Φιλική νίκη με… υποσχέσεις, Καστοριά - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

24.08.2026 Αναγνώστηκε 161 φορές

Σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης και καλύτερης εικόνας σε σχέση με το πρώτο φιλικό με την ΑΕ Γιάννενα έδειξε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε με 0-1 της Καστοριάς στο ΔΑΚ Καστοριάς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσιάμης στο 78’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ενώ ο «Άγιαξ» της Ηπείρου είχε δοκάρι μετά από εκτέλεσε φάουλ του Γκόγκου (56’).
Καλό πρέσινγκ ψηλά για τον ΠΑΣ και παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια, δεξιά στο πρώτο μέρος και αριστερά στο δεύτερο.

Φιλική νίκη με… υποσχέσεις, Καστοριά - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Την πρώτη του νίκη και το πρώτο γκολ στα φιλικά προετοιμασίας πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 0-1 της Καστοριάς, στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας. Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού ο ΠΑΣ και καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πρόβλημα στο επιθετικό τρίτο. Το μοναδικό γκολ του ΠΑΣ πέτυχε ο Τσιάμης (78’), ενώ είχε δοκάρι με τον Γκόγκο (56’). Το επόμενο φιλικό για τον ΠΑΣ έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο 29 Αυγούστου στο ΠΕΑΚΙ με αντίπαλο τον ΑΟ Ανατολής.
Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Χρήστος Ράπτης μπόρεσε να τσεκάρει τον βαθμό αφομοίωσης των όσων ζητάει από τους παίκτες του στις προπονήσεις, αλλά και την αγωνιστική τους ετοιμότητα μετά το τέλος της τρίτης εβδομάδας προπονήσεων.
Με 4-4-2 σε ρόμβο αγωνίστηκε ο ΠΑΣ στο φιλικό στην Καστοριά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπότσαρης, δεξί μπακ ο Κιτσάκης, αριστερό ο Σίντος και στόπερ οι Λαζαρίδης και Πότσης. Ο Καφενζής ήταν στη γραμμή του ρόμβου, δεξιά έπαιξε ο Ζδράβος, αριστερά ο Μπάρλης στα φτερά και στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Πάνος. Δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Σιατραβάνης και Μπαλλάς.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος
Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο φιλικό της Καστοριάς. Η ομάδα της Ηπείρου αναπτύχθηκε κυρίως από τα δεξιά, με Κιτσάκη και Ζδράβο να έχουν δημιουργήσει κινδύνους. Αναμφίβολα, ο ΠΑΣ έδειξε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό με την ΑΕ Γιάννενα, αλλά οπωσδήποτε θέλει βελτίωση. Από τα πρώτα λεπτά του φιλικού, ο ΠΑΣ κέρδισε μονομαχίες και οι παίκτες πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα.
Στο 13’ ο Πάνος εκτέλεσε κόρνερ για τον ΠΑΣ από δεξιά αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Δυο λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 15’ ο αριστερός μπακ Σίντος έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Σιατραβάνης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κράτσιου.
Η επόμενη τελική ανήκε ξανά στην ομάδα του Χρήστου Ράπτη. Στο 23΄ο Πάνος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πάντως, ο στόπερ του ΠΑΣ φαίνεται δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, κάτι που έδειξε και στο προηγούμενο φιλικό με την ΑΕ Γιάννενα, όπου προωθήθηκε στις στατικές φάσεις.
Ευκαιρία με Σιατραβάνη
Το πρέσινγκ του ΠΑΣ απέδιδε γενικά καρπούς στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος και δεν άφηνε περιθώρια στην Καστοριά να βγει μπροστά και να απειλήσει την εστία του Γιάννη Μπότσαρη. Στο 41' ο ΠΑΣ κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα, έγινε το γύρισμα από τον Πάνο από πλάγια αλλά η μπάλα δεν έφτασε σε συμπαίκτη του και στη συνέχεια ο Κιτσάκης έκανε φάουλ, πηγαίνοντας άτσαλα σε αντίπαλό του.
Οι Ηπειρώτες λίγο πριν το ημίχρονο κέρδισαν φάουλ στα όρια της περιοχής, με τον διαιτητή να δίνει φάουλ και τους φιλοξενούμενους να θεωρούν ότι είναι πέναλτι.

SEL-8

Ο Σιατραβάνης εκτέλεσε το φάουλ στο 43’, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα Κράτσιου.
Μπαράζ αλλαγών από τον Ράπτη

DSC-1435

 


Όπως είθισται στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας, ο προπονητής του ΠΑΣ προχώρησε σε δέκα αλλαγές στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφήνοντας εντός αγωνιστικού χώρου τον Καφενζή. Στο παιχνίδι μπήκαν οι Κολιοφούκας, Τσιάμης, Γκόγκος, Γκόγκας, Κατερίνης, Φούκης, Τζοβάρας, Μπελεβώνης, Τσιατούρας και Βέργος.
Εκτός πέρασαν οι Μπότσαρης, Κιτσάκης, Σίντος, Λαζαρίδης, Πότσης, Σιατραβάνης, Μπάρλης, Ζδραβος, Πάνος και Μπαλλάς.
Ο ΠΑΣ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο στην επανάληψη και στο 48’ Γκόγκος εκτέλεσε κορνερ αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 53' ο Μπελεβώνης έκανε τη σέντρα σουτ από τα αριστερά, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καστοριάς.
Δοκάρι με φάουλ Γκόγκου
Οι παίκτες του ΠΑΣ ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους «γουναράδες» και στην επανάληψη, ενώ αναπτύχθηκαν κυρίως από τα αριστερά στο δεύτερο μέρος.
Στο 56’ λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να φτάσει στο γκολ, που είχε δοκάρι. Ο Γκόγκος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κράτσιου, αφού εκείνος βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι. Στο 60’ ο ΠΑΣ δημιούργησε ακόμη μια καλή στιγμή και στο 60’ ο Κατερίνης έβγαλε τη σέντρα, ο Τζοβάρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΣ είχε μεν τον έλεγχο, αλλά μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, έδωσε χώρο στην Καστοριά να βγει στην αντεπίθεση και στο 66’ ο Ιωαννίδης Στέλιος έκανε το σουτ μετά από πάσα του Πατεράκη, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα. Ο Χρήστος Ράπτης έβαλε «γκάζια» στους παίκτες του, αφού σε αυτή τη φάση λίγο έλειψε να δεχτούν γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα.
Στο 67’ μετά από ωραία ενέργεια από τους παίκτες της Καστοριάς, ο Παπαχρήστου έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κολιοφούκα.
Νικητήριο γκολ Τσιάμη
Με μια καλή εμφάνιση, σε γενικές γραμμές, ήταν κρίμα και άδικο ο ΠΑΣ να μη φύγει με νίκη από την Καστοριά, αν και πρόκειται για φιλικό παιχνίδι.
Έτσι, στο 78’ ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά του Φούκη, άνοιξε στον Μπελεβώνη που έκανε το overlap, αυτός σέντραρε παράλληλα, ο Κατερίνης άφησε στον Τσιατούρα που πάσαρε στον Τσιάμη και εκείνος με διαγώνιο σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Καστοριάς για το 0-1.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να δημιουργεί θέματα στην αντίπαλη εστία και στο 85’ ο Γκόγκας έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Καστοριάς Σιώμου. Ο διαιτητής Στυλιάδης έληξε το παιχνίδι στο 85’ κατόπιν συνεννόησης των δυο ομάδων.
Σεφτε στις φιλικές νίκες για τον ΠΑΣ, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας.

DSC-1449

Διαιτησία: Στυλιάδης (Σιδερίδης- Πανταζής)

DSC-1460

Καστοριά (Γιάννης Κατσαρός):

Kράτσιος, Παπαχρήστου, Τσοτσούλας, Σαββόπουλος, Ιωαννίδης Στ, Ιωαννίδης Δ, Μπολέτης, Καρβέλης, Πετράκης, Τόσκος, Ιβάνι.

Επίσης αγωνίστηκαν οι Μιχαηλίδης Γ, Βλάχος Φαρσαλιώτης, Παναγιωτακόπουλος, Σιώμος, Σταμούλης.

DSC-1455

ΠΑΣ Γιάννινα (Χρήστος Ράπτης): Μπότσαρης, Κιτσάκης, Σίντος, Λαζαρίδης, Πότσης, Καφενζής, Σιατραβάνης, Μπάρλης, Ζδραβος, Πάνος, Μπαλλάς.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Κολιοφουκας, Τσιάμης, Μπελεβώνης, Τσιατουρας, Φούκης, Γκόγκος, Τζοβάρας, Βέργος, Κατερίνης, Μπανταβέλης, Γκόγκας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ- ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Σχολιασμος