Αίσιο τέλος, στην ΕΡΤ το Euro 2016

17.03.2016 Αναγνώστηκε 1075 φορές

Μπορεί πριν από ένα μήνα να υπήρχε το ερώτημα των φιλάθλων για το αν θα μεταδοθεί από ελεύθερο κανάλι, την ΕΡΤ εν προκειμένω, η κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης το Euro 2016, αλλά σήμερα δόθηκε απάντηση με την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημόσια τηλεόραση και με την οποία επιβεβαίωνε την συμφωνία για την κάλυψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Η ΕΡΤ εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο έκανε γνωστή την συμφωνία για τα δικαιώματα του Euro, όπως και των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων που εξασφάλισε μεταξύ των οποίων και το πρωτάθλημα της Formula 1 για τους λάτρεις του είδους, όπως και τα πρωταθλήματα στίβου, το παγκόσμιο κλειστού καθώς και το ευρωπαϊκό ανοικτού.

Φυσικά το καλοκαίρι υπάρχει και η κορυφαία αθλητική διοργάνωση που δεν είναι άλλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο οπότε το μενού είναι πλούσιο για τους φίλους του αθλητισμού.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ:

"Η ΕΡΤ εξασφάλισε για τους Έλληνες πολίτες τα δικαιώματα μετάδοσης των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων για το 2016. Ειδικότερα, η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε αποκλειστικά τα δικαιώματα μετάδοσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 (10 Ιουνίου – 10 Ιουλίου). Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε ελεύθερη πανελλαδική μετάδοση και σε εκπομπή υψηλής ευκρίνειας τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης στους 51 αγώνες της διοργάνωσης.

Για την επόμενη τριετία (2016 – 2017 ­- 2018) η ΕΡΤ εξασφάλισε την αποκλειστική ελεύθερη μετάδοση των αγώνων της Formula 1, καλύπτοντας το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού με εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Το πρώτο grand prix της φετινής χρονιάς θα μεταδοθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 14.00 από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ HD.

Ακόμα, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει αποκλειστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το οποίο διεξάγεται στο Πόρτλαντ από την Πέμπτη 17 μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Άμστερνταμ (6­10 Ιουλίου), καθώς και τα meeting Στίβου DIAMOND LEAGUE 2016.

Αν προσθέσουμε επίσης πως η ΕΡΤ μεταδίδει τους αγώνες του Champions League από την προημιτελική φάση μέχρι και τον τελικό, τον τελικό του Europa League, τα Play­Off αλλά και το Final Four της Ευρωλίγκα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ, καθώς και το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το 2016, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι προφανές ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο το... τακτικό ραντεβού με τη δημόσια τηλεόραση θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια κάθε Έλληνα φιλάθλου.

Η ΕΡΤ θα συνεχίζει να προσφέρει προς όλους τους Έλληνες αθλητικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που της δείχνουν".

Σχολιασμος