Σουηδία και Ουκρανία τα δυο τελευταία εισιτήρια των μπαράζ

17.11.2015 Αναγνώστηκε 1185 φορές

Γνωστά έγιναν σήμερα τα δυο τελευταία εισιτήρια για το Euro 2016 με την Σουηδία και την Ουκρανία να τα εξασφαλίζουν απέναντι σε Δανία και Σλοβενία αντίστοιχα συμπληρώνοντας έτσι τις 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στην Δανία το ντέρμπι των Σκανδιναβών ανάμεσα σε Δανούς και Σουηδούς αναμένονταν αμφίρροπο μετά το 2-1 στο πρώτο ματς υπερ της παρέας του Ιμπραΐμοβιτς και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά για το εισιτήριο της πρόκρισης με την σουηδική ομάδα να προκρίνεται μετά το 2-2, ενώ στο άλλο ματς η Σλοβενία του Στρούνα είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Ουκρανία μετά το 2-0 του πρώτου ματς με τους Ουκρανούς να προκρίνονται μετά το 1-1.

Στην Κοπεγχάγη η ομάδα της Δανίας μπήκε με στόχο το γρήγορο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά αντ αυτού βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20' με τέρμα του Ιμπραΐμοβιτς πράγμα που της έκοψε τα πόδια και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο της καθώς πλέον ήθελε τρία γκολ για ανατροπή της κατάστασης.

Ο Ίμπρα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ καθάρισε την αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να ξυπνούν αργά και να γλιτώνουν από την ήττα φτάνοντας στο τελικό 2-2 με τα τέρματα των Πόουλσεν και Βέστεργκααρντ.

Δανία: Σμάιχελ, Γιάκομπσεν, Κιερ, Άγκερ, Ντουρμίσι (83' Βέστεργκααρντ), Χέιμπιεργκ, Ντιλέινι (46' Κρον-Ντέλι), Πόουλσεν, Γιέργκενσεν, Έρικσεν, Μπέντνερ (60' Ράσμουσεν).

Σουηδία: Ίσακσον, Λούστιγκ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Μπένγκτσον (86' Όλσον), Λεβίτσκι, Σέλστρεμ (69' Σβένσον), Λάρσον (81' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς.

Στην έτερη σημερινή αναμέτρηση στην Σλοβενία η ομάδα του Στρούνα προηγήθηκε νωρίς με τον Σέζαρ, οι Ουκρανοί όμως δεν πτοήθηκαν και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης ανεπιτυχώς, ενώ από την άλλη και οι Σλοβένοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση με τις δυο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους.

Τελικά τα πάντα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις όταν όλη σχεδόν η Σλοβενία είχε βγει μπροστά για το 2-0 και σε αντεπίθεση των Ουκρανών βγήκαν τρεις παίκτες με τον πορτιέρε των γηπεδούχων και ο Γιαρμολένκο εύκολα στην κενή εστία έκανε το 1-1 στέλνοντας την ομάδα του στην Γαλλία.

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Ίλιτς, Σέζαρ, Γιόκιτς, Κρχιν, Πέτσνικ (67' Ίλιτσιτς), Καμπλ, Μπίρσα (80' Λαζάρεβιτς), Μπέζιακ (68' Λιούμπιανκιτς), Νοβάκοβιτς.

Ουκρανία: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Στεπανένκο, Ριμπάλκα, Σιντορτσούκ (61' Γκάρμας), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα (96' Τιμοστσούκ), Σελεζνιόβ (80' Κράβετς).

Αναλυτικά οι 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γαλλία είναι οι εξής: Γαλλία, Τσεχία, Ισλανδία, Βέλγιο, Ουαλία, Ισπανία, Σλοβακία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Ελβετία, Βόρεια Ιρλανδία, Ρουμανία, Αυστρία, Ρωσία, Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία, Αλβανία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ουκρανία.


Σχολιασμος