Νίκη δίχως αντίκρισμα για την Εθνική Ελπίδων

10.09.2014 Αναγνώστηκε 799 φορές

Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της κόντρα στην Πολωνία στην Κατερίνη, κέρδισε με 3-1, όμως δεν πήρε την πρώτη θέση καθώς η Σουηδία νίκησε την Τουρκία με 4-3...

Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα  ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 12° λεπτό άνοιξε το σκορ με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, Νίκο Καρέλη.

Στη συνέχεια οι Πολωνοί ισορρόπησαν το ματς, προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν, με τον Πριβίλκο στο 24'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς έψαξαν την ανατροπή και την βρήκαν στην εκπνοή του ματς, σκοράροντας δύο φορές. Στο 87' ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι, το οποίο δεν ήταν αφού το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την εσχάτη των ποινών.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Άρη ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε τις Ελπίδες σε θέση οδηγού. Στο 93' πάλι ο Γιαννιώτας ολοκλήρωσε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ την πολύ καλή προσωπική, αλλά και συλλογική εμφάνιση. Όμως το γκολ της Σουηδίας στέρησε από την Ελλάδα να προκριθεί στην τελική φάση του Euro, αφήνοντας μια πικρή γεύση στο στόμα των διεθνών μας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (85' Γιαννιώτας), Μαυρίας (71' Μπακασέτας), Λαγός, Βέλιος, Καρέλης, Μπουχαλάκης (62' Μπούζας)

Πολωνία (Μαρσίν Ντόρνα): Σούμσκι, Τζίβνιελ (81' Λεβαντόφσκι), Γιανίτσκι, Καμίνσκι, Τσάρπεκ (88' Βόλσκι), Βζόλεκ, Ζίρο, Μπερεζίνσκι, Νταβιντόβικζ, Παβλόφσκι (76' Γκόλα), Πρζιμπίλκο

Σχολιασμος