Ήττα της Εθνικής από Ισλανδία, βασικός ο Οικονόμου (video)

29.03.2016 Αναγνώστηκε 1026 φορές

Την ήττα με σκορ 2-3 γνώρισε η εθνική ομάδα από την αντίστοιχη της Ισλανδίας σε φιλική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στον Πειραιά σε ένα ματς που αγωνίστηκε βασικός ο Μάριος Οικονόμου.

Η Γαλανόλευκη αν και προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 στην συνέχεια έδειξε πολλά αρνητικά στοιχεία με αποτέλεσμα η φιλοξενούμενη, που το καλοκαίρι θα είναι παρούσα στα γήπεδα της Γαλλίας, να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να φύγει νικήτρια από τον Πειραιά με 3-2.

Ένα παιχνίδι με πέντε τέρματα και με δοκάρια εκατέρωθεν αυτό στο "Γ. Καραϊσκάκης" που ξεκίνησε με τους Ισλανδούς να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4' όταν ο Χάλφρεντσον εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, βρίσκοντας στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο που έκανε λάθος εκτίμηση, αλλά στάθηκε τυχερός που δεν έγινε το 0-1.

Οι Ισλανδοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα όμως από το πουθενά βρέθηκαν πίσω στο σκορ όταν ο Τοροσίδης κέρδισε πέναλτι από τον Χάλφρεντσον με τον Φορτούνη από την άσπρη βούλα να κάνει το 1-0 για το συγκρότημα του Σκίμπε. Οι γηπεδούχοι με τον αέρα του 1-0 με την συμπλήρωση του ημιώρου, χωρίς να είναι καλύτεροι, έφτασαν στο 2-0 με σκόρερ εκ νέου τον επιθετικό του Ολυμπιακού που εκμεταλλεύτηκε την λάθος απομάκρυνση του Ίνγκασον και έκανε δυο τα τέρματα της Εθνικής.

Παρά το 2-0 τα αμυντικά προβλήματα ήταν πολλά και τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ισλανδοί μείωσαν σε 2-1 όταν ο Τραούστασον με σουτ, ύστερα από τραγικό λάθος του Μάριου Οικονόμου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 όταν ο εκ των λίγων διακριθέντων της Εθνικής Νίκος Καρέλης με πλασέ από δύσκολη γωνία σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον με την μπάλα να μην κάνει το χατίρι στον άσο της Γκένκ και πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δοκάρι είχαν και οι Ισλανδοί με τον Κιάρτανσον ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε της Εθνικής.

Στην επανάληψη η Ελλάδα ισοφάρισε ... στα δοκάρια όταν ο Τζιόλης από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, για να ισοφαρίσουν οι Ισλανδοί σε 2-2 στο 70' όταν ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε φάουλ μεταξύ της μεγάλης περιοχής του Καπίνο και της μεσαίας γραμμής και ο Ίνγκασον έπιασε την κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Σιόβα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα της Γαλανόλευκης που μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 82' η Εθνική δέχτηκε και το 2-3 από την αντίπαλο της που πατούσε καλύτερα και έδειχνε ικανή για την πλήρη ανατροπή και το πέτυχε όταν από εκτέλεση κόρνερ του Σίγκουρσον, ο Σίγκορσον εντελώς ανενόχλητος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του που της έδωσε και την νίκη.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας, Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης (77' Πέτσος), Χολέμπας, Φορτούνης (77' Ταχτσίδης), Παπάζογλου (46' Βέλλιος), Καρέλης (46' Διαμαντάκος).

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ, Χέιμιρ Χάλκριμσον): Κρίστινσον (46' Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83' Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46' Μπιάρνασον Μπίρκιρ), Χάλφρεντσον (46' Σίγκουρντσον), Κιάρτανσον (61' Σίγκτορσον), Τραούστανσον (61' Μπιάρνασον Θίοντορ), Σκούλασον.

Σχολιασμος