Υγειονομικό πρωτόκολλο: Πότε αναβάλλονται αγώνες στο ποδόσφαιρο

03.01.2022 Αναγνώστηκε 613 φορές

Μετά τα δεκάδες  κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στις ομάδες της Super League, η διοργανώτρια αρχή υπενθύμισε τι προβλέπει το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ για τον αθλητισμό γενικότερα, αλλά και το ποδόσφαιρο ειδικότερα.

Υγειονομικό πρωτόκολλο: Πότε αναβάλλονται αγώνες στο ποδόσφαιρο

Στο υγειονομικό πρωτόκολλο αναφέρεται ότι για να αναβληθεί ένα παιχνίδι στο ποδόσφαιρο λόγω κρουσμάτων πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

1. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα(αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7.

2. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 5 ή περισσότερα νέα κρούσματα (9 ή περισσότερα για το ποδόσφαιρο) σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους (αθροιστικά), τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 5 ημέρες (συνεχίζεται η ατομική άθληση).

Οι αθλητές της ομάδας 7 (εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι) επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) την 5 η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος, με εξαίρεση όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ που επιστρέφουν χωρίς τεστ. Οι αθλητές που έχουν νοσήσει πρόσφατα μπορεί να επιστρέψουν χωρίς να διενεργήσουν μοριακό τεστ (PCR) εφόσον έχει παρέλθει 10ήμερο από την εργαστηριακή επιβεβαίωση και δεν έχουν συμπτώματα. Στη συνέχεια η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον προληπτικό έλεγχο.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο δεν συντρέχει λόγος αναβολής του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός μιας και στους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα την Παρασκευή και χθες δεν βρέθηκαν συνολικά 7 κρούσματα σε ποδοσφαιριστές.

 

Σχολιασμος