ΠΑΣ Γιάννινα: «Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του Φίτσα»

11.02.2026 Αναγνώστηκε 133 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα στον ορισμό του Πρεβεζάνου ρέφερι Βασίλη Φίτσα στην πρεμιέρα των Play Out με τον Μακεδονικό. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και χαρακτηρίζει προκλητικό τον ορισμό του Φίτσα σε αγώνα του ΠΑΣ και ζητάει την άμεση αντικατάστασή του και των βοηθών του καθώς είχε αλλοιώσει το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης Β'. Επιπλέον, ζητάει να ορίζονται διαιτητές από ενώσεις του Νοτίου στα παιχνίδια του Βορείου ομίλου.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του Φίτσα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

"ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καταγγέλλει δημόσια και απερίφραστα τον ορισμό του κ. Φίτσα για τον πρώτο από τους δέκα τελικούς που δίνουμε στα play-out της Super League 2 απέναντι στον Μακεδονικό.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ο ίδιος που στον αγώνα μας με τον Αστέρας Τρίπολης στέρησε από την ομάδα μας τρεις βαθμούς, μη καταλογίζοντας καταφανέστατο πέναλτι σε φάση όπου ο αμυντικός έπαιζε κυριολεκτικά «βόλεϊ» με τα χέρια μπροστά στα μάτια του.

Το αποτέλεσμα εκείνης της απόφασης ήταν η αλλοίωση του αποτελέσματος.

Η επανατοποθέτησή του σε αγώνα-τελικό για την επιβίωσή μας δεν είναι απλώς ατυχής. Είναι προκλητική.

Περαιτέρω, οι βοηθοί του προέρχονται από ενώσεις της Βορείου Ελλάδας. Σε έναν όμιλο όπου συμμετέχουν ομάδες του Βορρά, θεωρούμε στοιχειώδες θέμα διαφάνειας να μην ορίζονται διαιτητές από τις ίδιες γεωγραφικές ενώσεις.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

  • ⁠ ⁠Ζητάμε ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση του κ. Φίτσα και των βοηθών του.
  • ⁠ ⁠Δηλώνουμε ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν πρέπει να ξαναοριστεί σε αγώνα της ομάδας μας.
  • ⁠ ⁠Προτείνουμε – και απαιτούμε – για λόγους ισονομίας και προστασίας του πρωταθλήματος:

Στον Βόρειο όμιλο να ορίζονται διαιτητές από ενώσεις του Νοτίου ομίλου.

Στον Νότιο όμιλο να ορίζονται διαιτητές από ενώσεις του Βορείου ομίλου.

Εάν το μέτρο δεν εφαρμοστεί καθολικά, απαιτούμε τουλάχιστον στους δικούς μας δέκα τελικούς να ισχύσει χωρίς καμία εξαίρεση.

Δεν ζητάμε εύνοια.

Δεν ζητάμε υποστήριξη.

Ζητάμε ισονομία.

Οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές. Όποιος είναι καλύτερος εκεί, να παίρνει τους βαθμούς. Όχι με σφυρίγματα που αλλοιώνουν αποτελέσματα.

Στα play-out και στα play-off δεν κρίνονται απλώς βαθμοί. Κρίνεται η βιωσιμότητα, η ύπαρξη και το μέλλον ιστορικών συλλόγων.

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δεν θα επιτρέψει να παιχτεί το μέλλον της με όρους αδιαφάνειας.

Η ευθύνη από εδώ και πέρα βαραίνει αποκλειστικά την ΚΕΔ, τη Super League 2 και την ΕΠΟ".

 

 

Σχολιασμος