Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ

03.05.2016 Αναγνώστηκε 1122 φορές

Αυτό που φάνταζε ως κάτι το απίστευτο στην αρχή της σεζόν έγινε πραγματικότητα λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η χθεσινή μέρα.

Η Λέστερ είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας. Οι "αλεπούδες" του Κλαούντιο Ρανιέρι βγαλμένες από το καλύτερο παραμύθι της ιστορίας τους πέτυχαν κάτι το εξωπραγματικό, κόντρα σε όλους και σε όλα υπερσκέλισαν όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Premier League και από χτες έβαλαν το όνομα τους στην λίστα με τις πρωταθλήτριες ομάδες στο Νησί.

Μια ομάδα η οποία πέρσι σφράγισε την παραμονή της στο τσακ και φέτος μπήκε στο χορό με στόχο να μην έχει το ίδιο άγχος με πέρσι και να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στις πρώτες αγωνιστικές πετύχαινε την μια νίκη μετά την άλλη φτάνοντας τα Χριστούγεννα να είναι πρώτη και με τις προκλήσεις των ντέρμπι μπροστά της.

Η εκκωφαντική νίκη στην έδρα της Σίτι με 1-3 έκανε και τους πλέον δύσπιστους να πιστέψουν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί επιτυχώς στο τέλος καθώς πλέον πολύ δύσκολα θα χανόταν αυτό το πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που σφραγίστηκε χτες, καθώς η ισοπαλία της ομάδας του Ρανιέρι την Κυριακή με την Γιουνάιτεντ δεν της έδινε ακόμα μαθηματικά τον τίτλο και θα έπρεπε να κάνει μια νίκη είτε απέναντι στην Έβερτον εντός, είτε απέναντι στην Τσέλσι εκτός έδρας στο φινάλε, εκτός αν η τελευταία υποχρέωνε την Τότεναμ σε απώλεια βαθμών.

Πράγματι ύστερα από ένα ωραίο παιχνίδι Τσέλσι και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και με το αποτέλεσμα αυτό η Λέστερ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στο Νησί.

Οι "πετεινοί" που ήθελαν μόνο νίκη αιφνιδιάσαν την Τσέλσι και με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πριν την ανάπαυλα βρέθηκαν μπροστά με 2-0 με την λογική να λέει ότι οι "αλεπούδες" θα έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον μια αγωνιστική ακόμα. Όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα σε 1-2 και έφεραν το ματς στα ίσια στο 83' με σκόρερ τον Αζάρ ο οποίος δήλωνε μεσοβδόμαδα την προτίμηση της ομάδας του σχετικά με το πρωτάθλημα.

Το τελικό 2-2 έφερε μεγάλα πανηγύρια στους οπαδούς της Λέστερ που είδαν φέτος την ομάδα τους να κάνει το απίστευτο και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να πετυχαίνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν γίνει ποτέ στο ποδόσφαιρο τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και σε συλλογικό και πλέον ο αγώνας της Κυριακής με την Έβερτον είναι ματς γιορτή για την ομάδα και τον κόσμο που περιμένει πως και πως να αποθεώσει τους παίκτες και τον προπονητή.

Σχολιασμος