LIVE φιλικό (Τελικό) Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

04.08.2021 Αναγνώστηκε 2561 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Παρακολουθήστε LIVE από το ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης της Λαμίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε περιγραφή και σχολιασμό των Χρήστου Καλύβα και Νίκου Γιωτίτσα.

LIVE φιλικό (Τελικό) Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας
    • Μετά από πέντε εβδομάδες εντατικών προπονήσεων τόσο στις  εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ όσο και στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έχουν τη δυνατότητα να δείξουν στον προπονητή Ηρακλή Μεταξά και στο υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο κατά πόσο έχουν αφομοιώσει όσα έχουν δουλέψει.
    • Το φιλικό ματς θα είναι το πρώτο στη τρέχουσα καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας και ακολουθεί δεύτερο σε λίγες μέρες, αυτό με τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο Αγρίνιο.
    • Ο προπονητής του ΠΑΣ που θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Γιαννιωτών θα στερηθεί των υπηρεσιών των αδερφών Αλέξη και Παναγιώτη Τριάδη, καθώς και των Δούμτση και Ρίζου που έμειναν στα Γιάννενα.
    • Η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας βρίσκεται στο Στάδιο από τις 18.30 και οι παίκτες με το προπονητικό επιτελείο έκαναν την αναγνωριστική τους βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

    • 45 βαθμούς έδειχνε το θερμόμετρο με την άφιξή μας στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.
    • Για τη Λαμία αυτό θα είναι το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας, μιας και έχει δώσει τρία στην έδρα της. Ήρθε ισόπαλη με τον Εθνικό Άχνας 2-2, και ηττήθηκε από Απόλλωνα Σμύρνης (0-1) και Παναιτωλικό (1-3).
    • Παλιός γνώριμος στη Λαμία ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Χρήστος Ελευθεριάδης.
    • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας
    • Παρών στο ΔΑΚ και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και ο γιος του Παναγιώτης.
    • Ο Γιάννης Κάργας φοράει το περιβραχιόνιο στο σημερινό φιλικό
    • Με ροζ εμφανίσεις ο ΠΑΣ

Οι συνθέσεις:

Λαμία(Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέντζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Κούγκα, Μανούσος, Καραμάνος, Ταιρόν.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Σαράνοφ, Νούνιες, Μαργαρίτης, Σκόνδρας, Μαρτίνεζ, Γκέντσογλου, Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος, Ελευθεριάδης, Νικολόπουλος, Τρούμπουλος, Μανουσάκης, Κωστίκα, Μαζουλουξής, Τσούκαλος.

ΠΑΣ Γιάννινα(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Λώλης, Περέα.

Στον πάγκο βρίσκονται οι Αθανασίου, Καραγιάννης, Μπρένερ, Σιόντης, Λιάσος, Παντελάκης, Γροσδάνης, Πήλιος, Μίνα, Σούλης, Κύρκος, Μιλιντσεάνου.

Έναρξη της φιλικής αναμέτρησης στο ΔΑΚ Λαμίας

 Σουτ του Πίρσμαν από πλάγια στο 4' η μπάλα στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Έχει μπει πιο ορεξάτος ο ΠΑΣ.

 Στο 8' ο Περέα πέρασε ωραία τον αντίπαλό του έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λώλης στο πρώτο δοκάρι έκανε το πλασέ αλλά ο Γκαραβέλης μπλοκαρε τη μπάλα.

Περίπου 100 άτομα είναι στο Στάδιο και παρακολουθούν την αναμέτρηση.

Με 4-4-2 αγωνίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτό το πρώτο μέρος. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρμαν και στο κέντρο της άμυνας οι Εραμούσπε και Κάργας. Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ είναι στα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ παίζει ο Γκαρντάφσκι, αριστερό ο Λώλης και επιθετικό δίδυμο οι Περέα και Σνάιντερ.

Μπορεί να είναι μόλις το πρώτο του φιλικό, ωστόσο σε αυτά τα πρώτα είκοσι λεπτά ο ΠΑΣ δείχνει να πατά καλύτερα, να είναι δραστήριος μεσοεπιθετικά και να μην αφήνει τη Λαμία να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του.

Διάλειμμα για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές στο 23'.

Μεγάλη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες στο 27' να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκαρντάφκι από δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, οι γηπεδούχοι δεν απομάκρυναν τη μπάλα και ο Λώλης που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Πολύ καλά τα δείγματα του Γερμανοπολωνού μέχρι στιγμής.

Κάποιοι φίλαθλοι της Λαμίας που παρακολουθούν πανοραμικά το ματς προσπαθούν με συνθήματα να την εμψυχώσουν.

 Έχουν ανάψει και οι προβολείς στο "Αθ. Διάκος".

 Στο 31' ο Ταιρόν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σαραμαντάς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

 Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στη θέση του Πίρσμαν ο Πήλιος στο 42' και στο ίδιο λεπτό ο Ρόμανιτς για τη Λαμία μπαίνει στη θέση του Μανούσου.

 Προηγήθηκε μία διακοπή στο 40΄όπου για κάποιο λόγο ο Πίρσμαν εκνευρίστηκε με τον Μανούσο, ο Βέλγος ακραίος αμυντικός ζήτησε από τον προπονητή του να αντικατασταθεί, κάτι που έκανε και ο Μανούσος με τον Γρηγορίου. Έγιναν οι αλλαγές και έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μανούσος έφτυσε στον Βέλγο και έτσι προκλήθηκε το συμβάν.

 Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 45+1. Ο Λιάσος στη θέση του Καραχάλιου που είχε ένα τράβηγμα.

 Ημίχρονο στο ΔΑΚ Λαμίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στέκεται αρκετά καλά σε αυτό το πρώτο μέρος αν και οι παίκτες δεν είχαν ματς στα πόδια τους. Ωστόσο, ο ΠΑΣ δείχνει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχασε δυο καλές ευκαιρίες και δεν έχει απειληθεί από τη Λαμία.

Έναρξη δευτέρου μέρους

 Στο 46' για τη Λαμία έχουν μπει στο παιχνίδι οι Μαζουλουξής, Μανουσάκης, Τσούκαλος, Γκέντσογλου, Νούνιες αντί των Τζανετόπουλου, Αντέντζο, Κούγκα, Καραμάνου και Ταιρόν.

 Για τον ΠΑΣ στο 46' έχουν περάσει στο ματς οι Αθανασίου, Μπρένερ, Παντελάκης αντί των Λοντίγκιν, Λώλη και Εραμούσπε.

 Πέναλτι για τη Λαμία στο 50' για ανατροπή του Ρόμανιτς από τον Παντελάκη.

 Ο Ρόμανιτς στο 51' νικάει τον Αθανασίου και γράφει το 1-0 για τη Λαμία.

 Προβάδισμα για τους γηπεδούχους κόντρα στη συνολική ροή του αγώνα.

 Ευκαιρία για τη Λαμία στο 54'. Σέντρα του Σαραμαντά , ο Ρόμανιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 55' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρεις αλλαγές για τη Λαμία στο 59'. Μαρτίνεθ, Τρούμπουλος, Σκόνδρας μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Προβυδάκη, Τζανδάρη και Σαραμαντά.

 Δυο αλλαγές για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 63'. Οι Μιλιντσεάνου και Κύρκος μπαίνουν αντί των Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι.

Καλύτερη η Λαμία στο δεύτερο μέρος, έχει την εδαφική υπεροχή.

 Cooling break για τους παίκτες στο 68'.

Με 4-4-2 παίζει και στην επανάληψη ο ΠΑΣ, έχοντας Μιλιντσεάνου και Περέα στην κορυφή.

 Στο 71' μπήκαν στο ματς οι Γροσδάνης, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Σιόντης και βγήκαν οι Περέα, Σάλιακας, Κάργας και Ντομίνγκεθ.

 Καλή στιγμή για τη Λαμία στο 78'. Ο Μανουσάκης βρήκε ωραία τον  Ρόμανιτς, αυτός έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αθανασίου.

 Τρεις αλλαγές η Λαμία στο 88'. Μαργαρίτης, Βλαχομήτρος, Νικολοπουλος μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Βύντρα, Noύνιες, Τσούκαλου.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ 2-0 ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟ ΣΤΟ 90+2

Μπαλιά του Ρόμανιτς από αριστερά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Βλαχομήτρου ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με γυριστό σουτ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα αφού μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί ελάχιστα στα φιλικά.

Την ήττα 2-0 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία στο πρώτο επίσημο φιλικό της φετινής χρονιάς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν διπρόσωπος μιας και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων πίεσε τη Λαμία και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές από την πλευρά του ΠΑΣ έφεραν και προβλήματα μιας και οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας στη νίκη.

 

Σχολιασμος