LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) φιλικό Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

14.08.2021 Αναγνώστηκε 3742 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» την φιλική αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα.

LIVE (ΤΕΛΙΚΟ) φιλικό  Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας
  • Τρίτο και τελευταίο φιλικό (εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα 21 Αυγούστου) για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στα προηγούμενα δύο ο ΠΑΣ έχει ήττα στη Λαμία με 2-0 και ισοπαλία χωρίς γκολ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.
  • Φωτιές βγάζει η επίθεση του Αστέρα στα τέσσερα φιλικά που έχει  δώσει μέχρι σήμερα όπου μετράει ισάριθμες νίκες και τέρματα 13-1.
  • Χωρίς τον Χουάν Ντομίνγκεθ θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΣ μιας και ο Ισπανός μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό την Πέμπτη και το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε να παραμείνει στα Γιάννινα.
  • Πρόβα τζενεράλε και για τις δύο ομάδες η σημερινή αναμέτρηση με τους Ράσταβατς και Μεταξά να δοκιμάζουν τις ενδεκάδες που σκέφτονται να παρατάξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
  • Βασικός αγωνίζεται ο Πέδρο Κόντε ο οποίος ήρθε στα Γιάννινα την Τρίτη και έδειξε στις προπονήσεις ότι είναι έτοιμος από φυσική κατάσταση και για αυτό ο κ. Μεταξάς τον έχει στην βασική ενδεκάδα.
  • Εκτός αποστολής είναι ο Αθανασίου.
  • Αρχηγός στο παιχνίδι για τον ΠΑΣ είναι ο Στέφανος Σιόντης.
  • Μόλις ένα Έλληνας ποδοσφαιριστής στην αρχική ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης.
  • Με τη ροζ εμφάνιση και σε αυτό το φιλικό ο ΠΑΣ

 

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρετζίς, Ριέρα, Λέο Τιλίκα, Μπαράλες.

Στον πάγκο είναι οι Τσιφτσής, Σγουρής, Καρμόνα, Τασουλής, Χριστόπουλος, Αντζούλας, Ιγκλέσιας, Σαντάφε, Κανελλόπουλος, Πασκουάλ, Αλί Μπάμπα, Καπίγια, Μπενίτο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σιόντης, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα, Κόντε.

Στον πάγκο είναι οι Σούλης, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Λιάσος, Μορέιρα, Μπρένερ, Παντελάκης, Μιλιντσεάνου, Τριάδης, Λώλης.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου και Νικόλαο Λουκά όλοι από την Αρκαδία.

Έναρξη του αγώνα

Με 4-4-2 ξεκινάει ο ΠΑΣ Γιάννινα τερματοφύλακας ο Λοντίγκιν στα μπακ δεξιά ο Σάλιακας, αριστερά ο Πίρσμαν, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας, Εραμούσπε, στα χαφ οι Καραχάλιος και Σιόντης, δεξιά ο Σνάιντερ αριστερά ο Γκαρντάφσκι και επιθετικό δίδυμο οι Περέα και Κόντε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως και στα προηγούμενα φιλικά προσπαθεί να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει τις κινήσεις των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή στο 7' ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά απομάκρυνε ο Καραχάλιος.

ΔΟΚΆΡΙ ΣΤΟ 9' Ο ΑΣΤΕΡΑΣ. Ο Γκαρσία γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία, ο Μπαράλες δεν κατάφερε να μπει στην τροχιά της μπάλας, η οποία κατέληξε στον Τιλίκα, με τον Βραζιλιάνο να την στέλνει στο δοκάρι.

Κίτρινη κάρτα στο 19' στον αρχηγό του ΠΑΣ Στέφανο Σιόντη για επικίνδυνο παιχνίδι επάνω στον Ριέρα.

Ο Αστέρας έχει την κατοχή της μπάλας και ελέγχει το παιχνίδι.

Cooling break στην αναμέτρηση.

Ξεκινάει και πάλι το παιχνίδι.

Καλή στιγμή για τον Αστέρα στο 28'  όταν ο Γκαρσία έβγαλε μια καλή σέντρα, ο Μπαράλες ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο Εραμούσπε την τελευταία στιγμή έβγαλε σε κόρνερ με κεφαλιά.

Συμπληρώθηκε το μισάωρο στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να γίνουν επικίνδυνοι προς την εστία του Γιούρι Λοντίγκιν.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ 36' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. Ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα και ο Βαλιέντε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας Τρίπολης με το γκολ του Βαλιέντε προηγείται 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι γηπεδούχοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων απείλησαν 2-3 φορές την εστία του ΠΑΣ και κατάφεραν να πετύχουν το γκολ.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια μέτρια εμφάνιση στα πρώτα 45’ χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες και κυρίως να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Δύο αλλαγές στην έναρξη του δευτέρου μέρους για τον Αστέρα ο Κανελλόπουλος αντί Βαλιέντε και Σίτο αντί Τιλίκα. 

Ο ΠΑΣ συνεχίζει χωρίς αλλαγές.

Ένα σουτ του Σιόντη στο 51' η μπάλα καταλήγει άουτ.

Ο ΠΑΣ προσπαθεί όπως και στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο του.

Δύο αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 58' στις θέσεις των Κόντε και Σιόντη πέρασαν οι Μορέιρα και Τριάδης.

Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 59' με τον Περέα να κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.

Σουτ του Μορέιρα στο 60' απομακρύνει ο Παπαδόπουλος.

Στην αντεπίθεση βγήκε ο Αστέρας με τον Ριέρα μετά από πάσα του Σίτο, ο Ριέρα μπήκε στην περιοχή και παρά την πίεση του Πίρσμαν τον απέφυγε και πριν σουτάρει πέφτει ο Λοντίγκιν και μπλοκάρει τη μπάλα.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ 64' Ο Ρετζίς εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχου

Λίγο πιο κινητικός από ότι στο πρώτο ημίχρονο είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά να κάνουν κάποια σουτ.

Καλή στιγμή στο 69' για τον ΠΑΣ με τον Σνάιντερ να δίνει στον Τριάδη αυτός κάνει το διαγώνιο σουτ όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε τη μπάλα.

Στη διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες ο Αστέρας έκανε αλλαγές και συγκεκριμένα  στις θέσεις των Παπαδόπουλου, Γκαρσία, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Ρετζίς, Ριέρα, και Μπαράλες πέρασαν οι Τσιφτσής, Καρμόνα, Τασουλής, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Αλί Μπαμπά, Καπίγια, Μπενίτο.

Δεύτερη αλλαγή στο 70' για τον ΠΑΣ στη θέση του Σνάιντερ μπήκε ο Λώλης.

Τέσσερις  αλλαγές για τον ΠΑΣ στο 79' στις θέσεις των Γκαρντάφσκι, Περέα, Σάλιακα και Ερμούσπε,πέρασαν οι Λιάσος, Μιλιντσεάνου, Οικονομόπουλος και Παντελάκης.

ΤΡΙΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ 83'. Ο Σίτο έκανε μια σέντρα η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού

Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ για να ισοφαρίσει στο 92' με τον Μορέιρα να κάνει το σουτ και τον Τσιφτσή να αποκρούει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Τριάδης η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή όμως δεν μπόρεσε κανείς παίκτης του ΠΑΣ να την σπρώξει στα δίχτυα.

Λήξη του αγώνα. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Τρίπολης είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο πέτυχε το γκολ ωστόσο είχε συνολικά και τρία δοκάρια, ένα στο πρώτο και δύο στο δεύτερο. Ο ΠΑΣ μετά από ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο έκανε πιο αισθητή την παρουσία του κυρίως επιθετικά με κάποια σουτ είτε έξω, είτε μέσα από την περιοχή χωρίς να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ. Σε ένα ακόμη παιχνίδι η γιαννιώτικη ομάδα δείχνει ότι θέλει ακόμη δουλειά και θα ήταν δώρο-Θεού να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος ώστε να υπάρξουν κάποια φιλικά παιχνίδια ακόμη για να μπορέσουν οι παίκτες του ΠΑΣ να βρουν ένα ρυθμό.

Σχολιασμος