Η Ιρλανδία το δεύτερο εισιτήριο των μπαράζ, 2-0 την Βοσνία

16.11.2015 Αναγνώστηκε 1168 φορές

Το δεύτερο εισιτήριο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ για την πρόκριση στο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας έγινε γνωστό πριν λίγο με την Ιρλανδία να το τσεκάρει μετά το 2-0 με την Βοσνία στο Δουβλίνο.

Οι "πράσινοι" της Ιρλανδίας ήταν το φαβορί μετά το 1-1 της Παρασκευής στην Βοσνία και σήμερα το επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας πανάξια και δίκαια την πρόκριση τους σε τελική φάση για δεύτερη σερί φορά και τρίτη συνολικά.

Ήταν μια δικαίωση για την ομάδα της Ιρλανδίας η οποία και είχε αδικηθεί κατάφωρα στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 όταν και είχε αποκλειστεί με το γκολ-χέρι του Τιερί Ανρί, ένα χέρι που ήταν οφθαλμοφανέστατο και παραδέχτηκαν άπαντες και σήμερα ίσως είναι και μια μίνι δικαίωση για τους Ιρλανδούς που θα είναι στα γαλλικά γήπεδα το προσεχές καλοκαίρι.

Σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Ιρλανδοί φίλαθλοι η Εθνική τους ομάδα τους αποζημίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έστειλε τον Τζέκο και την παρέα του να δει το τουρνουά από το σπίτι τους.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουόλτερς ύστερα από χέρι του Λούλιτς με το σκορ στην ανάπαυλα να είναι 1-0 και τους Βόσνιους να χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους. Οι Βόσνιοι δεν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσουν στο τέρμα αυτό, ενώ η ταφόπλακα για αυτούς μπήκε στο 70' όταν και πάλι ο Γουόλτερς με σουτ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπρέιντι πέτυχε το 2-0 που έστειλε την χώρα του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόλεμαν, Κίο, Κλαρκ, Γουίλαν (90' Ο'Σέι), Μακ Κάρθι, Μπρέιντι, Χούλαχαν (55' Μακ Κλιν), Χέντρικ, Μέρφι (55' Λόνγκ), Γουόλτερς.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Βράνιες, Λούλιτς (80' Ιμπίσεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Τσότσαλιτς (46' Μπέσιτς), Μεντούνιανιν (69' Τζούριτς), Πιάνιτς, Βίτσκα, Τζέκο.

Σχολιασμος