Πρόσθετα στοιχεία ζητάει η UEFA από τον ΠΑΣ

06.06.2013 Αναγνώστηκε 2251 φορές

Σε εξονυχιστικό έλεγχο στον φάκελο αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε το κλιμάκιο της UEFA που βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΟ για να τσεκάρει τους φακέλους των ελληνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PASsports.gr ο έλεγχος αυτός από το κλιμάκιο της UEFA κάποια στιγμή θα γίνονταν αλλά πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί της Πέμπτης κι ενώ τα περισσότερα στελέχη της ΕΠΟ απουσίαζαν καθώς βρίσκονται στη Λιθουανία για τον αυριανό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ο έλεγχος στον φάκελο αδειοδότησης του ΠΑΣ δεν αφορά το Financial Fair Play (σ.σ. αυτός θα γίνει σε περίπου 2 εβδομάδες) αλλά οι Ευρωπαίοι ψάχνουν αν ορθώς δόθηκε αδειοδότηση στον ΠΑΣ σε δεύτερο βαθμό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ παρά την αρνητική εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης και συγκεκριμένα του Γιώργου Δημητρίου.

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν, ότι οι άνθρωποι της UEFA ζητούσαν συνεχώς διάφορα έγγραφα και στοιχεία για τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να διασταυρώσουν αν καλώς δόθηκε η άδεια στη γιαννιώτικη ομάδα.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης, το κλιμάκιο της UEFA αποχώρησε από τα γραφεία της ΕΠΟ και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνέχεια του ελέγχου την Παρασκευή.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι καθησυχαστικοι καθώς, όπως τονίζουν, στην εξέταση του φακέλου σε δεύτερο βαθμό πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος από την Επιτροπή Εφέσεων χωρίς να αμφισβητηθεί (σ.σ. πέραν του Δημητρίου) κάποιο από τα στοιχεία που προσκόμισε.

Να σημειωθεί πως η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει τις άδειες που έχουν χορηγηθεί από τις εγχώριες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες εφόσον κρίνει πως κακώς δόθηκαν χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στο licensing των ομοσπονδιών, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΕΠΟ.

Θ.ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

Σχολιασμος