Γκούμας: «Αν υπάρξει πρότζεκτ, ευχαρίστως να συζητήσω» (video)

18.04.2026 Αναγνώστηκε 261 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα επανέλαβε ότι η ομάδα του δεν χαρίζεται σε κανένα και πως το απέδειξε και στο σημερινό παιχνίδι με την Καβάλα. Ερωτηθείς για το εάν θα συνέχιζε στον ΠΑΣ, είπε πως εάν υπάρξει ένα πρότζεκτ με ανθρώπους που θα βάλουν χρήματα στην ομάδα και με πλάνο, ευχαρίστως θα μπορούσε να μείνει, ώστε να είναι ο πρωτεργάτης που θα ανεβάσει την ομάδα ακόμη και στην Α' Εθνική.

 

 

Γκούμας: «Αν υπάρξει πρότζεκτ, ευχαρίστως να συζητήσω» (video)

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκούμα:

«Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Όπως είχα πει σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, ο ΠΑΣ δεν θα χαριστεί σε καμία ομάδα, αν και έχει υποβιβαστεί, όλοι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να μη χαριστούμε σε κανένα. Το αποδείξαμε σήμερα και στην προηγούμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ Β’ που χάσαμε στο 90’ από στατική φάση.

Απομένουν άλλα δυο παιχνίδια, θα κάνουμε το ίδιο, θα παίξουμε για τη τιμή του ΠΑΣ, την ιστορία, την πόλη, για τον λαό που έρχεται και μας υποστηρίζει. Οφείλουμε μέσα από τις προπονήσεις να κρατήσουμε μια σοβαρότητα γιατί η ομάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και οφείλει να παίζει τα παιχνίδια με πιο ανταγωνιστικό τρόπο. Απομένουν δέκα ημέρες για να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα του ΠΑΣ, εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΠΑΣ να βρίσκεται όχι απλά στη Β’ αλλά στην Α’ Εθνική γιατί εκεί πρέπει να είναι. Ευχόμαστε να βρεθεί ένα δυνατό γκρουπ και ένας άνθρωπος να στηρίξει την ομάδα γιατί αξίζει να είναι πιο ψηλά».

Για το εάν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει στον ΠΑΣ: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Καταρχήν δεν ξέρουμε ποιος θα αναλάβει. Επειδή έχω δεθεί με τον κόσμο και την πόλη, αν υπάρχει ένα πρότζεκτ που να λέει ότι ο ΠΑΣ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πάει άμεσα να ανέβει στη Β’ Εθνική και σε δυο χρόνια στην Α’ Εθνική, αν υπάρχουν τα χρήματα και όχι τα λόγια, ευχαρίστως να κάτσω στο τραπέζι να συζητήσω. Μου αρέσουν τα δύσκολα πρότζεκτ και εάν υπάρχει προοπτική θα είμαι εδώ να συζητήσω και να είμαι ο πρωτεργάτης γιατί χρωστάω κάτι. Ήμουν αυτός που ως προπονητής ήμουν στη μαύρη σελίδα του ΠΑΣ, θέλω να είμαι αυτός που θα είναι ο πρωτεργάτης να είναι ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική. Αρκεί να υπάρχει το πρότζεκτ, χωρίς πλάνο και λεφτά δεν υπάρχει ομάδα».

Για τους παίκτες που προέρχονται από την Κ19 και το σημαντικό αυριανό παιχνίδι της Κ17: «Μου αρέσει να δουλεύω και να προωθώ νέα παιδιά που να αξίζουν, τα παιδιά αυτά απέδειξαν ότι πρέπει να είναι μέλη της πρώτης ομάδας, θα πάρουν κι άλλες ευκαιρίες. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που θα ήθελα να βάλω στην πρώτη ομάδα αλλά δεν είναι επαγγελματίες, αν είχαν συμβόλαιο, θα τους έβαζα. Είμαι υπέρ των νέων παικτών, στα νέα παιδιά βλέπω τον εαυτό μου όταν ξεκινούσα σε ένα χωριό στη Λάρισα και πήγα νωρίς σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν κάνω χάρες, τα παιδιά που αξίζουν θα παίζουν. Όσο για την Κ17, θεωρώ υπάρχει καλό υλικό σε Κ17 και Κ19. Παίζει αύριο ένα παιχνίδι στο Αιγάλεω, υπάρχει ο επαναληπτικός το Σάββατο, θα πω στα παιδιά να πάμε να τους συμπαρασταθούμε και να δούμε το παιχνίδι, θεωρώ είναι καλή ομάδα και μπορεί να περάσει στον τελικό και να το κατακτήσει. Βήμα- βήμα, θα είμαστε δίπλα τους».

Για το εάν το σκέφτονται και παίκτες να συνεχίσουν: «Τα συμβόλαια λήγουν όλα, η ομάδα ξεκινάει από την αρχή, δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο. Εάν υπάρχει ένα πρότζεκτ και υποθετικά αν είμαι εγώ, πολλά παιδιά μπορεί να μείνουν και για μένα. Μιλάμε με το αν, δεν ξέρουμε το αύριο. Μακάρι να βρεθεί μια δυνατή λύση για τον ΠΑΣ, είτε είναι ο Σιόντης με συμπαίκτες, είτε ένα δυνατό γκρουπ επιχειρηματιών, είτε εκτός. Εάν υπάρχει το πρότζεκτ θα είμαι εδώ να στηρίξω και να βοηθήσω και σε τρία χρόνια ο ΠΑΣ θα είναι Α’ Εθνική, αρκεί να υπάρχουν τα χρήματα».

Για το εάν υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να μείνουν και να φτιάξουν τον βασικό κορμό: «Στο μυαλό μου υπάρχει ένα πλάνο, υποθετικά μιλάμε. Όποιος και να είναι ο προπονητής, θέλω να βοηθήσω, να έχει ως υλικό τα παιχνίδια αυτά, να αξιολογήσει. Να πει αυτός μου κάνει, αυτός όχι. Θέλω να βοηθήσω τον ΠΑΣ, όχι να κάνω χάρη στα νέα παιδιά, για το βιογραφικό τους».

Για το εάν έχουν γίνει λάθη από αυτόν και τι θα άλλαζε: «Είναι υπερόπτης όποιος πει δεν κάνει λάθη. Τι θα άλλαζα; Να κάνουμε ανασκόπηση όλης της χρονιάς; Δεν ήμουν από την αρχή της χρονιάς, δεν διαμορφώθηκε από εμένα η υπάρχουσα κατάσταση. Βρήκα ένα υλικό και ένα ρόστερ δεδομένο. Προσπάθησα με τον Θέμη Τζημόπουλο να φέρουμε παίκτες με τα ελάχιστα οικονομικά δεδομένα ώστε να ενισχύσουμε το ρόστερ. Φέραμε κάποια παιδιά που όντως ήταν άτυχοι, τραυματίστηκαν. Ο Φιόγμπε καλός παίκτης, θα βοηθούσε. Μπήκε σε εντάσεις και τραυματίστηκε. Έχω κάνει λάθη, μπορεί να έκανα μια λάθος ενδεκάδα σε ένα παιχνίδι, σε μια αλλαγή ένα λάθος, αλλά δεν είμαι εγώ που θα πάρω όλα τα βάρη πάνω μου. Φταίω αλλά δεν έριξε ο Γκούμας τον ΠΑΣ Γιάννινα, ειλικρινά».

Σχολιασμος