H απόφαση της UEFA για το Σερβία - Αλβανία

24.10.2014 Αναγνώστηκε 1028 φορές

Τις ποινές για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία ανακοίνωσε η UEFA με τους γηπεδούχους να νικούν το παιχνίδι με 3-0, αλλά να τους αφαιρούνται βαθμοί.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε τη «σολομώντεια» απόφαση της για τα όσα απίστευτα συνέβησαν, την προηγούμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως η εθνική ομάδα της Σερβίας κερδίζει, στα χαρτιά με 3-0, το επεισοδιακό ματς στο Βελιγράδι κόντρα στην αντίστοιχη της Αλβανίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2016.

Η εθνική ομάδα, όμως, της Σερβίας τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών, καθώς και ν' αγωνιστεί χωρίς φιλάθλους στα δύο επόμενα, εντός έδρας, παιχνίδια.

Να σημειώσουμε πως στο 45ο λεπτό του συγκεκριμένου αγώνα στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016, έκανε την εμφάνισή του τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι (!) με μία σημαία πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και προπαγάνδιζε χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας». Οταν έφτασε αρκετά χαμηλά, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής, Στέφαν Μίτροβιτς, κατάφερε να το πιάσει, και ο συμπαίκτης του, Νεμάνια Γκούντελι, άρπαξε τη σημαία και την κατέβασε.

Η ενέργεια αυτή, όμως, εξόργισε τους Αλβανούς παίκτες, που «όρμησαν» στον Μίτροβιτς και ακολούθησε γενική σύρραξη, με εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή, Μάρτιν Ατκινσον, να διακόψει την αναμέτρηση, δείχνοντας στις δύο ομάδες το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Eπιπροσθέτως επέβαλε σε κάθε ομοσπονδία πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Πηγή:onsports.gr

Σχολιασμος