Με...υπογραφή Ρουμπάνσκα, Γιάννενα- Λάρισα 0-3

06.06.2021 Αναγνώστηκε 255 φορές

Στο τελευταίο εντός έδρας ματς τα Γιάννενα WFC  γνώρισαν την ήττα από την Λάρισα, στο πλαίσιο της 10ης  και προτελευταίας αγωνιστικής της Α΄Εθνικής κατηγορίας γυναικών, με τις φιλοξενούμενες να έχουν σε τρομερή ημέρα την Σλοβάκα Ρουμπάνσκα, η οποία ήταν και η πρωταγωνίστρια της αναμέτρησης, καθώς με τα δικά της τέρματα διαμορφώθηκε το τελικό 0-3.

Με...υπογραφή Ρουμπάνσκα, Γιάννενα- Λάρισα 0-3

« Γλυκιά»  γεύση είχε η ήττα αυτή, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων παραμένει στην κατηγορία και θα δώσει το παρόν και την επόμενη αγωνιστική σεζόν στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα της Λάρισας ήταν από τις καλύτερες ομάδες του Α΄ ομίλου σε αυτό το ιδιαίτερο μίνι  Πρωτάθλημα, διατηρώντας την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φτάνοντας τους 22 βαθμούς.

Αγωνιστικά,  οι παίκτριες του Ανέστη Ζώη μπήκαν πολύ καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στις γηπεδούχες, όταν μόλις στο 5΄η Δασιοπούλου ''είδε'' ωραία την Κώτση, η οποία με ωραία ενέργεια βρέθηκε στην περιοχή της Βλασιάδου, με την τερματοφύλακα της Λάρισας ωστόσο, να διαβάζει σωστά την φάση και να κάνει σωστή έξοδο, μπλοκάροντας την μπάλα.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ της Κατσάνου στο 10΄, με την Βλασιάδου να μπλοκάρει και πάλι.

Στο 17΄ απείλησαν για πρώτη φορά οι Λαρισαίες, με το σουτ της Τσαραντάνη, το οποίο και απέκρουσε πέφτοντας η Χατσηλαζάρου.

Από δύο στημένες φάσεις ήρθαν και οι επόμενες ευκαιρίες για τις Γιαννιώτισσες, με την Καραγιαννίδου στο 20΄ και στο 23΄ να εκτελεί φάουλ από καλή θέση και την μπάλα να περνά αουτ απευθείας και από κεφαλιά της Νικοπούλου αντίστοιχα.

Στο 28΄ οι φιλοξενούμενες  έχασαν διπλή ευκαιρία με την Ναφούλα από κοντά να μην μπορεί  να βρει δίχτυα, με την Χατζηλαζάρου να δηλώνει παρούσα για ακόμη μια φορά.

Η πίεση γινόταν ολοένα και πιο ασφυκτική από την ομάδα της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα στο 37΄ η Ρουμπάνσκα να ανοίγει το σκορ με σουτ εντός περιοχής, έπειτα από ασιστ μιας παλιάς γνώριμης των Ιωαννίνων, της Νικολαΐδου.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, παρότι ο ρυθμός έπεσε οι φιλοξενούμενες έχοντας σε πολύ καλή αγωνιστική ημέρα την Ρουμπάνσκα, κατάφεραν να πετύχουν ακόμη δύο τέρματα.

Στο 53΄ με ωραίο πλασέ η Ρουμπάνσκα πέτυχε το 0-2, ενώ στο 58΄ πέτυχε και χατ τρικ , διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 76΄ η Χατσηλαζάρου απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ της Παυλοπούλου, ενώ στο 90΄ η Μούστο στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτησία: Αθανασίου (Αθανασίου Α.-Νούσιας) Συνδέσμου 'Αρτας

Γιάννενα  WFC ( Ανέστης Ζώης): Χατζηλαζάρου, Νικολάου (30΄ λ. τρ. Σεφεριάδη), Μπεκιάρη, Τσιούρη (83΄ Μπούμπα), Νικοπούλου, Μαργώνη, Κώτση, Παπαδημητρίου, Καραγιαννίδου (83΄ Γκλίναβου), Κατσάνου (83΄Κούκα), Δασιοπούλου (63΄ λ. τρ. Ντόβα).

Α.Ε.Λ. 1964: Βλασιάδου (83΄ Πίσπα), Ναφούλα, Τσαραντάνη (63΄ Κόντου), Σωτηριάδη, Ρουμπάνσκα, Μούστο, Λάσκου, Νικολαΐδου (69΄ Παυλοπούλου), Τσιάρα, Γούλα, Ρήγα (63΄ Σκωτεινιώτη).

 Αγγελική Σιώλου

Σχολιασμος