Ενιαία Super League 2 με Β’ ομάδες και 36 το σύνολο

03.06.2021 Αναγνώστηκε 426 φορές

Μετά από συζητήσεις που υπήρξαν «κλείδωσε» η συγχώνευση των SL2 με FL και η είσοδος των Β’ Ομάδων στη δεύτερη κατηγορία

Ενιαία Super League 2 με Β’ ομάδες και 36 το σύνολο

Ημέρα ορόσημο ήταν η σημερινή (3/6) για το μέλλον της Super League 2 και τελικά φαίνεται πως βγαίνει… λευκός καπνός. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε όλες τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και της Football League για το πλάνο που έχει από καιρό καταθέσει ώστε να ενοποιηθούν οι δύο κατηγορίες, ενώ στην «εξίσωση» πλέον μπαίνει και η συμμετοχή των Β’ Ομάδων των «μεγάλων» της Super League 1, για αυτό στην ενημέρωση ήταν και ο πρόεδρός της Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Ύστερα από συζήτηση που κράτησε για ώρες και για αυτό άλλωστε μετατέθηκε για το μέλλον το Δ.Σ. της κοινής διοργανώτριας αρχής των SL2/FL που είχε προγραμματιστεί για αργότερα, πάμε για αλλαγές.

Οι οποίες με γνώμονα τα όσα λέχθηκαν έχουν ως εξής: Αυτή τη στιγμή στις 2 κατηγορίες υπάρχουν 32 ομάδες και τόσες θα παραμείνουν και στη νέα, αλλά θα αυξηθούν σε 36 λόγω της συμμετοχής των 4 Β’ Ομάδων από την SL1 . Οι συγκεκριμένες θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 18, ενώ απομένει να αποσαφηνιστεί που θα συμμετάσχουν οι 2 που υποβιβάστηκαν φέτος από την SL2 για την FL (ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Καραϊσκάκης). Αντίθετα κανονικά θα υπάρξουν υποβιβασμοί από την FL στη Γ’ και το αντίστροφο (4 τον αριθμό).

Έτσι τη νέα SL2 θα συγκροτούν οι φετινοί 12 της δεύτερης κατηγορίας (κατά πάσα πιθανότητα), 4 Β’ ομάδες από τους «μεγάλους», 16 από τη φετινή FL και 4 που θα ανέβουν από τη Γ’ μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών.

Η σχετική απόφαση/συμφωνία πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία (μειοψήφησαν 1-2 ομάδες, δεν μετείχε η ΑΕΛ καθώς δεν είναι ακόμη μέλος της Ένωσης), αλλά υπάρχουν ορισμένοι «αστερίσκοι». Δηλαδή το μετοχικό κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι 250.000 ευρώ (μίνιμουμ, υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί), ενώ η εγγυητική που θα πρέπει να καταθέσει κάθε ομάδα πριν την έναρξη της σεζόν θα ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Τα παραπάνω νούμερα προβάλλουν δυσθεώρητα για αρκετούς, οπότε δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύει σε περίπτωση που κάποια δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις σχετικές υποχρεώσεις της. Θα αποβάλλεται και θα λογίζεται μεν στους «36» αλλά δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και θα χάνει τα παιχνίδια της στα χαρτιά; Θα την αντικαθιστά κάποια άλλη;

Η ουσία πάντως είναι πως πάμε για SL2 με 36 ομάδες (σε βάθος τριετίας ίσως μειωθούν στις μισές), σε 2 Ομίλους των 18 που θα στελεχώνονται με γεωγραφικά κριτήρια και συμμετοχή 4 Β’ ομάδων από τους «μεγάλους» της Super League. Παράλληλα αν ισχύει το «1+1» των τελευταίων ετών, ότι δηλαδή από τη δεύτερη κατηγορία προβιβαζόταν ο πρωταθλητής και ο 2ος έπαιζε μπαράζ, απομένει να δούμε και τη φόρμουλα του πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε στις ομάδες της FL πως άμεσα θα τους καταβληθούν τα χρήματα από το στοίχημα (77.500 ευρώ για κάθε μία).

πηγή: gazzetta.gr

Σχολιασμος