Ο Αχμέντ Μορέιρα η επόμενη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα

04.08.2021 Αναγνώστηκε 1621 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ο 26χρονος Αχμέντ Μέντεζ Μορέιρα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει την όγδοη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πέρασε σήμερα με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις. 

Ο Αχμέντ Μορέιρα η επόμενη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Ο Μορέιρα βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στα Γιάννινα και η μεταγραφή του θεωρείται κλεισμένη καθώς δεν δοκιμάζεται, αλλά πέρασε από τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Αχμέντι Μέντεζ Μορέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι γεννημένος στις 27 Ιουνίου 1995, δηλαδή είναι 26 ετών. Γεννήθηκε στο Σιένταμ της Νότιας Ολλανδίας, αλλά η καταγωγή του από τη Γουινέα. Αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και είναι αριστεροπόδαρος.

Ο Μορέιρα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Φέγενορντ και στη συνέχεια μεταπήδησε στα τμήματα υποδομών της Εξέλσιορ. Στη συνέχεια πήγε στην Εξέλσιορ Μαασλούις και είχε 61 συμμετοχές με 14 γκολ και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή στην Kozakken Boys και πέτυχε 21 γκολ σε 63 συμμετοχές, ενώ μοίρασε και 14 ασίστ. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήρθε από την Γκρόνινγκεν τον Ιούλιο του 2018 και είχε 13 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας Eredivisie, πέτυχε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. 

Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός από την Γκρόνιγκεν στην ολλανδική Τέλσταρ που αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία και στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 είχε 17 συμμετοχές, με 2 γκολ και 3 ασίστ. Τον Ιούλιο του 2019 επέστεψε από τον δανεισμό του στην Γκρόνιγκεν, όμως έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε στην Εξέλσιορ Ρότερνταμ, αυτή τη φορά όμως στην πρώτη ομάδα. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν και τα πιο παραγωγικά του Μορέιρα καθώς συμπλήρωσε 66 συμμετοχές πέτυχε 12 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ αγωνιζόμενος κυρίως από τα αριστερά της επίθεσης. 

Σχολιασμος