Με το δεξί η Εθνική Νέων, 2-0 την Ουκρανία

06.07.2015 Αναγνώστηκε 1146 φορές

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων στο Euro 2015 που διεξάγεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Βέροια, την Λάρισα και την Κατερίνη καθώς επικράτησε με 2-0 της ομάδας της Ουκρανίας.

Οι νέοι του Γιάννη Γκούμα επιβλήθηκαν των Ουκρανών με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και με τους τρείς βαθμούς έκαναν ιδανικό ντεμπούτο αποδεικνύοντας ότι θα παλέψει για ότι καλύτερο σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σκοράροντας από μια φορά σε κάθε ημίχρονο έφτασαν έτσι στην επικράτηση με τους Ορφανίδη και Καραχάλιο να είναι οι σκόρερ με τον Ορφανίδη να είναι από τους καλύτερους της αναμέτρησης, όπως και ο πορτιέρε Κότσαρης που είχε αρκετές επεμβάσεις κρατώντας την μεγάλη νίκη.

Οι Ουκρανοί απείλησαν πρώτοι στο 13' όταν ο Μποριατσούκ από κοντά δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο ενώ στο 17' ο Κότσαρης μπλόκαρε την προσπάθεια του Κοβαλένκο. Στην πρώτη της καλή στιγμή η Εθνική μας άνοιξε το σκορ όταν στο 20' ο Κουλούρης με ασίστ βρήκε τον Ορφανίδη και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 1-0.

Στο 27' οι Ουκρανοί απείλησαν εκ νέου όταν ο Μποριατσούκ σπατάλησε την ευκαιρία από κοντά να ισοφαρίσει με το 1-0 να αποτελεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε πρώτο όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, αλλά τον Κουλούρη που έγινε αποδέκτης της μπάλας να χάνει την ευκαιρία για το 2-0.

Στο 57' είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία των Ουκρανών με τον πορτιέρε Κότσαρη να λέει δις όχι στα σουτ των Μπεσέντιν και Κοβαλένκο. Στην συνέχεια οι Έλληνες απείλησαν με τον Τσιμίκα στο 67' για να απαντήσουν οι Ουκρανοί στο 74' με την ευκαιρία του Τσιγκάνκοβ.

Τελικά στο 76' η Εθνική μας ομάδα έφτασε στο 2-0 όταν από ασίστ του Καραχάλιου ο Ορφανίδης με έξυπνο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σολντατένκο με το 2-0 να αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα και τους Έλληνες διεθνείς να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη τους.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική ομάδα την Πέμπτη στις 22:00 με αντίπαλο την Αυστρία στην Λάρισα.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46' Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89' Βέργος), Κυνηγόπουλος (46' Τσιμίκας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουχάντσεβ, Λούτσεκβιτς (70' Τσιγκάνκοβ), Λουκιαντσούκ, Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70' Ζουμπκόβ), Μποριατσούκ (46' Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν.

Στην άλλη αναμέτρηση του α' ομίλου που ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Γαλλία νίκησε με 1-0 την Αυστρία στην Κατερίνη χάρις σε ένα τέρμα του Μπλίν από το πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Ελλάδα - Ουκρανία 2-0

Αυστρία - Γαλλία 0-1

και η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 3

2. Γαλλία 3

3. Αυστρία 0

4. Ουκρανία 0

Σχολιασμος