Έχασε ευκαιρίες στην επανάληψη, 0-0 ο ΠΑΣ στο Αγρίνιο (pics)

08.08.2021 Αναγνώστηκε 646 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το δεύτερο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, σε αντίθεση με τη Λαμία, έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο και έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Έχασε ευκαιρίες στην επανάληψη, 0-0 ο ΠΑΣ στο Αγρίνιο (pics)

Διπρόσωπος εμφανίστηκε και στο σημερινό φιλικό στο αθλητικό κέντρο Emileon του Αγρινίου ο ΠΑΣ Γιάννινα και έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. Η εικόνα της ομάδας της Ηπείρου αυτή τη φορά ήταν αισθητά βελτιωμένη στην επανάληψη και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, το οποίο όμως τελικά δεν ήρθε.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4 αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο φιλικό στη Λαμία και διαφορετική διάταξη καθώς προτίμησε σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ οι Λιάσος και Ντομίνγκεθ, ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Σνάιντερ, δεξιά στην επίθεση ο Μορέιρα, αριστερά ο Τριάδης Π. και στην κορυφή ο Περέα.

Νωθρό ξεκίνημα

Σε αντίθεση με το φιλικό στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα του σημερινού αγώνα και ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν κακό και δεν είχε καν φάση, ενώ η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους Αγρινιώτες ήρθε στο 17’ όταν Φλόρες σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Λιάσο και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκον. Στο 19’ ο Βέργος τροφοδότησε τον Ντίαζ, όμως ο Λοντίγκιν με έγκαιρη έξοδο μπλόκαρε τη μπάλα.

Μετρημένες οι ευκαιρίες

Η πίεση του Παναιτωλικού ψηλά δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην κυκλοφορία της μπάλας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρουν οι Αγρινιώτες χάθηκε στο 29’ όταν ο Ντουάρτε άνοιξε στον Τσιγγάρα και αυτός έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η μοναδική απειλή των Γιαννιωτών στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41’ όταν ο νεοαποκτηθείς Μορέιρα άλλαξε ωραία τη μπάλα για τον Περέα και ο Κολομβιανός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Παναιτωλικού και έφυγε κόρνερ.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναιτωλικό. Στο 43’ ο Τσιγγάρας πάσαρε στον Μεντόσα αυτός εκτός περιοχής έπιασε το σουτ και ο Λοντίγκιν με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Ακόμη ένα δείγμα της κλάσης του Ελληνορώσου γκολκίπερ που κράτησε ανέπαφη την εστία του και το 0-0.

1

Αφεντικό στην επανάληψη ο ΠΑΣ

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στην επανάληψη καθώς με την είσοδο του αρχηγού Σιόντη ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έχασε πάνω από 5 κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσε άνετα να είχε σκοράρει, όμως λίγο η δυστοκία λίγο οι τερματοφύλακες του Παναιτωλικού στέρησαν το γκολ από τους Γιαννιώτες. Ο Παναιτωλικός ήταν ανύπαρκτος στο δεύτερο μέρος, κάτι που προκάλεσε και την έκρηξη του προπονητή Γιάννη Αναστασίου λίγο πριν το φινάλε του αγώνα.

Απανωτές ευκαιρίες οι Γιαννιώτες

Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΣ στην επανάληψη χάθηκε στο 47’. Ο Σάλιακας σέντραρε στον Περέα που έκανε το σουτ έδιωξε ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού, η μπάλα έφτασε στον Τριάδη που σούταρε άουτ. Η επόμενη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα της Ηπείρου ήταν μεγάλη και χάθηκε στο 53’. Ο Τριάδης από πλάγια έδωσε στον Μορέιρα που έκανε το σουτ αλλά ο Ροντρίγκες έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 57’ ο Περέα απέφυγε ωραία τον Βργκοτς, έκανε το σουτ αλλά ο Ροντρίγκες έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια, στερώντας το γκολ από τον ΠΑΣ σε μία ακόμα κλασική ευκαιρία.

Ο Κολομβιανός Περέα ήταν και σήμερα από τους καλύτερους της ομάδας, ιδιαίτερα κινητικός και διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Παναιτωλικού. Στο 79' ο Περέα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά ο Κορνέλιους έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 80’ ένα σουτ του Γροσδάνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον νεαρό να κάνει αισθητή την παρουσία του ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα να σκοράρει και να φύγει νικητής από το Αγρίνιο χάθηκε στο τέλος. Συγκεκριμένα, στο 87’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και διαδοχικές κόντρες μέσα στην περιοχή με τον Γροσδάνη, η μπάλα πήγε στον Κάργα που τροφοδότησε τον Σιόντη, ο Γιαννιώτης βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα σε ρόλο σέντερ φορ, όμως το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παναιτωλικού.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσοπλάκου στο Emileon του Αγρινίου, ο οποίος δεν κράτησε καθόλου καθυστερήσεις. Μία ισοπαλία και μια ήττα στα δύο μέχρι τώρα φιλικά του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο (14/08) υπάρχει ακόμα ένα φιλικό με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

Διαιτησία:  Τσοπλάκος (Κολοσιώνης – Τάκος) από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ (59’ Μελίσσας), Μαλής (46’ Βργκοτς), Κορνέλιους, Μεντόζα (59’ Καρέλης), Βέργος, Ντίαζ (59’ Μπαρμπόσα), Φλόρες (76’ Μπελεβώνης Στ.), Ντουάρτε, Περέιρα, Λούι (76’ Φυτόπουλος), Τσιγγάρας (76’ Χουχούμης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν (46’ Σούλης), Σάλιακας (79’ Οικονομόπουλος), Παντελάκης (46’ Κάργας), Εραμούσπε (79’ Καραγιάννης), Πίρσμαν, Λιάσος (46’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ (79’ Γροσδάνης), Τριάδης Π. (65’ Λώλης), Σνάιντερ (79’ Μίνα), Μορέιρα (65’ Γκαρντάφσκι), Περέα.

Αποστολή στο Αγρίνιο: Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ - Χ. ΚΑΛΥΒΑΣ

Σχολιασμος