Τόλιας: «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο Μέτσοβο»

22.07.2021 Αναγνώστηκε 954 φορές #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Την Κυριακή 25 Ιουλίου (17:30) στο Μέτσοβο θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους του Μετσόβου και τους Legends 2004.

Τόλιας: «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο Μέτσοβο»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ονόματα όπως ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Χαριστέας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Παντελής Καφές , Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιώργος Σίμος, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Γιώργος Βακουφτσής θα προσφέρουν ποδοσφαιρικές συγκινήσεις και η μνήμη όλων θα γυρίσει πίσω στο 2004 τότε που η Εθνικής Ελλάδας έγραψε το ποδοσφαιρικό έπος της Πορτογαλίας και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το παιχνίδι θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών της πολιούχου του Μετσόβου Αγίας Παρασκευής. Ο άνθρωπος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι πίσω από όλο αυτό δεν είναι άλλος από τον Μετσοβίτη Γιώργο Τόλια, γνωστός με το προσωνύμιο «Σαραβάκος» ο οποίος τρέχει κάθε καλοκαίρι προκειμένου να μπορέσει να φέρει στον τόπο του αυτά τα ονόματα.

Φυσικά σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και Μετσοβίτης στην καταγωγή Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο PASsports.gr μίλησε ο Γιώργος Τόλιας κάνοντας κάλεσμα τόσο στους συντοπίτες του όσο και σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι να βρεθούν την Κυριακή στο Μέτσοβο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα παιχνίδι που γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής που είναι πολιούχος του Μετσόβου. Έχει καθιερωθεί αυτός ο αγώνας να γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ξεκίνησε ως -φίλοι Ζαγοράκη, μετά ως φίλοι Ζαγοράκη-Καραγκούνη μετά σε αυτούς του δύο παίκτες προστέθηκε και ο Χαριστέας και φέτος θα είναι οι τρεις που προαναφέραμε συν τον Νικοπολίδη, τον Καφέ και τον Θεοδωρίδη, αλλά και τους Γιώργο Σίμο που είναι από τα Γιάννενα και είναι μεγάλη τιμή που είναι προπονητής της Εθνικής Ελπίδων και ο Γιώργος Βακουφτσής ένας παίκτης που έχει κάνει μεγάλη καριέρα έπαιξε στη Φιορεντίνα και σήμερα είναι βοηθός προπονητή στην Εθνική Ελπίδων. Ένα παιχνίδι που οι παλαιότεροι θα θυμηθούν όσα ζήσαμε το 2004 και οι νέοι θα δουν αυτούς τους παίκτες που μας έκαναν υπερήφανους. Είναι ένα παιχνίδι που δεν απευθύνεται μόνο στην περιοχή του Μετσόβου αλλά σε όλα τα Γιάννενα και ο κόσμος μπορεί να έρθει να θαυμάσει και να χειροκροτήσει αυτούς τους παίκτες. Ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος μας».

Για το ποιοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστών στον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την ηθική και υλική υποστήριξη που έχουμε κάθε χρόνο, να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που αναγράφονται στην αφίσα του αγώνα, τον Δήμο Μετσόβου για την παραχώρηση του γηπέδου, τους συμπαίκτες μου και τους διαιτητές που θα έρθουν να παίξουν το παιχνίδι αφιλοκερδώς».

Για το αν θα είναι η τελευταία χρονιά που διοργανώνει αυτό το παιχνίδι: «Δεν είναι ωραίο να λες ότι διοργανώνεις κάτι ωραίο και μεγάλο για τελευταία χρονιά. Πάντα το λέμε αυτό αλλά η διοργάνωση όλο και μεγαλώνει οπότε ας το αφήσουμε να δούμε πως θα το φέρει ο χρόνος γιατί κάθε μέρα που ζούμε είναι ξεχωριστή. Θέλω να ελπίζω ότι του χρόνου αν δεν γίνει το ίδιο θα γίνει κάτι ισάξιο, αλλά προς το παρόν προέχει να δούμε το σήμερα και να χαρούμε όλοι μας το παιχνίδι που έρχεται».

Σχολιασμος