- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Παρακολουθήστε LIVE από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα σε περιγραφή και σχολιασμό των Θανάση Μυριούνη και Χρήστου Καλύβα που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.
Η μετάδοση του σημερινού αγώνα είναι προσφορά:
1) MOTO Τικμανίδης στην Παπαναστασίου 1, Ιωάννινα

2) Πιτσαρία "Το Κάστρο" στην Καλλάρη 29, Ιωάννινα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Λεβαδειακός (Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Σανγκουινέτι, Λυκογιάννης, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Μάντζιος, Καπό, Κάντζι.
Στον πάγκο της ομάδας της Βοιωτίας είναι οι: Ψιρόφκσι, Μάγκας, Πετράτσι, Ιωαννίδης, Ροτζέριο, Γιάντσης, Μπούστο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Τσάβες, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.
Στον πάγκο για τον "Άγιαξ" της Ηπείρου βρίσκονται οι: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Στρούνα, Κρητικός, Αυγενικού, Μπέριος, Κεϊτά.
- Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Απόστολος Αμπάρκιολης από το σύνδεσμο διαιτητών Μακεδονίας με βοηθούς τους Θανασακούδη και Βερρη. Τέταρτος ο Παπαδόπουλος.
- Συννεφιά και λιγοστός κόσμος στο γήπεδο της Λιβαδειάς περίπου 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
Στη Λιβαδειά βρίσκεται από το πρωί και ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης που παρακολούθησε τον ισόπαλο (2-2) αγώνα της Κ 20 με την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού στο γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας στον Άγιο Σπυρίδωνα.
- Σε μπουθ που τους παραχώρησε η ΠΑΕ Λεβαδειακός βρίσκονται οι επίσημοι του ΠΑΣ. Πέραν του προέδρου του ΠΑΣ στο Δημοτικό Στάδιο Λιβεδειάς βρίσκονται ο υπεύθυνος ασφαλείας, Φώντας Βρόσγος και ο Γιώργος Γεροδήμος.
- Περίπου 50-60 ΠΑΣολέδες βρίσκονται στο πέταλο της θύρας 5 του γηπέδου της Λιβαδειάς και έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχης της εξέδρας. Αξιοσημείωτο ότι τοποθετήθηκαν στο αντιδιαμετρικό πέταλο από συνηθίζεται για τους φιλοξενούμενους.
Έναρξη της αναμέτρησης
Εκτός 11αδας έμεινε ο Κοροβέσης καθώς στο βασικό σχήμα μετά την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο βρίσκεται ο Βίλα.
4-2-3-1 το σύστημα που έχει επιλέξει και σήμερα ο Σάββας Παντελίδης. Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Μιχαήλ, δεξί μπακ ο Ντάσιος, κέντρο άμυνας οι Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος, στα αμυντικά χαφ βρίσκονται οι Λίλα και Τσουκαλάς, δεξί χαφ είναι ο Βίλα, αριστερά ο Τσάβες και επιτελικό χαφ στον άξονα ο Ντε Βινσέντι πίσω από τον Ίλιτς που είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΣ κάθονται και οι ποδοσφαιριστές της Κ 20 του ΠΑΣ που νωρίτερα ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού.
ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό στο 11'. Κόρνερ από αριστερά του Ορτέγκα και κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ για το 1-0. Ολιγωρία που στοίχισε στη γιαννιώτικη ομάδα.
Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 13' ο Καπό εκτέλεσε φάουλ από δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους χωρίς να την διώξουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ και κατέληξε στον Σανγκουινέτι που δεν πρόλαβε να βάλει το σώμα του όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 17' ο Κάντζι βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά όπως επιτίθεται ο Λεβαδειακός, "πάτησε" περιοχή αλλά η πάσα του στον επερχόμενο Μάντζιο ήταν πολύ δυνατή και κατέληξε άουτ.
Κακό πρώτο 20λεπτο για τον ΠΑΣ που χάνει πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ενώ είναι και αρκετά αργές οι επιστροφές της γιαννιώτικης ομάδας.
Στο 23' εκτέλεση φάουλ του Καπό και ο Μάντζιος την κεφαλιά, η μπάλα στην αγκαλιά του Βελλίδη.
Πρώτο σουτ για τον ΠΑΣ στο 24'΄με τον Λίλα, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη.
Παρά το γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΣ οι οπαδοί του πουτ βρίσκονται στο πέταλο της θύρας 5 δεν έχουν σταματήσει λεπτό να τραγουδούν συνθήματα. Κυριολεκτικά στο γήπεδο δεν ακούγεται "κιχ" πέρα από τους ΠΑΣολέδες.΄
Μακρινό σουτ του Ντε Βινσέντι στο 30΄η μπάλα άουτ.
Τεράστια ευκαιρία στο 31' για τον ΠΑΣ με τον Ντε Βινσέντι να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Ίλιτς, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Στρατηλάτη από αριστερά αλλά το πλασέ που επιχείρησε στην αντίθετη γωνία κατέλήξε άουτ. Χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να φέρει το ματς στα ίσια.
Στο 34' τραυματισμός του Μάντζιου και προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού τα "ακούει" κιόλας από τη γιαννιώτικη κερκίδα για το πέρασμά του από τον ΟΦΗ.
Στο 36' ατομική ενέργεια του Τσάβες από δεξιά και παράλληλη σέντρα, βγήκε και μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.
Στο 40' ωραία κάθετη πάσα του Ίλιτς στον Τσάβες που δεν πρόλαβε την έξοδο του Στρατηλάτη.
Από το 25΄και μετά ο ΠΑΣ έχει βελτιωθεί αισθητά και πιέζει περισσότερο στον χώρο του κέντρου ενώ έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ με σπουδαιότερη το τετ α τετ του Ίλιτς.
1 λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις όπως υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής Παπαδόπουλος.
Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 1-0 προηγείται ο ΠΑΣ χάρη στο γκολ του Λαμπρόπουλου με κεφαλιά στο 11'
Σχόλιο PASsports: Κακός στο πρώτο εικοσάλεπτο ο ΠΑΣ με αρκετές λάθος μεταβιβάσεις στον χώρο του κέντρου και αργές επιστροφές στην άμυνα, δέχτηκε το γκολ από κόρνερ του Ορτέγκα στο 11'΄και κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Οι Βοιωτοί είχαν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το 20'. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ ισορρόπησε και μετά τα σουτ των Λίλα και Ντε Βινσέντι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Ίλιτς.
Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης
Χωρίς αλλαγές ο ΠΑΣ Γιάννινα με την έναρξη της επανάληψης. Μια αλλαγή για τον Λεβαδειακό ο Μαχαίρας άφησε τη θέση του στον Πετράτσι.
Ίδια διάταξη για τον ΠΑΣ του Σάββα Παντελίδη και στο δεύτερο ημίχρονο.
Σουτ του Κάπο στο 47', μπλόκαρε ο Βελλίδης.
Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 51' με τον αρχηγό Γιώργο Ντάσιο να αφήνει τη θέση του στον Νίκο Κοροβέση. Το περιβραχιόνιο το πήρε ο Μιχαήλ.
Με την είσοδο του Κοροβέση και την αποχώρησητ του Ντάσιου δεξί μπακ πήγε ο Λίλα, ο Βίλα παίζει σαν παρτενέρ του Τσουκαλά, δεξιά ο Τσάβες και αριστερά ο Κοροβέσης.
Δοκάρι για τον ΠΑΣ στο 54'. Ο Ίλιτς πάσαρε στον Ντε Βινσέντι, δεξί σουτ-κεραυνός του Αργεντινού που σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Στρατηλάτη. Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ισοφαρίσει.
Εμφανώς καλύτερος ο ΠΑΣ από τον Λεβαδειακό, πιέζει την ομάδα της Βοιωτίας για να βάλει γκολ.
Μεγάλη ευκαιρία και δοκάρι για τον Λεβαδειακό στο 60'. Ατομική ενέργεια από αριστερά και μπάσιμο του Μάντζιου στην περιοχή, βρήκε τον Ορτέγκα αμαρκάριστο και αυτός σε κενή εστία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Καπό σούταρε αμαρκάριστος πάνω από τα δοκάρια της εστίας του ΠΑΣ.
Απαντάει στα δοκάρια ο Λεβαδειακός με τον Ορτέγκα που έχασε ένα γκολ από αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται.
Κίτρινη κάρτα στον Μανόλο στο 64'.
Στο 67' δεύτερη αλλαγή για τον Λεβαδειακό του Τάκη Λεμονή. Ο Ροτζέριο μπήκε στη θέση του Καπό στον αγωνιστικό χώρο.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 69' για τον Λεβαδειακό. Χάθηκε η μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Τσουκαλά, τροφοδοτήθηκε ο Ορτέγκα από τον Πετράτσι και αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη και πάσαρε δίπλα στον Μάντζιο που έστειλε όμως τη μπάλα άουτ με τον Βελλίδη εξουδετερωμένο.
Κίτρινη για τον Κοροβέση στο 71' για μαρκάρισμα στον Πετράτσι.
Με σαφώς καλύτερο ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο στη Λιβαδειά.
Στο 76' η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Λεβαδειακού με τον Γιάντση να μπαίνει στη θέση του στον Ορτέγκα που είχε νωρίτερα το δοκάρι.
Τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να βρει τους κενούς διαδρόμους προς την εστία του Στρατηλάτη ώστε να φτάσει στην ισοφάριση.
Κίτρινη στον Λυκογιάννη στο 77'.
Στο 82' δυνατό βολέ του Βελλίδη προς εστία του Στρατηλάτη ο οποίος μπλόκαρε προ του Ίλιτς.
Στο 83' ευκαιρία για τον ΠΑΣ με τον Τσουκαλά να "σπάει" πλάγια τη μπάλα στον Βίλα. Σέντρα-σουτ του Αλβανού, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στρατηλάτη.
Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ στο 84' με τον Στρούνα να μπαίνει στη θέση του Βίλα στον αγωνιστικό χώρο.
Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 86' με τον Ίλιτς να κάνει σέντρα από αριστερά και ο Ντε Βινσέντι στο δεύτερο δοκάρι με γυριστό απείλησε την εστία του Στρατηλάτη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 89' η μπάλα άουτ.
Τρίτη και τελευταία αλλαγή στο 90' για τον ΠΑΣ με τον Κρητικό να μπαίνει στη θέση του Τσουκαλά.
3 θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τσάβες να σουτάρει από τον άξονα, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στρατηλάτη.
Λήξη της αναμέτρησης. 1-0 ο Λεβαδειακός τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στην κεφαλιά-γκολ του Λαμπρόπουλου στο 11'.
Ένταση με τη λήξη του αγώνα με τους παίκτες του ΠΑΣ να διαμαρτύρονται στον διαιτητή Αμπάρκιολη.
Σχόλιο PASsports: Βελτιωμένη η εικόνα του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε δοκάρι με τον Ντε Βινσέντι στο 54' όπως όμως και ο Λεβαδειακός στο 60' με την απίστευτη ευκαιρία του Ορτέγκα.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.