Ο Σιδηρόπουλος στο Euro 2016

29.02.2016 Αναγνώστηκε 1208 φορές

Μπορεί η Εθνική ομάδα της Ελλάδος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, να απέχει από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, εκ των κορυφαίων ελλήνων διαιτητών, αν όχι ο κορυφαίος έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στην τελική φάση ως 4ος διαιτητής με την ελληνική διαιτησία να επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια, καθώς τελευταία φορά που συνέβη η παρουσία Έλληνα διαιτητή σε τελική φάση ήταν το 2008 στο Euro στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Ο Κύρος Βασσάρας ήταν στην διοργάνωση αυτή, αλλά και οι βοηθοί Δημήτρης Μποζατζίδης και Δημήτρης Σαραϊδάρης, με τον Θεσσαλονικό ρέφερι να μετάσχει και στο Μουντιάλ του 2002 στην Άπω Ανατολή όταν είχε σφυρίξει την αναμέτρηση για τον τρίτο όμιλο τότε μεταξύ Κίνας και Κόστα Ρίκα που είχε λήξει με 2-0 υπερ της δεύτερης.

Η Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ενημέρωσε με έγγραφό της την ΕΠΟ πως ο κ. Σιδηρόπουλος και ο κ. Ευθυμιάδης θα συμμετάσχουν, στο προπαρασκευαστικό σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Μετά το πέρας του σεμιναρίου και των δοκιμασιών εκεί θα γίνει η τελική επιλογή των 94 αξιωματούχων διαιτησίας (διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, επιπρόσθετοι, αναπληρωματικοί διαιτητές και αναπληρωματικοί βοηθοί διαιτητές) που θα επιστρέψουν στα γήπεδα της Γαλλίας για το τελικό τουρνουά.

Σχολιασμος