Σε πένθος αλλά αποφασισμένος για τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα

15.11.2025 Αναγνώστηκε 76 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Σε κλίμα πένθους από την απώλεια του πατέρα του Νίκου Κούστα, αλλά και αποφασιστικότητας για τη νίκη που θα τον ξεκολλήσει επιτέλους από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι (15:00 / sportal.gr) τον Νέστο Χρυσούπολης στο «Ζωσιμάδες» για την 10η αγωνιστική, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Super League 2. Mε απουσίες και επιστροφές η 21μελής αποστολή, με νέα διοίκηση ήρθε στα Γιάννενα η ομάδα της Χρυσούπολης. 

 

 

Σε πένθος αλλά αποφασισμένος για τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μυριούνης
Θανάσης Μυριούνης

Σε βαρύ πένθος βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του προπονητή Νίκου Κούστα. Παρά το θρήνο και τον πόνο ενός τόσο στενού συγγενικού προσώπου, ο 41χρονος προπονητής αποφάσισε να παραμείνει με την ομάδα στα Γιάννενα και θα είναι κανονικά στον πάγκο στο σημερινό αγώνα, καθώς η κηδεία του πατέρα του μετατέθηκε για τη Δευτέρα. 

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του προπονητή της ομάδας και σχολίασε την αφοσίωση και το ήθος του να μην παρατήσει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη μάχη, όπως είναι η σημερινή.

Επιστροφές, αλλά και απουσίες 

Με τις επιστροφές παικτών, αλλά και απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στη σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση με τον Νέστο Χρυσούπολης στο «Ζωσιμάδες». Κι αυτό γιατί επιστρέφουν οι Δούμας και Ναούμης που δεν αγωνίστηκαν στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή λόγω μικροτραυματισμών. 

Αντίθετα, θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο Καυτανζόγλειο Σίνα, ο Σελιμάι που είναι στην Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, αλλά και ο Ροζάριο που ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. 

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες με μεσημεριανή προπόνηση στις 15:00. Παρά το βαρύ πένθος από την απώλεια του πατέρα του ο Νίκος Κούστας βρέθηκε κανονικά στο ΠΕΑΚΙ και προπόνησε την ομάδα, ενώ δέχτηκε τα συλλυπητήρια σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Το χτεσινό πρόγραμμα είχε ανάλυση βίντεο και ανάλυση αντιπάλου, ενώ στη συνέχεια έγιναν στο γήπεδο παιχνίδια τακτικής, αλλά και εξάσκηση πάνω στις στατικές φάσεις. Στη συνέχεια ο Νίκος Κούστας ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. 

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Δήμος, Βρακάς, Τουρκοχωρίτης, Κρυπαράκος, Ναούμης, Δούμας, Πρεκατές, Παναγιώτου, Καφενζής, Μπρκλιάτσα, Παυλίδης, Λύγκας, Συμεωνίδης, Δόσης, Αθανασίου, Κοντονίκος, Φλόρες, Αριγίμπι, Πατρινός, Μπουλλάρι και Κόντε.

Τα πλάνα του Νίκου Κούστα

Η επιστροφή του Δούμα λύνει τα χέρια του Νίκου Κούστα στο θέμα του τρίτου στόπερ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ενώ πιθανότατα ο Ναούμης θα παίξει αντί του Σελιμάι στα αριστερά. Δεν είναι απίθανο πάντως να γίνει και στα δεξιά αλλαγή, με τον Τουρκοχωρίτη να διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα.

Όλα δείχνουν ότι ο Κόντε θα πάρει θέση στην αρχική ενδεκάδα και θα παίξει όσο αντέξει, ενώ δεν αποκλείεται και αλλαγή στη μεσαία γραμμή, με τον Δόση να προβάλλει ως φαβορί.

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Βρακάς, Πρεκατές, Παναγιώτου, Δούμας, Τουρκοχωρίτης (Κρυπαράκος), Ναούμης, Μπρκλιάτσα, Δόσης, Κοντονίκος, Αριγίμπι, Κόντε. 

Εισιτήρια με 5, 10 και 12 ευρώ

Παρά το εργάσιμο της ημέρας, η κρισιμότητα του αγώνα με τον Νέστο Χρυσούπολης αναμένεται να φέρει αρκετό κόσμο σήμερα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. Τα εκδοτήρια στο «Ζωσιμάδες» θα ανοίξουν από πολύ νωρίς, στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να μην δημιουργηθούν οι αδικαιολόγητες ουρές προηγούμενων αγώνων.

Τα εισιτήρια έχουν τιμή στα 10 ευρώ στην παλιά σκεπαστή, δηλαδή θύρα 9, και 12 στη μεγάλη (θύρες 3,4,6), ενώ για τη θύρα 10 είχαν 8 ευρώ και η διαχείριση έγινε από τους οργανωμένους του Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα και για όσους δυσκολεύονται πολύ οικονομικά υπάρχουν τα εισιτήρια στο πέταλο της θύρας 11 με μόλις 5 ευρώ, ακόμα και για ενήλικους, όχι μόνο για παιδιά. Να σημειωθεί ότι οι θύρες θα ανοίξουν από τις 13:00. 

Διαιτητής ο Μαυρίδης

Ο Θωμάς Μαυρίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Νέστο Χρυσούπολης. 

Βοηθοί του Μαυρίδη θα είναι οι Νικόλαος Τοροσιάδης και Ευστράτιος Κουντουράς από την ΕΠΣ Μακεδονίας, τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τικόζογλου από τη Μακεδονία και παρατηρητής ο Ιωάννης Μπλούνας από τη Φθιώτιδας.

 

Σχολιασμος