- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Τις αξέχαστες στιγμές που έζησε φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα αναπόλησε ο Στέλιος Κοζανίδης καλεσμένος των "Κακών Παιδιών" του Studio E 103 fm.
Ο 40χρονος πλέον "Κόζα" που συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Γ' Εθνική και τον Ερμή Ζωνιανών άνοιξε την καρδιά του στους Θανάση Μυριούνη και Βασίλη Μπίτα και θυμήθηκε την απίστευτη έκρηξη χαράς μετά το γκολ του Κορμαρή ύστερα από δική του πάσα στο μπαράζ με το Αιγάλεω τον Ιούνιο του 2000. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη βράβευσή του από τον Ηλυσιακό αλλά και την προσπάθεια του Ερμή Ζωνιανών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο του ΠΑΣ για την αγάπη που του δείχνει μέχρι και σήμερα και υποσχέθηκε ότι κάποια στιγμή θα έρθει στα Γιάννενα και θα παρακολουθήσει από κοντά ένα παιχνίδι του ΠΑΣ.
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Κοζανίδη ήταν:
Για το αν έχει κρατήσει επαφές και φίλους στα Γιάννενα: «Ο ΠΑΣ ήταν πολύ δυνατός και μεγάλος, νομίζω οτι κάναμε τότε τον κόσμο ευτυχισμένο με την άνοδο μας στην Α' Εθνική και το πέρασμα μου από τον ΠΑΣ μου έχει αφήσει πολύ όμορφες και δυνατές στιγμές. Μπορώ να πω οτι ένιωσα τυχερός αλλά και μεγάλη τιμή που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Με τα παιδιά μιλάω συχνά, μαθαίνω τα νέα και τους εύχομαι οτι καλύτερο και τη φετινή χρονιά και νομίζω οτι θα έχουν μια αναλόγη συνέχεια της περσινής».
Για το τι θυμάται από το μπαράζ της Νέας Φιλαδέλφειας με το Αιγάλεω που ο ΠΑΣ πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις και την άνοδο στην Α' Εθνική: «Τι να πρωτοθυμηθείς.Θυμάμαι τα πάντα, το πόσο θέλαμε να πάρουμε το παιχνίδι για να ανέβουμε κατηγορία και ειδικά όταν είδαμε τον κόσμο στον πρώτο αγώνα με τον Πανσερραικό και μετά με το Αιγάλεω. Ξέραμε πόσο διψασμένος είναι ο κόσμοας μας, πόσο πολύ ήθελε να δει την ομάδα στην Α' Εθνική και πιστεύω όποιος ζήσει αυτές τις στιγμές είναι πολύ τυχερός σαν ποδοσφαιριστής, τον γεμίζει έχει πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και δεν είναι μεγάλο το οτι ανεβαίνεις από την Β' Εθνική στην Α' γιατί κάθε χρόνο κάποιες ομάδες ανεβαίνουν, κάποιες πέφτουν. Είναι αυτή λαχτάρα που είχε ο κόσμος για να καταφέρει ο ΠΑΣ να πάει στην Α' Εθνική και να ανεβάσει την φανέλα του ψηλά και να κερδίσει τον σεβασμό που είχε αποκτήσει αυτή η φανέλα από το ξεκίνημα μέχρι εκείνη την χρονιά. Ήταν πολλά τα χρόνια που έμεινε στην Β' Εθνική στην Γ' Εθνική είχε ταλαιπωρηθεί η ομάδα και όλοι ξέραμε πόσο μεγάλη λαχτάρα είχε ο κόσμος. Όταν βλέπεις 15.000 κόσμο και λαχταράει την άνοδο, που θα πας, δεν θα πας στον κοσμό; Αφού για αυτόν παίζαμε, δεν παίζαμε για εμάς. Εμείς θα ήμασταν στον ΠΑΣ Γιάννινα αν αξίζαμε αλλιώς θα έλεγε ο προπονητής δεν αξίζουμε φεύγουμε, αλλά εμείς θέλαμε να είμαστε εντάξει με τον κόσμο του ΠΑΣ και να τον κάνουμε υπερήφανο. Ούτε τα λεφτά μας ένοιαζαν τότε, ούτε τι θα γράψει η εφημερίδα, μόνο να βγει η ομάδα.
Σχετικά με το αν παρακολουθεί τον ΠΑΣ και πως είδε την περσινή πορεία και την ποιά είναι η άποψη του για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣ: «Παρακολουθώ την ομάδα. Πέρυσι έγινε μια καινούργια ομάδα με νεαρά παιδιά, νομίζω οτι έκανε πολύ καλές επιλογές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, οι ξένοι νομίζω έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΣ ήταν τα βαρόμετρα στην ομάδα και σίγουρα τα καινούργια παιδιά όπως ο Κοροβέσης, ο Τσουκαλάς και τα άλλα παιδιά, τα οποία αν και πρωτοεμφανιζόμενα στην κατηγορία δώσανε το κάτι παραπάνω. Ειδικά ο Κοροβέσης με τον οποίο υπήρξα συμπαίκτης στο Αίγιο και το πιο σημαντικό στοιχείο του ΠΑΣ πέρυσι ήταν οτι έδειχνε ομάδα μέσα στο γήπεδο, έβλεπες οτι είχε ομοιογένεια και ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα είχε ένα πλάνο,μια ταυτότητα και ήταν όλοι μαζί μια οικογένεια και αυτό τον οδήγησε στην πορεία που έκανε.
Φέτος θα είναι πιο δύσκολη χρονιά γιατί πλέον τον υπολογίζουν πάρα πολύ, θα τον φοβούνται περισσότερο και αυτό θα κάνει το έργο του ΠΑΣ ακόμη πιο δύσκολο. Οφείλει όμως να φτάσει ψηλά γιατί έχει όλα τα φόντα αφού και φέτος έχει εξαιρετική ομάδα και ο κ. Παντελίδης κάνει εξαιρετική δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΠΑΣ για την αγάπη που μου δείχνει ακόμη και σήμερα και θέλω κάποια στιγμή να έρθω στα Γιάννενα να δω ένα παιχνίδι του ΠΑΣ».
Για το αν είχε τις οικονομικές απολαβές που περιμένε από την ποδοσφαιρική του καριέρα: «Αυτό είναι σχετικό γιατί θα μπορούσε να τύχει κάποιος τραυματισμό και να μην κάνω την καριέρα που έκανα. Κανείς δεν ξέρει αν έχει βγάλει πολλά η λίγα. Πρέπει να ζούμε την μοναδικότητα και σε αυτά που έχουμε πετύχει και αν καθίσουμε να δούμε αν βγάλαμε πολλά η λίγα θα χάσουμε και το νόημα. Δόξα τω Θεώ είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω.
Για την βράβευση του από τον Ηλυσιακό: «Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για μένα. Με βράβευσε η ΠΑΕ, ο σύνδεσμος φιλάθλων και οι παλαίμαχοι και μόνο τιμή και συγκίνηση μπορείς να νιώθεις όταν αναγνωρίζουν την αξία σου και σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μπορείς να αποκτήσεις στην ζωή σου. Επειδή έχουν χαθεί οι αξίες και ζούμε σε ένα κόσμο πολύ δύσκολο αυτά όταν τα θυμόμαστε και τα πραγματοποιούμε μας φέρνουν κοντά».
* Ο Στέλιος Κοζανίδης πάραλληλα με την επαγγελματική του καριέρα διατηρεί και ηλεκτρονικό κατάστημα αθλητικών ειδών, το goalsports.gr
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.