Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

16.12.2014 Αναγνώστηκε 1083 φορές

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το οποίο διεξάγεται στο Μαρακές του Μαρόκο και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου με τον μεγάλο τελικό.

Η διοργάνωση αυτή έχει αντικαταστήσει το πάλαι ποτέ Διηπειρωτικό Κύπελλο που ίσχυε παλιά και που ήθελε την πρωταθλήτρια Ευρώπης και την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής να κοντράρονται αν και είθισται στο τέλος να καταλήγουν λόγω δυναμικής οι κάτοχοι Champions League και Copa Libertadores. Η FIFA έχει θεσπίσει από το 2005 την διοργάνωση αυτή και πάντα λαμβάνει χώρα λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Στην φετινή διοργάνωση που διεξάγεται όπως είπαμε στο Μαρόκο στην πρώτη φάση αναμετρήθηκαν οι Μογκρέμπ Τετουάν από το Μαρόκο με την Όκλαντ Σίτι της Αυστραλίας και έπειτα από ένα στείρο 0-0 η διαδικασία των πέναλτι έδωσε την λύση με την Όκλαντ να επικρατεί 4-3. Στην επόμενη φάση η νικήτρια Όκλαντ αντιμετώπισε την Σετίφ από την Αλγερία και προκρίθηκε με νίκη 1-0. Εκεί στα ημιτελικά την περιμένει η δύσκολη αποστολή απέναντι στην Σαν Λορέντζο κάτοχο του Λιμπερταδόρες.

Στον άλλο αγώνα της δεύτερης φάσης η Κρούζ Αζούλ του Μεξικού επικράτησε στην παράταση με 3-1 της Γουέστερν Σίδνει Γουόντερερς και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης νικήτρια του περσινού Champions League.

Οι νικητές των 2 αναμετρήσεων θα κοντραριστούν στον μεγάλο τελικό της 20ης Δεκεμβρίου, ενώ οι ηττημένοι στον τελικό της παρηγοριάς τον μικρό δηλαδή τελικό.

Αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

1η ΦΑΣΗ

1. Όκλαντ Σίτι - Μογκρέμπ Τετουάν 0-0 (4-3) πέναλτι

2η ΦΑΣΗ

2. Όκλαντ Σίτι - Ες Σετίφ 1-0

3. Κρούζ Αζούλ - Γουέστερν Σίδνει Γουόντερερς 1-1 (3-1) παράταση

Και οι επόμενες αναμετρήσεις της διοργάνωσης:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

16 Δεκεμβρίου 19:30

4. Κρούζ Αζούλ - Ρεάλ Μαδρίτης

17 Δεκέμβριου 19:30

6. Σαν Λορέντζο - Όκλαντ Σίτι

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΘΕΣΗ

5. Ες Σετίφ - Γουέστερν Σίδνει Γουόντερερς

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

7. Ηττημένη 4ου αγώνα - Ηττημένη 6ου αγώνα

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

8. Νικήτρια 4ου αγώνα - Νικήτρια 6ου αγώνα

Οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης μπορούν να τις παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν από τα κανάλια του OTE TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα.



Σχολιασμος