Στο «σκοτάδι» η επανέναρξη του πρωταθλήματος της SL2

16.10.2019 Αναγνώστηκε 482 φορές

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το αλαλούμ μεταξύ της Super League 2 και της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και χωρίς μέχρι σήμερα επίτευξη συμφωνίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αγωνιστική δράση ούτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται, για τρίτη δηλαδή συνεχόμενη εβδομάδα.

Στο «σκοτάδι» η επανέναρξη του πρωταθλήματος της SL2

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: ο διαγωνισμός για την παραγωγή των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την κατάθεση προσφορών από τις εταιρείες παραγωγής και αύριο Πέμπτη αποφασίστηκε να γίνει νέο ΔΣ προκειμένου να ανοιχθούν οι συγκεκριμένες προσφορές και να ανατεθεί το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Το νέο που υπάρχει επ' αυτού είναι ότι η διοργανώτρια Super League 2 βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ ώστε να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση τελικά τα έξοδα παραγωγής και αυτή από την πλευρά της να δεχτεί τη μείωση του 50% σε σχέση με το προσύμφωνο της αναδιάρθρωσης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει αμοιβαίο συμβιβασμό που θα ρίξει το ποσοστό της μείωσης σε σχέση με το προσύμφωνο περίπου στο 40%.

Για όλα αυτά θα αποφασίσουν οι ομάδες στο ΔΣ το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:00, παρόντος φυσικά και του Γιώργου Χριστοβασίλη από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακόμα και συμφωνία πάντως να υπάρξει με την ΕΡΤ, δεχόμενες οι ομάδες τον αμοιβαίο συμβιβασμό, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, εκτός κι αν οι ομάδες αποφασίσουν να επανεκκινήσουν το πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, σενάριο πάντως που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Επομένως, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου.

Ένα ακόμα ερωτηματικό που υπάρχει αφορά το θέμα των αγωνιστικών, δηλαδή από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν και εφόσον αρχίσει η δράση και πάλι.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 6 του ΚΑΠ " σε περίπτωση αναβολής μίας ή  περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League1 και Super League2, αν  αυτές  λάβουν χώρα  στον  α’  γύρο,  τότε  το  πρωτάθλημα  συνεχίζεται  με  τις  επόμενες  (μη αναβληθείσες  αγωνιστικές)  και  η  αναβληθείσα  αγωνιστική  ορίζεται  σε  εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός  εάν  πρόκειται  για  την  τελευταία  αγωνιστική  του  α' γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή". Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πιθανόν δεν θα παίξει το ντέρμπι με το Λεβαδειακό στη Βοιωτία, αλλά ενδεχομένως υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πόντου στα Γιάννινα, παιχνίδι που ανήκει στην 5η αγωνιστική. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι η 2η, 3η και 4η αγωνιστική που χάθηκαν θα γίνουν εμβόλιμες, με μεσοβδόμαδους αγώνες. 


Σχολιασμος