Αποφασίζει για τη μορφή και την έναρξη του πρωταθλήματος η S.L 2

10.07.2024 Αναγνώστηκε 1163 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Ιδιαίτερο κρίσιμο αναμένεται να είναι το σημερινό Δ.Σ. της Super League 2 καθώς θα αποφασιστεί η μορφή του νέου πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ακόμα σημαντικά θέματα όπως η ημερομηνία έναρξης και τα τηλεοπτικά.

 

Αποφασίζει για τη μορφή και την έναρξη  του πρωταθλήματος η S.L 2
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Το σημαντικότερο ζήτημα το οποίο θα συζητηθεί σήμερα Τετάρτη (10/07) στο Δ.Σ. της δεύτερης κατηγορίας είναι το ποια θα είναι η δομή του νέου πρωταθλήματος, δηλαδή αν θα γίνει σε έναν ή δύο ομίλους. Με 21 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή και τελευταία χρονικά την δεύτερη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης το πιθανότερο σενάριο μοιάζει η διεξαγωγή δύο ομίλων με 10 και 11 ομάδες αντίστοιχα. Στον Βόρειο όμιλο που θα τοποθετηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα πιθανότατα θα είναι αυτός με τις 10 ομάδες.

Επίσης, ένα βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνεδρίαση της λίγκας είναι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, δηλαδή πώς θα διεξαχθούν τα play off ανόδου. Αν θα γίνει με την περσινή μορφή ή με κοινό γκρουπ 8 ομάδων με τη συμμετοχή των 4 πρώτων ομάδων από τους δύο ομίλους, κάτι που έχει προτείνει η Παναχαϊκή.

Στο τυπικό κομμάτι θα γίνει η εγγραφή των νέων ομάδων, όπως του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κηφισιάς που υποβιβάστηκαν από την Super League 2, αλλά και των ομάδων που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική, δηλαδή του Πανιωνίου, του Παναργειακού, της Καβάλας, και του νεοφώτιστου Εθνικού Νέου Κεραμιδίου.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συζήτησης αποτελούν και τα τηλεοπτικά. Ο πρόεδρος της Super League 2 Πέτρος Μαρτσούκος είχε αναφερθεί σε δηλώσεις του περί των τηλεοπτικών σε δύο τηλεοπτικούς παρόχους που έχουν ενδιαφερθεί, αλλά και σε μια ενδεχόμενη τρίτη πρόταση. Όλα αυτά θα αποτυπωθούν στο σημερινό Δ.Σ. και θα τοποθετηθούν οι ομάδες γύρω από το θέμα, ενώ το σημαντικότερο είναι να αποφασιστεί το θέμα της κεντρικής διαχείρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
  2. Εγγραφή Νέων Μελών
  3. Προκήρυξη Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου2024-2025
  4. Έναρξη Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
  5. Solidarity 2024-2025
  6. Τηλεοπτικά αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
  7. Επιλογή μπάλας πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024-2025
  8. Ενημέρωση σχετικά με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών
  9. Διάφορα Θέματα»

Σχολιασμος