Φιλικά με Αυστραλία η Εθνική

24.02.2016 Αναγνώστηκε 1466 φορές

Την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας θα αντιμετωπίσει σε δυο φιλικές αναμετρήσεις το προσεχές καλοκαίρι η Εθνική μας ομάδα όπως ανακοίνωσε σχετικά η ΕΠΟ.

Οι δυο αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα στην μακρινή χώρα της Ωκεανίας το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 4 και στις 7 Ιουνίου με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο Σίδνεϊ και συγκεκριμένα στο «ANZ Stadium», ενώ για εκείνη της 7ης Ιουνίου θα υπάρξει νεότερη σχετική ανακοίνωση.

Μια πρωτοβουλία πολύ θετική από την ΕΠΟ προκειμένου οι Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία να δουν από κοντά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάτι που είχε γίνει και πριν μια δεκαετία και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2006 στην Μελβούρνη με τους Αυστραλούς να επικρατούν με 1-0 παρουσία 95.000 θεατών.

Για τις συγκεκριμένες αναμέτρησεις αναφέρθηκε ο Γερμανός εκλέκτορας Μίκαελ Σκίμπε που δήλωσε χαρούμενος για τις αναμετρήσεις αυτές κόντρα σε μια ομάδα που διαχρονικά δίνει το παρών στα Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ δήλωσε ότι βλέπει τις αναμετρήσεις αυτές ως δυνατά τέστ ενόψει της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Δηλώσεις έκανε και ο ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας Άγγελος Ποστάκογλου που δήλωσε χαρούμενος για τους αγώνες αυτούς, ενώ χαρακτήρισε ξεχωριστά τα παιχνίδια τόσο για τους Αυστραλούς όσο και τους Έλληνες φιλάθλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίκαελ Σκίμπε:

«Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια διαχρονικά καλή ομάδα αν αναλογιστεί κάποιος ότι καταφέρνει συνέχεια να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα. Σκοπεύω να έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα, διότι οι αγώνες μας στην Αυστραλία θα είναι οι τελευταίοι που θα δώσουμε πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουμε ένα φιλικό στην Ρωσία και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Οφείλουμε, λοιπόν, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εκτιμώ ότι αυτοί οι αγώνες θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Ποστέκογλου:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε την Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τους Αυστραλούς και Έλληνες φιλάθλους».

Σχολιασμος