Πιστοποίηση για λίγους και εκλεκτούς-Εκτός ο Ζαμπαλάς

26.03.2021 Αναγνώστηκε 701 φορές

Στον θαυμαστό χώρο της διαιτησίας και γενικά του ποδοσφαίρου τα πάντα μπορούν να συμβούν και να φαίνονται ως φυσιολογικά. Έτσι λοιπόν σήμερα η ΚΕΔ πιστοποίησε ως VARιστες 8 διαιτητές (από τους οποίους τρεις είναι νέοι στην κατηγορία) και 16 βοηθούς της Super League χωρίς όμως να είναι μέσα πέντε από τους συνολικά οκτώ διαιτητές που ανέβηκαν από τη Super League 2 ανάμεσα τους και ο Σπύρος Ζαμπαλάς.

Πιστοποίηση για λίγους και εκλεκτούς-Εκτός ο Ζαμπαλάς

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το καλοκαίρι του 2020 ανέβηκαν από τη Super League 2 οκτώ διαιτητές οι Γκάμαρης (Αθηνών), Περράκης (Αθηνών), Τσέτσιλας (Γρεβενών), Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Κουκούλας (Λέσβου), Αγγελάκης (Μακεδονίας), Γρατσάνης (Τρικάλων) και Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

Η ΚΕΔ όμως δεν μπορούσε να ορίσει τους συγκεκριμένους διαιτητές σε αγώνες (παρά μόνο ως τέταρτους ή σε αγώνα Κυπέλλου) διότι δεν είχαν πάρει την πιστοποίηση VAR η οποία γίνεται σε δυο φάσεις. Ο αρχιδιαιτητής Μάρκ Κλάτενμπεργκ όρισε το σεμινάριο για τι αρχές Ιανουαρίου καλώντας και τους οκτώ διαιτητές ωστόσο τότε η Αθήνα μπήκε στο κόκκινο λόγω του κορονοιού και έτσι το σεμινάριο αναβλήθηκε.

Ωστόσο η ΚΕΔ όρισε νέα ημερομηνία του σεμιναρίου για 18 και 19 Μαρτίου αλλά προς έκπληξη κάλεσε από τους οκτώ νέους μόνο τους τρεις και συγκεκριμένα τους Γρατσάνη (Τρικάλων). Περράκη (Αθηνών) και Τσακαλίδη (Χαλκιδικής) και φυσικά πήραν την πιστοποίηση και μπορούν να σφυρίξουν αγώνες της Super League 1.

Εδώ λοιπόν μπαίνουν και τα μεγάλα ερωτήματα. Γιατί η ΚΕΔ δεν κάλεσε όλους τους νέους διαιτητές όπως είχε γίνει τον Ιανουάριο; Τι άλλαξε και προτιμήθηκαν μόνο αυτοί οι τρεις; Με τι κριτήρια έγιναν αυτές οι επιλογές; Θα γίνει άλλο σεμινάριο ώστε να πάρουν και οι υπόλοιποι την πιστοποίηση ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα χρονιά; Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους αλλά μάλλον αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Οι διαιτητές και οι βοηθοί που πήραν την πιστοποίηση είναι: Διαιτητές: Καραντώνης (Ημαθίας), Μαλούτας (Ημαθίας), Βρέσκας (Πιερίας), Τσαγκαράκης (Χανίων), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Κουτσιαύτης (Άρτας), Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Περράκης (Αθηνών) και Γρατσάνης (Τρικάλων). Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ι.Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Χατζηνάκος (Δράμας), Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Ζήρδας (Αθηνών), Κόλλιας (Ηπείρου), Τζιουβάρας (Κοζάνης), Στεφανής (Καρδίτσας), Βασιλόπουλος (Έβρου), Δίπλαρης (Καρδίτσας), Πάγκαλος (Λασιθίου) και Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας).

Να τονίσουμε εδώ ότι οι Καραντώνης, Μαλούτας, Βρέσκας, Τσαγκαράκης, Βάτσιος και Κουτσιαύτης είχαν πάρει την πιστοποίηση από την περσινή χρονιά και μπορούσαν να παίξουν αγώνες και σε αυτό το σεμινάριο πέρασαν τη δεύτερη φάση και μπορούν πλέον να είναι και στο VAR, ενώ από τους βοηθούς πέρασαν όλοι τη δεύτερη φάση και δεν είναι κανένας νέος.

Η Ήπειρος από ότι φαίνεται τη φετινή χρονιά μένει χωρίς διαιτητή στη Super League 1 με τον Σπύρο Ζαμπαλά να είναι μόνο ως τέταρτος ενώ ορίζεται κανονικά στη Super League 2 στα ντέρμπι (Παναχαϊκή-Τρίκαλα 0-0, Τρίκαλα-Ιωνικός 2-3) έχοντας μάλιστα άψογες διαιτησίες αλλά φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό για αυτούς που κάνουν κουμάντο στην ελληνική διαιτησία.

Θα πρέπει και η Ένωση αλλά και ο τοπικός μας σύνδεσμος να μάθουν τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε ο Γιαννιώτης ρέφερι και γενικά να δουν γιατί υπάρχουν λίγοι ορισμοί των διαιτητών σε αγώνες των δυο Εθνικών κατηγοριών.

ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ

Σχολιασμος