Παραλειπόμενα από την Κέρκυρα

10.09.2013 Αναγνώστηκε 986 φορές

- Με το δρομολόγιο των 13:30 και το πλοίο "Νηρέας" αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε περίπου στις 15:30 στο λιμάνι της Κέρκυρας και από εκεί απευθείας στο ΕΑΚ Κέρκυρας.

- 17 ποδοσφαιριστές πήρε στην αποστολή για την Κέρκυρα ο Σάββας Παντελίδης καθώς πέραν των διεθνών Λίλα, Βίλα, Στρούνα, Μουσκάι έμειναν στα Γιάννενα οι προερχόμενοι από τραυματισμό Τσουκαλάς, Μπέριος και Χαρίσης αλλά και οι Σωτηρίου, Αυγενικού και Νάκος.

- Ιδιαίτερα ευδιάθετο το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το πλοίο της γραμμής. Ντε Βινσέντι, Βινσέντο, Ίλιτς, Κεϊτά και Τσάβες κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Οι δυο Αργεντινοί έχουν γίνει κολλητοί, όπως είναι λογικό, από την πρώτη στιγμή που ο "Ντέβι" επέστρεψε στα Γιάννενα.

- Είναι γνωστό πως η Κέρκυρα έχει παράδοση στους αγώνες κρίκετ καθώς το άθλημα είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο νησί των Φαιάκων. Το απόγευμα του Σαββάτου στην Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, γίνονταν αγώνες κρίκετ στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Ροταριανού Τουρνουά Κρίκετ με συμμετοχές ομάδων από την Ελλάδα, την Ινδία, την Σρι Λάνκα, την Αυστραλία και το Πακιστάν.

- Αρκετή ζέστη το Σάββατο στην Κέρκυρα και το θερμόμετρο την ώρα του φιλικου αγώνα να αγγίζει τους 30 °C.

- Γνωστούς και φίλους είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Κέρκυρα ο γυμναστής τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, Χρήστος Τσελιόπουλος καθώς βρίσκονταν στην κερκυραϊκή ομάδα για 1, 5 χρόνο από το 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010.

- Περίπου 15 λεπτά πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης δεν είχε κοπεί ούτε ένα εισιτήριο και το γήπεδο ήταν εντελώς άδειο. Οι φίλοι του ΑΟ Κέρκυρα εναντιώνονται και αντιδρούν στη συγχώνευση-συνένωση με την Κασσιώπη. Τελικά, περίπου 250 ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το φιλικό, ανάμεσα τους και περίπου 10 Γιαννιώτες.

- Αρχηγός του ΠΑΣ στο φιλικό ήταν ο Γιώργος Ντάσιος και από πλευράς Κέρκυρας το περιβραχιόνιο φορούσε ο Τάσος Βενέτης.

- Ευχαριστημένοι ήταν οι Κερκυραίοι φίλαθλοι από την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους και για αυτό τους χειροκρότησαν με τη λήξη της αναμέτρησης.

- Όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ που ήταν στην αποστολή πήραν χρόνο συμμετοχής εκτός του Βελλίδη καθώς ο Αμπάρης ήταν κάτω από τα δοκάρια όλο το 90λεπτο.

- Το φιλικό με τον ΠΑΣ ήταν το τέταρτο για την ομάδα της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια της φετινής της προετοιμασίας. Έχουν προηγηθεί η νίκη με 5-0 στην Πρέβεζα επί του τοπικού ΠΑΣ, η ήττα με 0-1 από τον Πιερικό στον Πλάντραφο και η "λεύκη" ισοπαλία με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.

- Για τον ΠΑΣ ήταν το έκτο φιλικό της φετινής χρονιάς και η πρώτη ισοπαλία. Είχαν προηγηθεί 3 νίκες για τον "Άγιαξ" της Ηπείρου με Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά και Βέροια και 2 ήττες από τον Άρη και τον Παναιτωλικό.

- Φιλική συνομιλία με τον Σεμπάστιαν Ναγιάρ της Κέρκυρας είχε έξω από τα αποδυτήρια του ΕΑΚ ο Κριστιάν Τσάβες. Οι δυο Αργεντινοί τα είπαν για αρκετή ώρα και αντάλλαξαν και αριθμούς τηλεφώνων.

- Πακέτα με πίτσες περίμεναν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ έξω από τα αποδυτήρια του ΕΑΚ της Κέρκυρας και τις οποίες έφαγαν στον δρόμο με το πούλμαν της ομάδας προς το λιμάνι.

- Μπορεί η Κέρκυρα να υποβιβάστηκε από την Super League, μπορεί να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά υπάρχει κατι για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται. Μιλάμε για τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της κερκυραϊκής ομάδας Ηλία Αλεξόπουλο, ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου και δημοσιογράφου κοινής αποδοχής με παρελθόν στις εφημερίδες "Αθλητική Ηχώ" και "Εξέδρα των Σπορ". Ο Κερκυραίος Ηλίας είναι ο συντάκτης ενός από τα καλύτερα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ για τον "Άγιαξ" της Ηπείρου με τίτλο "Το μοιρολόι της δόξας...". Ένα απόκομμα της εφημερίδας και του συγκεκριμένου θέματος έχει γίνει κορνίζα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ αλλά φιλοξενείται και στους διαδρόμους των αποδυτηρίων της γιαννιώτικης ομάδας.

- Με το δρομολόγιο των 20:00 και το πλοίο "Αχαιός" επέστρεψε από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.

Θ.ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ



Σχολιασμος