- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Τον Αστέρα Τρίπολης αντιμετωπίζει, στην αυλαία του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου στις 15:00 (Novasports 2, PASsports.gr).
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θα προσπαθήσουν για την νίκη που θα τους φέρει ισόβαθμους, με την πρώην ομάδα του Καρδιτσιώτη τεχνικού, ενώ αν αυτό συμβεί ο "Άγιαξ" της Ηπείρου θα υπερτερεί των Αρκάδων και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Αυτό θα συμβεί λόγω της ισοπαλίας που είχε αποσπάσει ο ΠΑΣ στην πελοποννησιακή πόλη με 3-3 στον αγώνα της πρεμιέρας.
Η προϊστορία του ΠΑΣ με τους Πελοποννήσιους είναι
σύντομη και περιλαμβάνει μόλις 5 παιχνίδια, τέσσερα σε επίπεδο Super
League και ένα σε επίπεδο Β' Εθνικής που είναι και το παρθενικό. Ο
"Άγιαξ" της Ηπείρου σε αυτά τα 5 παιχνίδια μετρά 4 νίκες και μία ήττα
από τους Αρκάδες.
Το PASsports.gr σας παρουσιάζει την προϊστορία των 2 μονομάχων με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Σεζόν 2006-2007
03/03/2007 23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1 (Β' ΕΘΝΙΚΗ)
Πρώτη αναμέτρηση στα χρονικά των 2 αντιπάλων στις 3 Μαρτίου 2007 στην Β' Εθνική. Μια χρονιά που βρήκε και τις 2 ομάδες πρωταγωνίστριες στην κατηγορία αυτή και το μεταξύ τους παιχνίδι για την 23η αγωνιστική ήταν ντέρμπι. Ο Αστέρας περίμενε μόνο την μαθηματική επιβεβαίωση για την άνοδο του στην Super League, ενώ οι Γιαννιώτες θέλανε πάση θυσία την νίκη για να διατηρηθούν κοντά στην προνομιούχο 3η θέση.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και με κομμένη την ανάσα όσους το παρακολούθησαν. Μέχρι το 84' το ματς παρέμενε στο 0-0, όταν στο λεπτό εκείνο ο Μιχαλόπουλος κινήθηκε από τα αριστερά, σέντραρε με στόχο τον Σαϊτιώτη με τον φορ των Ιωαννίνων με ωραία και δυνατή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο σκόρερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ, ενώ με χαρακτηριστική κίνηση ζήταγε συγγνώμη από τους φιλάθλους, λόγω μιας φωτογραφίας του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, που δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις σε αρκετούς από τους φιλάθλους του ΠΑΣ. Στο 93' το Εθνικό Στάδιο "πάγωσε" όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Αστέρα ο, μετέπειτα παίκτης του ΠΑΣ, Ντιμπαλά με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Όμως οι Ηπειρώτες δεν είχαν πει την
τελευταία τους λέξη και στην αμέσως επόμενη φάση του αγώνα ο Ηλίας
Μιχαλόπουλος με ωραίο δυνατό αριστερό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή,
έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του πορτιέρε των Αρκάδων λυτρώνοντας έτσι
συμπαίκτες και κόσμο. Πάντως ο ΠΑΣ παρά την νίκη του αυτή δεν κατάφερε
να πάρει την άνοδο την οποία έχασε από την Βέροια.
Σεζόν 2009-2010
07/03/2010 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0 (SUPER LEAGUE)
Πρώτη συνάντηση των 2 αντιπάλων και στην μεγάλη κατηγορία, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες αναμετρήσεις που ακολουθούν. Ο ΠΑΣ στην αναμέτρηση αυτή, 7 Μαρτίου για την 25η αγωνιστική, βρισκόταν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο προερχόμενος από 4 σερί ήττες και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα τον έστελνε πρόωρα στην Β' Εθνική. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μόλις μια νίκη για να σφραγίσουν την παραμονή τους.
Ο ΠΑΣ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού αυτού και έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά ήταν φανερό το άγχος που διακατείχε τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο πρώτο μέρος με τους Μπακαγιόκο και Ανδράλα, με τον Αστέρα να μην κάνει φάση. Στο ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη με τον Σαϊτιώτη στο 67' και στο 68' να χάνει 2 πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά στο 67' απείλησε με κεφαλιά εξ' επαφής και τον Ντεγκρά να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από λάθη των παικτών του Αστέρα, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η γυριστή κεφαλιά του Ντάσιου στο 84΄και ενώ από το 77' ο Αστέρας έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μπαστία.
Τελικά όπως και στον αγώνα της Β' Εθνικής, έτσι και εδώ, ο ΠΑΣ έπρεπε να περιμένει το τελευταίο λεπτό για το νικητήριο γκολ. Συγκεκριμένα ο Κούσας βρήκε με το στήθος τον Σαϊτιώτη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Μπακαγιόκο που ψύχραιμος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα του Ντεγκρά λυτρώνοντας έτσι τους φίλους του "Άγιαξ" της Ηπείρου. Αλλά όπως και στην πρώτη αναμέτρηση των 2 ομάδων, έτσι και εδώ η νίκη αυτή δεν στάθηκε ικανή για να πετύχει ο ΠΑΣ τον στόχο του.
Σεζόν 2011-2012
18/09-2011 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1
Νωρίς η συνάντηση των 2 ομάδων στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες ακόμα ψάχνονταν, αλλά ο ΠΑΣ βρισκόταν σε πολύ καλύτερη μοίρα και κέρδισε σχετικά εύκολα τους Αρκάδες.
Οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ στο 20' όταν ο Μπεσέρα έπαιξε το 1-2 με τον Μπακαγιόκο και ο Ιβοριανός επιθετικός την κατάλληλη στιγμή σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χακόμπο. Στο 36' σε διεκδίκηση της μπάλας του Ουσέρο με τον Λίλα και πτώση του πρώτου στην περιοχή ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Αλβανό διεθνή μέσο, ένα πέναλτι το οποίο δικαιολογημένα οι παίκτες του ΠΑΣ αμφισβήτησαν καθώς ο Λίλα δεν φαίνεται να βρίσκει τον παίκτη των Αρκάδων. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσαμπούρης που ευστόχησε και έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία. Με αυτό το σκορ πήγαν οι 2 ομάδες στην ανάπαυλα.
Στην επανάληψη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου μπήκε καλύτερα και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Τζημόπουλος με βαθιά μπαλιά από τον χώρο του κέντρου βρήκε άψογα τον Γεωργίου και ο τελευταίος, αφού κατέβασε άψογα την μπάλα, νίκησε στην έξοδο τον Χακόμπο και έκανε το 2-1. Στο 84' με ακόμα ένα πολύ όμορφο γκολ ο ΠΑΣ έκανε το 3-1 κλειδώνοντας και το πρώτο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο Ζαϊρί με κούρσα που ξεκίνησε λίγο πίσω από το κέντρο του γηπέδου, έφτασε μέχρι την περιοχή των φιλοξενούμενων, "άδειασε" τον προσωπικό του αντίπαλο και με αριστερό σουτ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που θα θυμούνται οι Γιαννιώτες οπαδοί τον Μαροκινό παίκτη.
Ένα χαρακτηριστικό του
παιχνιδιού αυτού ήταν η παρουσία των οπαδών του Ηρακλή, οι οποίοι
βρέθηκαν στα Γιάννενα με σκοπό να διαμαρτηρυθούν για τον άδικο, όπως
πίστευαν, υποβιβασμό της ομάδας τους. Ο Γηραιός είχε σωθεί αγωνιστικά,
αλλά υποβιβάστηκε λόγω πλαστής φορολογικής ενημερότητας και οι
Πελοποννήσιοι βγήκαν ωφελημένοι από αυτό, παραμένοντας αυτοί στην Super
League. Έτσι οι οπαδοί της ομάδας από την συμπρωτεύουσα βρέθηκαν στους
"Ζωσιμάδες" και αποδοκίμασαν τους Αρκάδες.
Σεζόν 2012-2013
03/03/2013 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2
Στις 3 Μαρτίου, όπως και στην πρώτη αναμέτρηση των 2 ομαδών, η συνάντηση για την περσινή σεζόν στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ του Γιάννη Χριστόπουλου υποδέχονταν τον Αστέρα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρούσε τους "κυανόλευκους" στην 5η προνομιούχο θέση.
Πάντως στον αγώνα η ομάδα του Αστέρα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 20' όταν ο Ράγιος σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Κολοβέτσιο με αποτέλεσμα ο Λέντσε ο οποίος καραδοκούσε να την στείλει στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη. Όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν σε σέντρα του Ντε Βινσέντι, ο Οικονόμου έπιασε ωραία το μονοκόμματο σουτ, ο Αλβάρεζ απομάκρυνε την μπάλα, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης και με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Οι 2 ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 1-1. Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΠΑΣ, όταν ο Πιπίνης με σέντρα βρήκε τον Ντε Μπλάσις, αυτός με κεφαλιά - πάσα τον Λέντσε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαμπανιώτη πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της συνάντησης, μια ήττα που πάντως δεν στοίχισε στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς το φινάλε τον βρήκε στην 5η θέση και στα play-off.
15/05/2013 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY-OFF ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
Οι 2 ομάδες συναντήθηκαν και στα play-off κατα την περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος στις 15 Μαΐου, με τον ΠΑΣ να μένει κοντά ένα μήνα σε αγωνιστική απραξία, εν αντιθέσει με τους Πελοποννήσιους που έπαιξαν τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον τελικό με τα πολλά διαιτητικά εγκλήματα που έγιναν εις βάρος τους.
Πράγμα που επηρέασε γενικά τους Αρκάδες, οι οποίοι βρέθηκαν και πίσω στο σκορ στους "Ζωσιμάδες" μόλις στο 8', όταν σε αντεπίθεση από τα δεξιά ο Πάντος έκανε την σέντρα, η μπάλα πέρασε από την άμυνα των Αρκάδων με τον Τσουκαλά να γίνεται αποδέκτης και με ένα δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φούλοπ. Ο Αστέρας πάντως κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα και συγκεκριμένα στο 14' με τον Ράγιος να σεντράρει και τον Σανκαρέ με εκπληκτικό ψαλιδάκι να φέρνει το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-1.
Στην επανάληψη και αφού ο Ντε Βινσέντι δεν κατάφερε να σκοράρει σε δυο περιπτώσεις ετοίμασε το γκολ της νίκης για τον ΠΑΣ που πέτυχε ο Ίλιτς στο 67'. Η Γιαννιώτικη ομάδα βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Αργεντίνος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ίλιτς και ο Σέρβος φορ του ΠΑΣ με σουτ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την νίκη ξεκινώντας έτσι ιδανικά το μίνι αυτό πρωτάθλημα.
Έτσι φτάνουμε στην αυριανή έκτη συνάντηση των 2 μονομάχων στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να θέλει, παρά τις σημαντικές απουσίες, την νίκη σε παιχνίδι που χαρακτηρίζεται έξι βαθμών.
Του Αντώνη Ρηγανάκου
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.