Ντροπιαστική ήττα της Εθνικής, 0-1 από τα Νησιά Φερόε (video)

15.11.2014 Αναγνώστηκε 1101 φορές

Ήττα ντροπή για την Εθνική ομάδα σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 0-1 από τα Νησιά Φερόε δυσκολεύοντας απίστευτα το έργο της για πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τόσο ντροπιαστική στιγμή για την Εθνική, πέρα φυσικά από αυτές που διάγει με τον Κλαούντιο Ρανιέρι, είχε να υποστεί από τις παραμονές της 25ης Μαρτίου 2007 και την ήττα με 1-4 από την Τουρκία. Αυτή η Εθνική όμως δεν μπορεί να νικήσει ούτε την αδύναμη ομάδα των Φερόε με συνέπεια να είναι σε απίστευτα δύσκολη θέση αναφορικά με την πρόκριση της στο Euro 2016.

Το σχήμα που επιλέχτηκε από τον Ρανιέρι μπορεί να έμοιαζε επιθετικό, ωστόσο το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο ήταν απογοητευτικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Από την άλλη μια ομάδα ερασιτεχνών, έπαιζε απλό ποδόσφαιρο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 17’ η πρώτη απειλή από την ομάδα των Νήσων Φερόε ήρθε με το φάουλ του Όλσεν που σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την Ελλάδα καθώς δεν είχε το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία που έχει δουλευτεί στην προπόνηση.

Στο 38’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χριστοδουλόπουλος μόνος του από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Μπεντζάμισεν στο 43’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ελλάδας και με ωραία κεφαλιά, ανάγκασε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Έντμουντσον σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Καρνέζη είδε ξανά τον γκολκίπερ της Ουντινέζε να αποσοβεί τον κίνδυνο με εντυπωσιακή απόκρουση.

Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για τους Έλληνες φιλάθλους τότε το δεύτερο ήταν σοκαριστικό.

Τα Νησιά Φερόε βλέποντας πως μόνο αδύνατο δεν είναι το ενδεχόμενο να πάρουν τη νίκη, μπήκαν αποφασισμένα και έφτασαν στο γκολ. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 51’ όταν ο Μπεντζάμισεν έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Έντμουντσον από κοντά νίκησε τον Καρνέζη για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του που της έδωσε εντέλει και τη νίκη. Η μοναδική σοβαρή ευκαιρία, ήρθε στο 89’ όταν ο Κονέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο σουτ που έκανε.

Η αντίδραση της Εθνικής μας μετά το γκολ, έδειχνε ομάδα χωρίς πίστη στις δυνατότητές της, ενώ με την ήττα αυτή είναι πλέον ουραγός του 6ου ομίλου με 1 βαθμό και βλέπει την Γαλλία να ...απομακρύνεται.

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Καράμπελας (78' Μάνταλος), Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης (62' Μαυρίας), Γκέκας (46' Αθανασιάδης).

Νησιά Φερόε (Όλσεν): Νίλσεν, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Νάες, Ντάβιντσεν, Χολστ (75' Γιουστίνουσεν), Μπέντζαμινσεν, Βαντχάμαρ, Χάνσον, Όλσεν (88' Κλέμιντ Ολσεν), Έντμουντσον (86' Φέρε).

Σχολιασμος