Και θέλει και μπορεί

21.11.2013 Αναγνώστηκε 704 φορές

Ο Χρήστος Λεμονιάς γράφει στο PASsports για το παιχνίδι του ΠΑΣ στην «ψυχρή» Λεωφόρο κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και πως ο «Άγιαξ» της Ηπείρου μπορεί να «αποδράσει» με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη αναμέτρηση της Κυριακής πλησιάζει για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η επιστροφή των Ηπειρωτών στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης» ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια θέλει να συνδυαστεί και με ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη αντιμετωπίζει την Κυριακή το μεσημέρι (15:00) τον Παναθηναϊκό σε μια αναμέτρηση που ναι μεν παρουσιάζει εξαιρετικότατο ενδιαφέρον, όμως η απουσία του κόσμου ελέω τιμωρίας των «πράσινων» θα είναι μια κακή παρένθεση σε αυτόν τον πολύ σπουδαίο αγώνα.

Θεωρητικά το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, αφού μπορεί να παίζει χωρίς τον  κόσμο του, ωστόσο αγωνίζεται στην έδρα του κάτι που του δίνει τεράστιο κίνητρο. Άλλωστε 3η ήττα μέσα στο «σπίτι» του την φετινή σεζόν δεν χωρά, με τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν ότι περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν.

Από την άλλη όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν είναι και αναμένεται να παρουσιαστεί σοβαρός και πειθαρχημένος προκειμένου να κάνει την έκπληξη. Άλλωστε τον τελευταίο χρόνο ο «Άγιαξ» της Ηπείρου έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού, αφού και στις δύο αναμετρήσεις που διεξήχθησαν πέρυσι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις με τις καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε σε ΟΑΚΑ και «Ζωσιμάδες». 

Όμως άλλο πέρυσι, άλλος φέτος. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα – έκτρωμα, ενώ φέτος σαφέστατα παρουσιάζει μια άλλη δυναμική. Ο ΠΑΣ από την πλευρά του χρειάζεται να είναι συγκεντρωμένος, προσηλωμένος να μην ξεφύγει επ΄ουδενί το μυαλό του από τον αντικειμενικό του στόχο, κάτι που το τονίζει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει μελετήσει αρκετά καλά τον αντίπαλο του, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι τον αντιμετώπισε πριν από περίπου δύο μήνες ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης στο κύκνειο άσμα του στον πάγκο των Αρκάδων. Οπότε ο Τσιώλης έχει σαφή άποψη για τα αγωνιστικά πεπραγμένα της ομάδας του Αναστασίου.

Ο Τσιώλης θεωρεί ότι το παιχνίδι μπορεί να γείρει υπέρ του ΠΑΣ, αρκεί και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος προπονητής του ΠΑΣ στάζει μέλι… για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Παναθηναϊκού, αφού την θεωρεί αρκετά γρήγορη και εκεί ουσιαστικά θα εστιάσει προκειμένου να μπλοκάρει τα ατού των «πράσινων».

Συν τις άλλοις ο Τσιώλης εκτιμάει ιδιαίτερα και τις επιθετικές ικανότητες των στράικερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπέργκ και Λουτσιάνο Φιγκερόα και τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει εντατικά φροντιστήρια στους αμυντικούς της ομάδας του προκειμένου να τους μπλοκάρουν όσο το δυνατό καλύτερα.

Φυσικά οδηγός του ΠΑΣ για να μπορέσει να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από την Λεωφόρο θα είναι η πίεση ψηλά προκειμένου να οδηγήσουν σε λάθη τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ενώ φυσικά μεγάλο «όπλο» θα αποτελέσουν και οι αντεπιθέσεις έχοντας μπροστά την γρήγορη μεσοεπιθετική τετράδα ποδοσφαιριστών και αυτός φυσικά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί.

Ο δρόμος ενός καλού αποτελέσματος σαφώς και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον ΠΑΣ, ωστόσο η ομάδα έχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα προκειμένου ακόμα και από μεγάλους αντιπάλους όπως είναι ο Παναθηναϊκός να μπορεί να παίρνει ότι καλύτερο.

Σχολιασμος