Η Ουγγαρία το πρώτο εισιτήριο από τα μπαράζ, 2-1 την Νορβηγία

15.11.2015 Αναγνώστηκε 1088 φορές

Χρειάστηκε να κάνουν υπομονή 30 ολόκληρα χρόνια για να δουν την εθνική τους ομάδα να προκρίνεται στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης και σήμερα ήρθε η ώρα της δικαίωσης για την ομάδα της Ουγγαρίας.

Οι Μαγυάροι που απείχαν από τις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς δεν είχαν τόσο ισχυρή ομάδα, σήμερα πέτυχαν την μεγάλη και σπουδαία πρόκριση τους απέναντι στην Νορβηγία με 2-1 και θα δώσουν το παρών σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από το Μουντιάλ του 1986, ενώ για Euro θα πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο στο μακρινό 1972.

Η νίκη της Πέμπτης στα φιόρδ με 0-1 είχε δώσει σαφές προβάδισμα στους Ούγγρους οι οποίοι απλώς θα έπρεπε να μην ηττηθούν σήμερα από τους Σκανδιναβούς οι οποίοι ταξίδεψαν και εκείνοι στην Βουδαπέστη με στόχο την πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Euro του 2000 που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου με τον Πρίσκιν τους έδινε ακόμα ισχυρότερο προβάδισμα, ενώ εξαφάνιζε και ενδεχόμενη παράταση με την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση να κρίνεται στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας άλλη επιλογή ανοίχτηκαν και μέχρι την ανάπαυλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 αλλά ο Κίραλι απέκρουσε το κοντινό σουτ του Αλεσάμι ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Χόβλαντ.

Στην επανάληψη δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι με τον Ντζούντζακ, ενώ ο Κίραλι δήλωσε παρών σε μια πολύ σημαντική απειλητική κατάσταση στο 75' όταν και απέκρουσε το κοντινό σουτ του Πέντερσεν μια απόκρουση πολύ σημαντική καθώς η ομάδα του επτά λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 καθαρίζοντας την υπόθεση με αυτογκόλ του Χένρικσεν από εκτέλεση κόρνερ.

Το μόνο που κατάφερε η Νορβηγία ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με σκόρερ τον ποδοσφαιριστή που σκόραρε και στην εστία της ομάδας του.

Ουγγαρία: Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Γκούζμιτς, Έλεκ (46’ Πίντερ), Ντζούντζακ, Νάγκι, Λόβρενκσικς, Κλαϊνχάισλερ (74’ Νέμεθ), Πρίσκιν (62’ Μπόντε).

Νορβηγία: Nίλαντ, Χόβλαντ, Ομάρ, Αλεσάμι, Φόρεν, Τετέι, Γιόχανσεν, Χένρικσεν, Όντεγκααρντ (46’ Χέλαντ), Σκιέλμπρεντ (80’ Μπέργκετ), Ελιογιονούσι (46’ Πέντερσεν).

Σχολιασμος