Σε δύο ομίλους η Super League 2, σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου

10.07.2024 Αναγνώστηκε 1435 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της δεύτερης κατηγορίας. Το πρωτάθλημα θα γίνει τελικά σε δύο ομίλους με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τοποθετείται στον Α όμιλο που θα έχει συνολικά 10 ομάδες. 

Σε δύο ομίλους η Super League 2, σέντρα στις 22 Σεπτεμβρίου

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 στα γραφεία της λίγκας, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον πρόεδρο Παναγιώτη Χριστοβασίλη. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η σέντρα της χρονιάς στην Super League 2 να γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ και πάλι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους όπως έγινε και την περσινή χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως και τη σεζόν 2023-2024, δηλαδή σε δυο ομίλους (Α 10 ομάδες / Β 11 ομάδες) και δυο φάσεις. Στα Play Off θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1-5 και στα Play Out αυτές από 6-10 στον Α’ όμιλο και αντίστοιχα 6-11 στον Β’ όμιλο, όπως ακριβώς ίσχυσε και πέρυσι, με την βαθμολογία διαιρεμένη δια δυο.

Ο πρώτος κάθε ομίλου θα προβιβάζεται στην Super League ενώ θα υποβιβάζονται 2 και 3 ομάδες αντίστοιχα, με την αλλαγή από του χρόνου να είναι ότι καμία δεν θα υποβιβαστεί απευθείας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας  στην κανονική διάρκεια θα ισχύσουν τα κριτήρια του ΚΑΠ ενώ μετά το τέλος των Play Off / Play Out, το κριτήριο θα είναι η ανώτερη θέση που έχουν καταλάβει στην κανονική διάρκεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει:

"Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου

Εγγράφηκαν νέα μέλη οι εξής: Αστέρας Τρίπολης B, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Καβάλα, Κηφισιά, Παναργειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα.

Αποφασίστηκε η 22α Σεπτεμβρίου 2024 ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025

Επίσημη μπάλα του πρωταθλήματος ψηφίστηκε ομόφωνα η Nike Flight της εταιρίας «11 Τeam Sport Ηellas»

Ανοίχτηκαν οι προσφορές των ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, όπου ψηφίστηκε η Allianz.

Ορίστηκε πενταμελής επιτροπή με τους κ.κ. Μαρτσούκο, Ανδρώνη, Τσιόδρα, Πρίτσα και Χριστοβασίλη που θα διαχειριστούν το θέμα της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, κατά την εισήγηση της Διοργανώτριας.

Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός 2023-2024.

 

Σχολιασμος