Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, Κατσικά-Λευκίμμη 2-1 (video)

04.02.2024 Αναγνώστηκε 1569 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Νίκη-ανατροπή με γκολ στις καθυστερήσεις πέτυχε στην έδρα της η Θύελλα Κατσικάς, η οποία επικράτησε του ουραγού της βαθμολογίας ΑΕ Λευκίμμης με 2-1 σκορ και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για την συνέχεια, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, Κατσικά-Λευκίμμη 2-1 (video)
Σιώλου
Αγγελική Σιώλου

Οι παίκτες του Νίκου Γκούρα είχαν την καθολική υπεροχή, τις ευκαιρίες και το πάθος για να πετύχουν την ολική ανατροπή, μιας και για ένα ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, παρά τις ευκαιρίες, καταφέρνοντας στο δεύτερο μέρος να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε τέρματα και να πετύχουν στις καθυστερήσεις το γκολ που τους χάρισε την νίκη.

Το ξεκίνημα βρήκε την Θύελλα να μπαίνει δυνατά έχοντας δύο καλές στιγμές με τον αρχηγό της Σκανδάλη, στο 7΄ και στο 9΄ τα σουτ του οποίου εξουδετερώθηκαν από τον πολύ καλό αντίπαλο τερματοφύλακα.

Κόντρα στην ροή, η Λευκίμμη στο 10΄ στην πρώτη επαφή στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καραμποΐκη από τον Πάκο, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και έγραψε το 0-1.

Στο 17΄ η Κατσικά απείλησε με το φάουλ του Κωσταμένα, το οποίο και απομάκρυναν οι αντίπαλοι αμυντικοί.

Σωρεία ευκαιριών για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να πιέζουν για την ισοφάριση, στο 20΄ και στο 24΄ τα σουτ των Παππά και Εμβραΐζογλου πέρασαν ελάχιστα άουτ, ενώ στο 28΄ μοναδική χαμένη ευκαιρία για την Κατσικά, με το χτύπημα φάουλ του Εμβραΐζογλου απομάκρυναν οι αμυντικοί, στην επαναφορά η μπάλα βρέθηκε στον Σκανδάλη που από κοντά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, διώχνοντας πάνω στην γραμμή τέρματος οι αμυντικοί της ΑΕΛ.

Στην Θύελλα και τον Εμβραΐζογλου ανήκε και η επόμενη καλή στιγμή, όταν στο 34΄ το φάουλ του παίκτη της Κατσικάς, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Παγκράτης, παραχωρώντας το κόρνερ, το οποίο και εκτέλεσε ωραία ο Κωσταμένας απευθείας, με τον τερματοφύλακα να απομακρύνει και πάλι τον κίνδυνο. 

Τουρμούσογλου και Κωσταμένας συνεργάστηκαν ωραία, δημιουργώντας ακόμη μια καλή στιγμή για την «κόκκινη θύελλα», με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει άουτ.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους γηπεδούχους να έχουν τις ευκαιρίες και την κατοχή.

Στο 47΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δίκαια για την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης, να μην δώσει πέναλτι σε χέρι του Μοτσοβίλα μέσα στην περιοχή, μια απόφαση που ξεσήκωσε και την εξέδρα.

Τίποτα ωστόσο δεν πτόησε τους παίκτες της Κατσικάς, οι οποίοι συνέχιζαν να δημιουργούν απειλές προς την αντίπαλη εστία.

Στο 51΄σέντρα του Σκανδάλη και κεφαλιά του Παππά από κοντά, μπλόκαρε  χωρίς δυσκολία ο τερματοφύλακας, ενώ στο 56΄ ο ίδιος παίκτης έκανε σουτ από την μικρή περιοχή το οποίο και κατέληξε άουτ.

Στο 62΄ σέντρα του Ντόντη και κεφαλιά του Βασιλάκη κατέληξε  ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο 64΄ σουτ του Καραμποΐκη βρήκε σε σώματα.

Στο 68΄ νέο σουτ από τον Τουρμούσογλου αυτή την φορά, το οποίο απέκρουσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Λευκίμμης.

Το γκολ για την Κατσικά ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 72΄ ,όταν σε ανατροπή του Ρίζου από τον Μπαλό  δόθηκε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός, Χρήστος Σκανδάλης και ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα έφερε και πάλι το ματς στα ίσα.

Στο 86΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Κατσικά, όταν από σέντρα του Ντόντη, ο Βασιλάκης από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Το γκολ της νίκης πέτυχε στις καθυστερήσεις, στο 94΄ για την ακρίβεια ο Παππάς, όταν ο Πότσης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή, ο Ντόντης έκανε το γύρισμα και ο Παππάς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Διαιτησία: Τζάμος (Σιδερίδης-Τσάγκας)

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Θεμελής, Πετρίδης, Εμβραΐζογλου (46΄ Λόκας), Πάκος (46΄Ντόντης), Βασιλάκης, Πότσης, Σκανδάλης, Παππάς, Μπλέτσας (70΄ Πολυχρόνης), Κωσταμένας (46΄Ρίζος(81΄ λ.τρ. Καμπούρης)), Τουρμούσογλου.

ΑΕ Λευκίμμης (Χρήστος Αγγέλης):Παγκράτης, Μπαλός Σ., Καραμποΐκης (78΄ Τσούτσης), Σκιαδάς, Τσοπάνας (66΄ Νίτας), Μουζακίτης, Σπανός, Βασσάκης (92΄ Κουρής), Μοτσοβίλα, Κωστακιώτης, Γρηγοριάδης.

Σχολιασμος