Euro χωρίς (;) ελεύθερο κανάλι

22.02.2016 Αναγνώστηκε 1059 φορές

Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες ξεκινάει στην Γαλλία η τελική φάση του Euro 2016 στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Δυστυχώς η Εθνική μας ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, ύστερα από την απογοητευτική πορεία της στα προκριματικά δεν θα είναι παρών στο ραντεβού του καλοκαιριού στα γήπεδα της Γαλλίας και θα δει το τουρνουά από το ...σπίτι της.

Αυτό που υπάρχει σαν ερώτημα είναι αν θα είναι παρών κάποιο ελεύθερο κανάλι, η ΕΡΤ εν προκειμένω με την δημόσια τηλεόραση να μην είναι ακόμα σίγουρο αν θα είναι παρούσα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Καταρχάς όπως είχε ανακοινωθεί πλέον ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό οι αγώνες των διοργανώσεων αυτών να μεταδίδονται από ελεύθερο κανάλι κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλες χώρες και ίσως συμβεί και στην χώρα μας με τα συνδρομητικά του OTE και της NOVA να μπαίνουν στο κόλπο.

Αν τελικά αυτό ισχύσει τότε σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει από ελεύθερο κανάλι να μεταδωθούν οι αγώνες της Εθνικής ομάδας κάθε χώρας συν ο τελικός. Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι παρούσα εν προκειμένω μόνο ο τελικός και κανένα άλλο παιχνίδι.

Τα χρήματα που ζητάει η ΟΥΕΦΑ για όλο το πακέτο αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ με την δημόσια τηλεόραση σύμφωνα με όσα διαρρέουν να μην είναι σε θέση να δώσει το εν λόγω ποσό, ειδικά από την στιγμή που η Ελλάδα έχει αποκλειστεί.

Μια διοργάνωση που κάποτε ήταν κλειδωμένη στην κρατική τηλεόραση, αυτή την στιγμή βρίσκεται εν αμφιβόλω για το αν θα μεταδοθεί εξ ολοκλήρου από την ΕΡΤ ή αν οι ποδοσφαιρόφιλοι θα αρκεστούν μόνο στον τελικό.

Η συνέχεια και οι επόμενοι μήνες θα δείξουν τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το καυτό θέμα.





Σχολιασμος