Πρόταση Δημητρίου να παίζουν 4 Έλληνες στη βασική ενδεκάδα

18.02.2022 Αναγνώστηκε 362 φορές

Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογιέτ, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την ελληνοποίηση των ομάδων.

 

Πρόταση Δημητρίου να παίζουν 4 Έλληνες στη βασική ενδεκάδα

«Εκ μέρους της ΕΠΟ καλωσορίζουμε τον κ. Πογέτ, του εύχομαι επιτυχία που προσδοκούμε όλοι. Κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, εγγυάται ομαλή διαδοχή και σωστή λειτουργία της ομάδας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία, έχει αποδεχθεί την ευθύνη που αναλαμβάνει. Υπάρχουν προϋποθέσεις να αξιοποιήσει ταλέντο παικτών, να επιστρέψουμε στις επιτυχίες.

Η επάνοδος στις επιτυχίες είναι ζητούμενο για όλους, η Εθνική καθρέφτης που θα αντανακλάται η διεθνής εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Του εύχομαι να φέρει επιτυχίες . Για να έχει επιτυχίες η Εθνική, πρέπει να ελληνοποιηθούν περισσότερο οι ομάδες. Πρόταση μας θα είναι τέσσερις Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται σε κάθε ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Γκουστάβο Πογέτ ήταν η νέα έδρα της Εθνικής.

Τόσο ο Ουρουγουανός κόουτς, όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου τοποθετήθηκαν για το θέμα δίχως ωστόσο να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Από την πλευρά του ο Γκουστάβο Πογέτ ανέφερε: «Είναι κομμάτι που δουλεύουμε, οι Έλληνες είναι παθιασμένοι για τον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Το ξέρω καλά γιατί έπαιζα μπάσκετ μικρός. Θα ήταν καλό να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εντός έδρας. Είναι κάτι που το συζητάμε, θέλω να έχουμε έξτρα ώθηση, δεδομένου ότι δεν παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο».

Ο κ. Δημητρίου τόνισε: «Όταν έχεις καλή ομάδα, σε οποιοδήποτε γήπεδο και να αγωνιστείς κερδίζεις. Υπάρχει όμως η λογική για έδρα – καμίνι και ο κόσμος να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές. Οπότε από τα γήπεδα που διαθέτει η Ελλάδα, θα έδινα προτίμηση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μετά το Καραϊσκάκης και στη συνέχεια το νέο της ΑΕΚ. Επαναλαμβάνω όμως ότι πιστεύω πως με καλή ομάδα μπορείς να κερδίσεις παντού».

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες αναφορικά με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου υπό τον Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση: “Στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα αρχίσει ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ομάδας εναντίον του Μαυροβουνίου την Δευτέρα 28 Μαρτίου στο City Stadium της Ποντγκόριτσα.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 25 Μαρτίου, η Εθνική θα δώσει τον πρώτο αγώνα της για το 2022 με τον κ. Γουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία της στο Βουκουρέστι εναντίον της Ρουμανίας (20:15 Ελλάδας, Steaua Stadium), ο οποίος θα έχει επίσης φιλικό χαρακτήρα”.

Σχολιασμος