Σουπερλιγκάτος ο Ιωνικός, στα μπαράζ η Ξάνθη

19.05.2021 Αναγνώστηκε 274 φορές

Στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 14 χρόνια επέστρεψε ο Ιωνικός που επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη και τερμάτισε πρώτος με 53 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη που κέρδισε 1-0 τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 51 και θα διεκδικήσει την επάνοδό της στη Super League στους διπλούς αγώνες μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Σουπερλιγκάτος ο Ιωνικός, στα μπαράζ η Ξάνθη

Το φινάλε της τελευταίας αγωνιστικής στα πλέι οφ υπήρξε άκρως συγκλονιστικό με αρκετές εναλλαγές. Ο Ιωνικός έφερε τούμπα το ματς στη Νεάπολη, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Εργοτέλη με γκολ του Κοκκίνη, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Τσέλιου στο 73' και με γκολ των Μουμίν στο 74' και Μάναλη στο 82' έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο, ενώ οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Πέιου.

Στα μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό θα αγωνιστεί η ακριτική ομάδα της Ξάνθης , η οποία επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού, που έμεινε με άδεια χέρια μεν, αλλά και με έντονα παράπονα για το διαιτητικό κομμάτι. Αφού οι άνθρωποι του «βράζουν» για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 66’ στην ανατροπή του Μπιανκόνι με το ματς στο 0-0, ενώ στέκονται και στα σφυρίγματα που υπήρξαν την ίδια στιγμή στη Νίκαια. Το γκολ που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης πέτυχε στο 75' ο Έμπερτ.

Στο τρίτο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ των δυο αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων, τα Χανιά επικράτησαν με 2-0 του Διαγόρα Ρόδου  με γκολ των Σουντουρά (18’) και Μπραμπίγια (64’).


Σχολιασμος