- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος της συνεργασίας με τον ΠΑΣ ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο sportculture.gr για τα ανάμεικτα συναισθήματά του από την παρουσία του στα Γιάννινα χαρακτηρίζοντας λάθος το χρονικό σημείο στο οποίο ξεκίνησε η συνεργασία του με την γιαννιώτικη ομάδα. Επίσης, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ εξέφρασε την άποψη πως οι Γιαννιώτες μπορούν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία.
-Πώς αισθάνεστε, λίγες μέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας σας με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
«Θα έλεγα ότι τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Παρόλο που ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο να τον υποστηρίζει, το κλίμα προς το πρόσωπό μου δεν ήταν καλό, από την πρώτη ημέρα που πήγα στην ομάδα, από την πρώτη προπόνηση, ωστόσο εγώ πίστευα ότι θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε αυτό. Ήταν και περίεργο εκείνο το χρονικό διάστημα γενικότερα, αφού αρχικά δεν ήταν σίγουρο αν η ομάδα θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΣ δεν πήρε την άδεια από την ΟΥΕΦΑ. Κάποιες στιγμές η πορεία της ομάδας έκρυβε τα προβλήματα, αλλά μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο σταμάτησε η συνεργασία μας. Ήταν η αφορμή αυτό το γεγονός αυτό, αλλά νομίζω ότι υπήρχαν βαθύτερα αίτια. Ίσως ήταν σε λάθος χρόνο η συνεργασία μου αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα».
-Ο πήχης ανέβηκε απότομα για τον ΠΑΣ μετά την περσινή επιτυχία, ίσως αυτό να είχε αυξήσει και τις απαιτήσεις προς το πρόσωπό σας, ωστόσο μέχρι την αποχώρησή σας η ομάδα ήταν πιο ψηλά απ” ότι πέρυσι, στο αντίστοιχο διάστημα...
«Ανέβηκε πράγματι πήχης, ωστόσο πρέπει να δούμε ότι η ομάδα στη βαθμολογία ήταν πιο ψηλά, σε σχέση με το πού βρισκόταν στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι περισσότεροι ίσως θυμούνται τον ΠΑΣ Γιάννινα του περσινού δεύτερου γύρου. Πέρυσι ο ΠΑΣ είχε συνολικά 45 βαθμούς, 22 στον πρώτο και 23 στο δεύτερο γύρο. Παράλληλα, ο ΠΑΣ είχε κάνει πέρυσι μόλις 7 νίκες στην έδρα του και φέτος, όσο ήμουν εγώ στον πάγκο, πετύχαμε 3 νίκες σε 4 παιχνίδια».
-Ως προς τις ατυχίες, πιστεύετε ότι μοιάζει το ξεκίνημά του ΠΑΣ φέτος, με το αντίστοιχο περσινό του Πανθρακικού, που έφερε στα τέλη Οκτωβρίου του 2012 την αποχώρησή σας από την ομάδα της Κομοτηνής;
«Δεν το βλέπω έτσι, γιατί ό,τι συνέβη πέρυσι με τον Πανθρακικό ήταν διαφορετικό. Ουσιαστικά η ομάδα είχε φτιαχτεί στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Υπήρχαν κακοτυχίες σε κάποιους αγώνες πράγματι, αλλά ήταν και φυσιολογικό, γιατί και πολλοί βασικοί μετέπειτα παίκτες, όπως ο Κάστσελαν, ο Βαϊρουά και Παπαδόπουλος ήρθαν ο πρώτος μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και οι δύο άλλοι στο τέλος του καλοκαιριού. Η μόνη ομοιότητα σε σχέση με τον περσινό ξεκίνημα του Πανθρακικού είναι πως έλειψαν από την ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια οι δύο πιο ποιοτικοί παίκτες, ο Τσάβες και ο Ντε Βισέντι».
-Παρόλα αυτά, θεωρείτε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, βάσει και του ρόστερ που το γνωρίζετε πολύ καλά, μπορεί να φτάσει σε μια επιτυχία αντίστοιχη με την περσινή, να εξασφαλίσει δηλαδή την έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση;
«Ναι πιστεύω ότι είναι εφικτή μια τέτοια επιτυχία και φέτος, γιατί το φετινό πρωτάθλημα, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, από εκεί κι έπειτα υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Δε βλέπω δηλαδή ομάδες να ξεχωρίζουν εύκολα».
πηγή: sportculture.gr
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.