σάλιακα και Γκαρντάφσκι.

Τελικό αποτέλεσμα: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

 Ο ΠΑΣ γνωρίζει φιλική ήττα από τον ανώτερο αγωνιστικά Άρη. Με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο που ο ΠΑΣ στάθηκε καλά, ο Άρης στο υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του αγώνα. Πολύ κακός στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα με εξαίρεση το δοκάρι που είχε με τον Εραμούσπε.  Ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο η αποβολή του Κάργα που σημαίνει ότι ο στόπερ του ΠΑΣ θα λείψει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σχολιασμος