Λάρισα: «Απόλυτη δικαίωση-Θα ζητήσουμε άνοδο κατ' εξαίρεση ή αποζημίωση από τη Super League»

04.02.2022 Αναγνώστηκε 982 φορές

Με πανηγυρικό τόνο, η ΠΑΕ ΑΕΛ κάνει λόγο για δικαίωση της καταγγελίας της κατά του ΠΑΣ Γιάννινα από την ΕΕΑ. Μάλιστα, ζητά να της επιτραπεί κατ’ εξαίρεση η άνοδος στη Super League, εφόσον δεν την κερδίσει αγωνιστικά, ή να της δοθεί αποζημίωση από τις ΠΑΕ που δεν στήριξαν την περσινή καταγγελία της.

Λάρισα: «Απόλυτη δικαίωση-Θα ζητήσουμε άνοδο κατ' εξαίρεση ή αποζημίωση από τη Super League»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΑΕΛ, αφού με παμψηφεί απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταδικάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για «βαριά» παράβαση της νομοθεσίας περί νομίμου μεταβιβάσεως των μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχθηκε ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης με σκοπό να παραπλανήσει τον συνεταιρισμό της Super League 1 μεταβίβασε το 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο, του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη, Γιάννη Αυδή ο οποίος λίγες βδομάδες πριν είχε πωλήσει το κτίριο που στεγαζόταν το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα, αλλά η ΑΕΛ επειδή καθυστέρησε η εκδίκαση της υποθέσεως και θα ωφεληθούν άλλες ΠΑΕ από την δική της καταγγελία, θα ζητήσει, είτε την κατ’ εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εάν δεν ανέβει αγωνιστικά την τρέχουσα περίοδο, είτε την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League 1 που με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός απέρριψαν την προηγούμενη σεζόν το αίτημα της για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε η βάσιμη καταγγελία της για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από της 27/2/2015 πώληση η οποία κρατήθηκε κρυφή επί 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η παρανομία από την ΑΕΛ.

Το ποσό της αποζημιώσεως που θα ζητηθεί από την ΑΕΛ από τις 12 ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Σχολιασμος