Με το δεξί στην έδρα της, Γιάννενα WFC- Καστοριά 1-0 (video)

18.04.2021 Αναγνώστηκε 467 φορές

Τους  πρώτους τρεις βαθμούς της νίκης πανηγύρισαν τα Γιάννενα WFC, καθώς επικράτησαν με 1-0 της Καστοριάς ΓΠΟ , στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Εθνικής γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην φυσική έδρα της ομάδας, στο ενωσιακό γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής».

Με το δεξί στην έδρα της, Γιάννενα WFC- Καστοριά 1-0 (video)

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα ημίχρονο και την ατυχία αυτή την φορά να χτυπά την πόρτα της Καστοριάς, καθώς οι φιλοξενούμενες στόχευσαν  τρεις φορές τα δοκάρια της Χατζηλαζάρου, ενώ οι παίκτριες του Αντώνη Κοζανίτη ανέβασαν στροφές και μπήκαν πιο αποφασιστικές στο β΄ μέρος της αναμέτρησης, όπου και σημείωσαν το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού, το οποίο και τους χάρισε το πρώτο τρίποντο στο Πρωτάθλημα.

Μόλις στο 2΄ του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενες, οι οποίες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες , είχαν δοκάρι με την Φασίδου, η οποία έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της γιαννιώτικης εστίας.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτριες του Χρήστου Καλύβα έχασαν ευκαιορίες, με τα σουτ των Τζιάρρα και Μπασούρη να καταλήγουν ελάχιστα άουτ.

Στα μισά του πρώτου μέρους η Μάρκου εκτέλεσε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με την έμπειρη Χατζηλαζάρου, ωστόσο, να αποκρούει πέφτοντας.

Επόμενη καλή στιγμή, η ευκαιρία της Τζιάρρα στο 37΄, με μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχες μπήκαν πολύ πιο δυνατά, έχοντας μάλιστα στο 52΄ και δοκάρι με την Κατσάνου, το σουτ της οποίας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Πετκάνα.

Η Καστοριά προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όταν στο 57΄ είχε και νέο δοκάρι με την Τζιάρρα αυτή την φορά.

Στο 65΄ τα Γιάννενα έχασαν πολύ καλή ευκαιρία, όταν η Δασιοπούλου πάσαρε ωραία στην Καραγιαννίδου, με την δεύτερη να επιχειρεί σουτ εντός περιοχής, το οποίο και απέκρουσε πέφτοντας η αντίπαλη τερματοφύλακας.

Στο 70΄ οι Καστοριανές προσπάθησαν να απάντήσουν ξανά, με φάση διαρκείας στα καρέ της Χατζηλαζάρου, η οποία εν τέλει παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 81΄ η Κατσάνου σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φαουλ, σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, ''κρεμάζοντας'' την Πετκάνα και χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην ομάδα της.


Την τελευταία λέξη στο ματς την είχε η ομάδα της Καστορίας, η οποία στόχευσε για τρίτη φορά το δοκάρι της Χατζηλαζάρου, με την Φασίδου και πάλι.

Διαιτησία:Πίγγιου (Στόλη-Λιαμίρης) Συνδέσμου Θεσπρωτίας

Γιάννενα WFC (Αντώνης Κοζανίτης): Χατζηλαζάρου, Σεφεριάδη (33΄ Κώτση(80΄ Τόλη)), Μπεκιάρη, Παπαδημητρίου, Νικοπούλου, Δασιοπούλου, Νικολάου, Μαργώνη, Ράπτη (86΄ Ντόβα), Κατσάνου, Καραγιαννίδου.

ΓΠΟ Καστοριάς (Χρήστος Καλύβας): Πετκάνα, Γκόγκου, Καϊδατζή, Πετρογιάννη (88΄Μουρτσέκα), Κωστάρα (86΄ Κωσταρέλα), Μάρκου, Φασίδου, Μπασούρη, Κυριζάκη (90΄ Σιδοπούλου), Τζιάρρα, Τάσσιου.

Αγγελική Σιώλου

Σχολιασμος