Αναβολή στην 2η αγωνιστική της Super League 2

03.10.2019 Αναγνώστηκε 916 φορές

Την αρχική απόρριψη της αντιπρότασης της ΕΡΤ για μείωση 50% στα τηλεοπτικά και την ταυτόχρονη αναβολή της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης το έκτακτο ΔΣ της Super League 2. 

Αναβολή στην 2η αγωνιστική της Super League 2

Η 2η αγωνιστική της Super League 2, που ήταν προγραμματισμένη το προσεχές Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση των ομάδων καθώς το πρωτάθλημα αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.  Η διαφωνία που έχει προκύψει για τα τηλεοπτικά και αφορά στην προσφορά που κατατέθηκε από την κρατική τηλεόραση είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα των περισσότερων ομάδων της κατηγορίας. 

Η ΕΡΤ προσφέρει ένα ποσό περί τις 380.000 ευρώ σε κάθε ομάδα της κατηγορίας και περίπου 750.000 ευρώ στις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League, μεταξύ των οποίων είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το περίπλοκο της υπόθεσης είναι ότι η ΕΡΤ ζητάει από τις ομάδες ή την ίδια τη Super League 2 να αναλάβουν το κόστος παραγωγής των αγώνων που θα μεταδίδονται. Σε αυτό το πλαίσιο, η Super League 2 αποφάσισε να «παγώσει» την αγωνιστική δράση, ώστε να δει εάν τελικά συμφέρει τις ομάδες η προσφορά της ΕΡΤ.

Στο διάστημα της διακοπής θα ζητηθούν προσφορές από συνεργεία παραγωγής για να διαπιστωθεί το συνολικό κόστος κι από τη διαδικασία αυτή θα κριθεί η οριστική απάντηση της Super League 2 προς την ΕΡΤ, η οποία θα δείξει αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα.

Σχολιασμος