- ΠΑΣ Γιάννινα
- Super League
- Super League 2
- Γ Εθνική
- Ερασιτεχνικό
- Άλλα Σπορ
- Γενικά
- Βαθμολογίες
- Στήλες
- Ποιοι Είμαστε
- Διαφήμιση
- Όροι Χρήσης
- Επικοινωνία
Όταν το καλοκαίρι ξεκινούσε την προετοιμασία του ο ΠΑΣ Γιάννινα με πολλά προβλήματα, χωρίς αδειοδότηση και με περιορισμό στις μεταγραφές ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του «Άγιαξ» της Ηπείρου θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα θα φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στην επίτευξη της παραμονής στην Super League, θα διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι-οφ και την έξοδο της στην Ευρώπη λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και θα βρίσκεται και στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος όμως και οι συνεργάτες του δούλεψαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία πάνω στους ποδοσφαιριστές που παρέμειναν και με τις προσθήκες νέων ποδοσφαιριστών κατάφεραν να φτιάξουν ένα «δεμένο» σύνολο, μια ομάδα με μέταλλο νικητή.
Ας δούμε όμως πως δημιουργήθηκε αυτό το ισχυρό κράμα νέων και παλιών ποδοσφαιριστών...
Η μη αδειοδότηση και ο περιορισμός των μεταγραφικών κινήσεων δημιούργησαν ένα περίπλοκο σκηνικό αναφορικά με την καλοκαιρινή ενίσχυση του ΠΑΣ. Πέραν των 3 μεταγραφών ή ανανεώσεων ο ΠΑΣ έπρεπε να κινηθεί και για την απόκτηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 24 χρονών. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης εμπιστεύθηκε την τεχνική ηγεσία στον Γιάννη Χριστόπουλο και δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του αυτή. Ο 41χρονος Μεσσήνιος τεχνικός αποδείχτηκε «λίρα εκατό» καθώς το scouting που έκανε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν έπιασε τόπο.,
Συνολικά ο ΠΑΣ απέκτησε 13 ποδοσφαιριστές στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Ήρθαν οι Αυγενικού, Γανωτής, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Μπακόλας, Κωστάκης, Ρουμπουλάκου, Νικλητσιώτης, Τοπούζης, Τσουκαλάς, Μπαμπανιώτης, Μπέριος και Ίλιτς.
Ανάμεσα τους υπήρξαν κάποιοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν όπως οι Κωστάκης, Γανωτής που έφυγαν για άλλες πολιτείες τον Γενάρη και ο Τοπούζης που δόθηκε δανεικός στην Επανομή. Οι περισσότεροι όμως αποτελούν βασικά εργαλεία της γιαννιώτικης μηχανής.
Πρώτος στη λίστα ο Μπράνα Ίλιτς. Ο 28χρονος Σέρβος επιθετικός με θητείες σε Παρτιζάν και Βοϊβοντίνα ήρθε στα Γιάννενα μέσω του Ίλια Ίβιτς και έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με 8 γκολ και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει ξεκινήσει βασικός και στα 26 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΣ στη φετινή Super League. Σπουδαία είναι η συνεισφορά του στη συγκομιδή βαθμών καθώς έχει πετύχει γκολ-χρυσάφι εντός έδρας ( με Βέροια και Άρη) και κυριότερα εκτός έδρας (με Πανθρακικό, Άρη και Πανιώνιο).
Η αποκάλυψη του φετινού ΠΑΣ ακούει στο όνομα Νίκος Κοροβέσης. Ο 22χρονος Χαλκιδαίος μεσοεπιθετικός ερχόμενος από τη Γ΄Εθνική και τον Απόλλωνα Αθήνων κατάφερε να εδραιωθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Μάλιστα στο ντεμπούτο του κόντρα στο Λεβαδειακό πέτυχε το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και δίκαια αναδείχτηκε MVP του αγώνα. Κι αν στην Κομοτηνή το γκολ που πέτυχε ήταν το κερασάκι στην τούρτα στο τελικό 0-3, το γκολ κόντρα στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά χάρισε στον ΠΑΣ ένα πολύτιμο βαθμό ενώ με τον Άρη στα Γιάννενα σφράγισε το τρίποντο της νίκης. Η εκρηκτικότητα και οι ντρίπλες του έχουν εκθέσει αρκετούς αντίπαλους αμυντικούς στα 22 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.
Στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ δεσπόζει η παρουσία του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Ο 22χρονος Λαρισαίος ήρθε από τον πάγκο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όταν τραυματίστηκε ο Τζημόπουλος και έκτοτε αποτελεί εγγύηση στα μετόπισθεν της γιαννιώτικης άμυνας. Η σταθερότητα και ο δυναμισμός στις επεμβάσεις τον καθιέρωσαν καθώς έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια, στα 22 εκ των οποίων στο βασικό σχήμα και δεν άργησαν να ηχήσουν οι «σειρήνες» από ομάδες του εξωτερικού.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άμυνα έχει φέτος και ο Μάριος Οικονόμου. Ο 21χρονος Γιαννιώτης μπορεί να υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο την περσινή χρονιά αλλά φέτος είναι η χρονιά του. Ο γιος της παλιάς δόξας του ΠΑΣ Γιώργου Οικονόμου έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί. Ο...Super Mario του ΠΑΣ και ο Κολοβέτσιος συνθέτουν το πιο νεανικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του φετινού πρωταθλήματος.
Το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή ακούει στο όνομα Σταύρος Τσουκαλάς. Ο 25χρονος μεσοαμυντικός ήρθε στον ΠΑΣ από τον ΠΑΟΚ στον οποίο δεν του δόθηκαν συμμετοχές και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με 2327 λεπτά σε 26 παιχνίδια είναι ο ποδοσφαιριστής του «Άγιαξ» με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ στην Κομοτηνή. Μαζί με τον Λίλα δίνουν ομηρικές μάχες στον χώρο του κέντρου.
Από κοντά σε αυτούς και οι Νικλητσιώτης, Γιάκος και Αυγενικού που έχουν μικρότερη μεν σημαντικότατη δε συνεισφορά σε πρωτάθλημα αλλά και κυρίως στο κύπελλο όπου οι δυο πρώτοι έχουν σκοράρει με Πανσερραϊκό και Φωστήρα.
Τέλος, στα προημιτελικά με τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα αγωνίστηκαν και οι Μπαμπανιώτης, Μπέριος, Ρουμπουλάκου και Ιωάννου δείχνοντας με την εξαιρετική τους απόδοση ότι ο ΠΑΣ έχει βάθος και ο Γιάννης Χριστόπουλος μπορεί να βρίσκει αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο του.
PASsports - Το διαβατήριο στα σπορ, Copyright © 2026, All rights reserved.