Τελεσίγραφο της ΕΠΟ σε διαιτητές: «Σφυρίζετε ή διαγραφή»

12.12.2023 Αναγνώστηκε 910 φορές

Σε ανοιχτή κόντρα με τους Έλληνες διαιτητές βρίσκεται από σήμερα η ΕΠΟ μετά την απόφαση τους να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θεωρώντας ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί τα όσα έχουν ζητήσει ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Τελεσίγραφο της ΕΠΟ σε διαιτητές: «Σφυρίζετε ή διαγραφή»
Καλύβας
Χρήστος Καλύβας

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος διαμήνυσε ενημέρωσε την ΚΕΔ πως αν οι διαιτητές εμμείνουν στην απόφαση τους να δηλώσουν κώλυμα θα διαγραφούν από τους πίνακες διαιτητών της Super League.

Η ΕΠΟ χθες ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης προς τους διαιτητές που είναι τα εξής:

Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

Σχολιασμος