Παραβίαση κανονισμών διαιτησίας από τον Σαρρή

16.11.2014 Αναγνώστηκε 1051 φορές

-«Εγκρίνεται το πρακτικό της απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας»;

-«Εγκρίνεται».

Έτσι πήγε να περάσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής, τον πίνακα των διεθνών διαιτητών στη FIFA κατά παράβαση όσων προβλέπονται από τον κανονισμό διαιτησίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν αναφέρθηκε στις αλλαγές (Καλογερόπουλος αντί Κάκου και Κούλα Χασάν αντί Τάτση) ούτε στο σκεπτικό με το οποίο έγιναν, μετατρέποντας το αρμόδιο ΔΣ σε αναρμόδιο όργανο που απλώς υπάρχει για να επικυρώνει τις αποφάσεις μίας μικρής ομάδας, του προεδρείου της ΕΠΟ.

Ωστόσο, αυτή την φορά υπήρξε αντίδραση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Βαγγέλη Μαζαράκη, ο οποίος είπε ότι δεν το ψηφίζει διότι δεν τηρήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Επιπλέον χαρακτήρισε ανακόλουθο τον κ. Σαρρής, διότι προεκλογικά έλεγε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία δεν θα υποκαθιστά το ΔΣ, ενώ τώρα φέρνει συνεχώς προς επικύρωση από το ΔΣ αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο κ. Σαρρής επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου, λέγοντας ότι η ΚΕΔ συνεδρίασε λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης των διεθνών διαιτητών και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συγκληθεί ΔΣ.

Η δικαιολογία κρίνεται ανεπαρκής, καθώς την ίδια τακτική της νομιμοποιήσεως των πινάκων διεθνών διαιτητών, δια της πλαγίας οδού, ακολούθησε η ΕΠΟ και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο οποίος είπε ότι «γίνονται λάθη, είμαστε εκτεθειμένοι  και μετά μας φταίνε οι άλλοι. Γνωρίζατε εδώ και καιρό ότι έπρεπε να δηλωθούν οι διεθνείς διαιτητές. Δεν το μάθατε την τελευταία στιγμή».

Τελικά έγινε η επικύρωση με τη διαφωνία του κ. Μαζαράκη και νομιμοποιήθηκε η καθ’ έξιν παραβίαση των κανονισμών διαιτησίας.

πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμος