Η Στουτγκάρδη σκέφτεται το ενδεχόμενο αγοράς του Μαυροπάνου

02.11.2021 Αναγνώστηκε 682 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Δεύτερη σεζόν που ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, πρώην αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, αγωνίζεται δανεικός με τη φανέλα της Στουτγκάρδης στη Μπουντεσλίγκα και πλέον η γερμανική ομάδα σκέφτεται σοβαρά την αγορά του από την Άρσεναλ.

Η Στουτγκάρδη σκέφτεται το ενδεχόμενο αγοράς του Μαυροπάνου

Ο Έλληνας αμυντικός πήγε στη Στουτγκάρδη το καλοκαίρι του 2020 αφού πρώτα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Άρσεναλ. Πριν από αυτό είχε δοθεί ως δάνειο στην ομάδα της Νυρεμβέργης, από όπου τον είδαν οι άνθρωποι της Στουτγκάρδης και τον ζήτησαν την επόμενη σεζόν.

Ο 23χρονος Ηπειρώτης ποδοσφαιριστής έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη Στουτγκάρδη, αφού δε βοηθάει μόνο αμυντικά, αλλά σκοράρει κιόλας. Πριν από λίγο καιρό ο Σβεν Μίσλιντατ, αθλητικός διευθυντής της «Στουτ», έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του Μαυροπάνου στην ομάδα. Αφού είπε ότι η Στουτγκάρδη θα δώσει 500.000 ευρώ στην Άρσεναλ για τον ετήσιο δανεισμό του παίκτη, το καλοκαίρι θα πρέπει να πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ στους «κανονιέρηδες» για την αγορά του.

Αυτό ωστόσο δεν πτόησε τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως ακόμα και εάν η ομάδα υποβιβαστεί κατηγορία, η Στουτγκάρδη θα προχωρήσει σε αγορά του Μαυροπάνου.

Με περίπου 10 αγωνιστικές να έχουν παιχθεί στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Στουτγκάρδη βρίσκεται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανάμεσα σε 18 ομάδες. Στις πρώτες δύο θέσεις, με έναν πόντο διαφορά, βρίσκονται Μπάγερν και Ντόρτμουντ και το στοίχημα Μπουντεσλίγκα της bwin δείχνει κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο τη Μπάγερν. H Μπάγερν έχει υπάρξει η πρωταθλήτρια της λίγκας τα τελευταία 9 χρόνια στη σειρά, ενώ συνολικά έχει κερδίσει 30 τίτλους, με την επόμενη Ντόρτμουντ να έχει κερδίσει μόλις 5 στην ιστορία της.

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο την ομάδα της Στουτγκάρδης, είναι η ικανότητα του Μαυροπάνου και ως σκόρερ. Εκτός από τις πολύ καλές εμφανίσεις του ως αμυντικός, ο Μαυροπάνος έχει σκοράρει φέτος απέναντι στη Φράιμπουργκ, τη Χόφενχαϊμ και τη Γκλάντμπαχ, σε 9 αγώνες του πρωταθλήματος.

Εξαιρετικές προοπτικές έχει δημιουργήσει λοιπόν για την παραμονή του στη Μπουντεσλίγκα, αφού στα 23 του χρόνια έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει πολύ καλές επιδόσεις.

Σχολιασμος