Άρεσε η Εθνική, ντεμπούτο Μάριου και 2-1 το Μαυροβούνιο (video)

24.03.2016 Αναγνώστηκε 1104 φορές

Νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στο Μαυροβούνιο πέτυχε η Εθνική ομάδα σε ένα ματς που η Γαλανόλευκη άρεσε σε σχέση με την τραγική προκριματική φάση του Euro, ενώ ντεμπούτο είχαμε και για τον Μάριο Οικονόμου.

Η εθνική ομάδα επικράτησε των Μαυροβουνίων χάρις σε τέρματα των Τζαβέλλα, Καρέλη, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Τομάσεβιτς.

Το πρώτο μέρος δεν είχε τις μεγάλες συγκινήσεις με την εθνική μας να έχει την υπεροχή και να της ανήκουν οι λίγες καλές στιγμές στο διάστημα αυτό, με την πρώτη καλή φάση να είναι στο 14' όταν ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, έδωσε πάσα στον Φορτούνη που με νέα πάσα βρήκε τον Πέτσο που σούταρε δυνατά για να διώξει σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο 31' και στο 34' ο Μήτρογλου ήταν πρωταγωνιστής στις φάσεις της Γαλανόλευκης όταν στην πρώτη περίπτωση τον πρόλαβε ο Σάβελιτς και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην δεύτερη από πάσα του Σάμαρη σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε παίκτη των Μαυροβούνιων και να φεύγει κόρνερ. Μοναδική απειλή από την φιλοξενούμενη ομάδα το σουτ του Μουγκόσα στο 40' που πέρασε κόρνερ.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 54' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ καθώς 2 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βούκσεβιτς ο Τομάσεβιτς με κεφαλιά και λανθασμένη αντίδραση των Μανωλά, Καρνέζη έφερε το ματς στα ίσια.

Όμως γρήγορη ήταν και η απάντηση των Ελλήνων παικτών και έτσι στο 62' ο Φορτούνης βρήκε όμορφα τον Καρέλη και ο επιθετικός της Γκενκ με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-1 για την επίσημη αγαπημένη.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον Μάριο Οικονόμου που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μανωλά με τον Γιαννιώτη αμυντικό να τα πηγαίνει περίφημα στην πρώτη του αυτή συμμετοχή με το εθνόσημο.

Το 2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης και έδωσε την νίκη στην εθνική μας ομάδα, που θα δώσει ακόμα ένα φιλικό την Τρίτη 29 του μήνα με την Ισλανδία επίσης στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 20:30.

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Μανωλάς (64’ Οικονόμου), Τοροσίδης (84’ Τζιόλης), Σταφυλίδης (84’ Σιόβας), Σάμαρης, Μάνταλος (46’ Καρέλης), Πέτσος, Φορτούνης και Μήτρογλου (93’ Ταχτσίδης).

Μαυροβούνιο (Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (74’ Ζβέροβιτς), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (84’ Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (87’ Ζόριτς), Μπάκιτς (74’ Γκρμπιτς), Μούγκοσα (68’ Ραίτσεβιτς) και Μπετσιράι.

Σχολιασμος